پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۹:۴۴

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان:

کردستان با وجود پنج حوزه اصلی آبخیز سرچشمه استان های همسایه است

کردستان با وجود پنج حوزه اصلی آبخیز سرچشمه استان های همسایه است

سنندج-مدیر کل منابع طبیعی کردستان گفت:کردستان باوجود پنج حوزه آبخیز سرچشمه بسیاری از استانهای همسایه است ومنابع آبی بعنوان یک منبع تجدید شونده براحتی بااجرای طرحهای مدیریتی قابل کنترل هستند.

به گزارش خبرنگار مهر, سعدی نقشبندی در همایش مدیریت چرای دام و هم‌اندیشی مجریان طرح‌ های جامع آبخیز که در محل سالن اجتماعات آموزش و پرورش روستای چهل چشمه سارال از توابع شهرستان دیواندره برگزار شد, ضمن تبریک ایام مبارک دهه فجر و چهل سالگی انقلاب اسلامی اظهارداشت: به فرموده مقام معظم رهبری اهمیت خاک مهمتر از آب است زیرا برای تشکیل یک سانتیمتر خاک بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال زمان نیاز داریم و از آنجایی که خاک و آب بستر حیات هستند جایگاه ویژه ای در زندگی ما انسان ها دارند.

وی افزود: این دو مورد ارتباط مستقیمی نیز با پوشش گیاهی و بارندگی در سطح استان دارند به شکلی که هر مکانی که پوشش گیاهی بالایی داشته باشد و رطوبت بالایی دارد میزان نزولات آسمانی بسیار بیشتر است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان با اشاره به ضرورت و نقش سد سازی جهت تامین آب شرب شهرها و روستاهای پایین دست, ادامه داد: سد سازی برای هیچ کشوری افتخار نیست و کشورهای توسعه یافته اقدام به تخریب سدهای رو زمینی می‌کنند و در حال احداث سدهای زیرزمینی هستند و به جای هزینه کلان در سد سازی می توان با هزینه های بسیار پایین تری با مجموعه عملیات های آبخیزداری اقدامات موثر تر و سریع تری انجام دهیم.

نقشبندی یاداور شد: با حفاظت از مراتع و جنگل ها و پوشش گیاهی می توانیم سرعت حرکت آب را بعد از نزولات آسمانی کاهش دهیم و این اقدامات مهم در مجموعه عملیاتی به عنوان عملیات های آبخیزداری تعریف شده است.

وی بیان کرد: در زمان های گذشته مردم خودجوش این اقدامات را با امکانات محلی نظیر قرار دادن شاخه های درختان در بستر آبراهه ها انجام می دادند و اکنون این اقدامات به روش علمی و مدیریتی با مشارکت مردم انجام می شود که موجب کاهش سرعت آب و در نتیجه حفاظت خاک می شود که این عملیات ها موجب سرعت نفوذ آب به داخل زمین و در نتیجه تقویت چشمه ها و سرسبزی کوهستان ها می شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در ادامه گفت: جدا از این که انجام عملیات های آبخیزداری موجب تثبیت خاک می شود از حرکت رسوبات به پشت مخزن سدها جلوگیری کرده و عمر مفید سدها را بالا می برد و همچنین به توزیع عادلانه آب در منطقه کمک بسیار زیادی انجام می دهد از مصادیق اقتصاد مقاومتی نیز است.

نقشبندی اظهارداشت: نعمت های الهی و زیبایی های مراتع و جنگل‌ ها برای بهره‌ برداری ما انسان ها آفریده شده اند که تنها با استفاده صحیح و درست از آنها ابتدا بر عهده بهره‌ برداران محلی است و اداره کل منابع طبیعی نیز در کنار آنها هستند.

وی افزود: سیاست سازمان جنگل ها, مراتع و آبخیزداری کشور در این مسیر پیش می‌ رود که حفاظت از منابع طبیعی تنها با کمک مردم و مشارکت آنان ممکن است و مشارکت مستقیم در رعایت قوانین حفاظتی و مانند رعایت چرای دام و لزوم تعادل دام و مرتع توسط خود بهره برداران از بدیهیات حفاظت از مراتع استان است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان یاداور شد: خود مردم می‌ دانند که چگونه بهره برداری غیر اصولی از مراتع و موجب تغییر پوشش گیاهی نوع خوش خوراک برای دام به انواع وحشی و غیر خشبی بدون ارزش است و از مردم خواست ضمن مشارکت فعالانه در حفاظت از منابع طبیعی خودشان به عنوان حافظه انفال الهی اقدام به حفاظت از منابع طبیعی خدادادی کنند.

کد خبر 4536255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha