به گزارش خبرگزاری مهر، فشارهای سنت گرایان مصری پس از چاپ کتابی که سعداوی در آن گفته بود نام خانوادگی فرزند باید ترکیبی از نام های پدر و مادر – و نه فقط پدر – باشد، رو به افزایش نهاد و اخیراً یکی از هفته نامه های این کشور او را مورد اهانت و تهدید خود قرار داده بود.
سعداوی به همین خاطر ترجیح داد جلای وطن کند. او همچنین امیدوار است که از بلژیک روانه ایالت ویرجینیای آمریکا شود و در آنجا سکنی گزیند.
این نویسنده و فعال اجتماعی در سال 1932 به دنیا آمد و در سال 1955 به عنوان پزشک از دانشگاه قاهره فارغ التحصیل شد.
او همواره در نوشته هایش با خشونت های جنسی علیه زنان به شیوه ای انتقادی برخورد کرده است. پس از انتشار کتاب " زن و جنسیت " در 1972 هم ازطرف حاکمیت و هم از سوی افراطی های مذهبی تحت فشار قرار گرفت و مسئولیت بهداشت عمومی وزارت بهداشت را از دست داد. در سال 1980 به عنوان رایزن سازمان ملل در برنامه زنان افریقا و خاورمیانه انتخاب شد و یک سال بعد در حکومت انور سادات زندانی، ولی با قتل سادات در 1982 آزاد شد.
این فعال سیاسی و اجتماعی در سال 2004 خود را برای ریاست جمهوری مصر نیز کاندید کرد اما دلیل این اقدام خود را نه پیروزی در انتخابات، بلکه زدن تلنگری یه سیاست های هیات حاکمه مصر در جهت پذیرش تغییرات اجتماعی عنوان کرده بود.
نوال السعداوی 77 ساله تاکنون 40 کتاب منتشر کرده است که به بیش از 30 زبان دنیا ترجمه شده اند.
نظر شما