به گزارش خبرنگار مهر، محمد پورکاظمی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر اظهار داشت: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور دارای بیش از ۱۰۰ سال قدمت است و اکنون ۱۱ پژوهشکده و مرکز تحقیقات دارد.
وی ادامه داد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور هماکنون در حوزههای پژوهش و فناوری، نظارت و پایش، ذخایر، ترویج و انتقال یافتهها، مدیریت ذخایر ژنتیکی و تولید محصولات فناورانه و آموزش فعالیت میکنند.
پورکاظمی به برنامههای متنوع در حوزه آبزیان اشاره کرد و افزود: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و پژوهشکده میگو برنامههای متنوعی را برای پرورش میگو و جلوگیری از بیماریهای آن دارند.
مقاومسازی میگوی پرورشی
وی از اجرای طرحهای علمی و مقاومسازی میگوی پرورشی خبر داد و اضافه کرد: ۸۰ میلیارد ریال برای اجرای فاز نخست طرح مولدسازی و اصلاح نژاد میگو سرمایه گذاری شد و فاز دوم در مرکز ملی تولید میگوی عاری از بیماری خلیج فارس بوشهر آغاز شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با اشاره به تولید چهار هزار و ۵۰۰جفت مولد میگو در سال جاری خبر داد و بیان کرد: با برنامهریزی صورت گرفته سال آینده هفت هزار جفت مولد میگو تولید خواهد شد.
وی یکی از اولویتهای مهم را اجرای طرح بهگزینی و اصلاح نژاد میگو عنوان کرد و ادامه داد: یکی از پروژههای شاخص موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور قزلآلای اس.پی.اف است با همکاری معاونت علمی رئیس جمهور و استانداری مازندران اجرایی شده است.
اصلاح نژاد کپورماهی در خوزستان
پورکاظمی از اصلاح نژاد کپورماهی در خوزستان با همکاری کارشناسان مجارستانی در اهواز خبر داد و خاطرنشان کرد: اصلاح نژاد ماهی قزلآلای رنگینکمان بهصورت آزمایشی با همکاری شیلات و سازمان فائو در یاسوج پایهگذاری میشود.
وی از تولید واکسن علیه ویروسهای آبزیان پرورشی با همکاری موسسه رازی خبر داد و افزود: تولید جلبکها و گیاهان آبزیپروری از طرحهای مهم است که تحول مهمی در عرصه صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی ایجاد میکند.
نظر شما