به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی عصر پنجشنبه در آیین بیستمین جایزه کتاب سال استان کرمان بیان داشت: اتفاقات خوبی طی ۴۰ سال در حوزه کتاب افتاده است.
وی افزود: قبل از انقلاب از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ در جمعبندی کل کتاب حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب داشتیم که این آمار از سال ۵۷ تا ۹۶ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ کتاب بوده که ۷۰۰ هزار آن چاپ اول است که حجم قابل توجهی از کتابهای خوب در بین آنها دیده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به عنوان مثال در حوزه علوم عملی در سال ۵۷ حدود ۷۳ عنوان کتاب و در سال ۹۶ بیش از ۱۱ هزار عنوان کتاب داشتیم.
وی گفت: گاهی موارد عوامل پشت صحنه کمتر دیده میشود نقش مولفانی که در علوم پایه تخصص داشتند که در این ۴۰ سال نوشتند نقش به سزایی بوده است.
وی یادآور شد: ما شاهد اتفاقات کمی و کیفی در حوزه کتاب هستیم اما انصافا کتابهای خوب در حوزههای مختلف قابل توجه هستند.
صالحی ابراز داشت: در حوزه جنسیت مولفان زن در کشور، ایران در این ۴۰ ساله جهش قابل توجهی داشته است؛ در سال ۵۸، ۴ درصد مولفان خانم بودند که این آمار در سال ۹۶ به ۳۲ درصد خانم افزایش یافته است و مولفان ادبیات آقا و خانم برابر میشود و این نشاندهنده این است که اتفاقات همسانی در این حوزه افتاده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حوزه پدیدآورندگان از نگاه ناشران نیز طبقهبندی قرار دادیم ما این طبقه بندی را قراردادی گذاشتیم.
وی افزود: ناشر پر کار ناشری است که بیش از ۵۰ کتاب منتشر کند ما در دهه اول انقلاب ناشر پر کار نداشتیم اما در حال حاضر ما ناشران پرکاری داریم در سال ۹۶ حدود ۷۹۴ ناشر پرکار داشتیم که نشاندهنده این است که در این زمینه پرقدرت ظاهر شدیم.
صالحی گفت: معیارهای متنوعی را میتوان در حوزه آمایش و پراکندگی کشوری برشمرد ما عملا داریم به سمت این حرکت میکنیم که تنها در مرکز پویا نباشیم و استانهای دیگر هم در این زمینه پویاتر ظاهر شوند.
نظر شما