به گزارش خبرنگار مهر، شصت و ششمین سالروز استقلال کانون وکلا روز پنجشنبه با حضور لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور، عبدالمحمد زاهدی استاندار قزوین، داود محمدی و سیده حمیده زرآبادی نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی، عبدالرحیم سمسارزاده رئیس شعبه سه دادگاه عالی انتظامی قضات در سالن اجتماعات دانشگاه تربیت معلم قزوین برگزار شد.
محمد نسخه چی در این مراسم اظهارداشت: در شصت و ششمین سالگرد تصویب لایحه استقلال کانون وکلا با همه مشکلات و فرازو نشیب هایی که در این عرصه داریم جشن استقلال را برگزار می کنیم و امیدواریم موانع پیشرو از مسیر برداشته شود.
رئیس کانون وکلای قزوین یادآورشد: امروز کانون وکلا به واسطه استقلال خود خدمات ارزشمندی به کسانی که نیاز حقوقی دارند ارایه می کند.
وی یادآورشد: کانون وکلای دادگستری توانایی اداره خود را دارد و با داشتن وکلای با سابقه و نیز جوانان آگاه و کارشناس و با دانش حقوقی که وکلا دارند با خدمات معاضدتی و مشاوره حقوقی به افرادی که توان مالی ندارند زمینه توزیع عادلانه خدمات را مهیا کرده اند.
نسخه چی اظهارداشت: با استفاده از وکلا زمینه تحقق دادرسی منصفانه و عادلانه مهیا شده و سالانه تعداد زیادی از فارغ التحصیلان از طریق آزمون جذب می شود و فعالیت خود را به صورت مستقل انجام می دهند.
نسخه چی بیان کرد: کانون وکلا هیچ هزینه ای برای دولت ندارد و این گروه مالیات قانونی خود را هم پرداخت می کند و هیچ وکیلی بدهی مالیاتی ندارد و در کنار آن هزینه هایی به دستگاه قصایی پرداخت می کند که در مقابل آن خدمتی دریافت نمی کند و این ظرفیت باید مورد حمایت قرار گیرد و حداقل مانعی در مسیر حرفه ای اش ایجاد نشود.
وکلای استان قزوین در ۵۰ هزار پرونده حضور داشتند
نسخه چی اظهارداشت: سالانه بیش از ۲۵۰ هزار پرونده در محاکم دادگستری استان ورودی داریم که به طور متوسط در ۵۰ هزار پرونده وکلای ما حضور دارند و از حق مردم دفاع می کنند.
وی تصریح کرد: فارغ از نوع پرونده ها در استان قزوین حدود ۳۰۰ شکایت از وکلا واصل شده که بسیار کم است و بسیاری از شکایتها هم به منع تعقیب منجرشده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان بیان کرد: آموزش کارآموزان و وکلا، صدور پروانه و نظارت بر کارهای وکلا از دیگر کارهایی است که توسط کانون صورت می گیرد.
نسخه چی گفت: در اصل ۳۵ قانون اساسی حضور وکیل در محاکم پیش بینی شده و اگر کسی توان مالی نداشته باشد به کانون وکلا مراجعه می کند و از خدمات رایگان برخوردار می شود و کلای ما در مشاوره ها در همه مجتمع های قضایی حضور دارند و به مراجعان ارشاد و راهنمایی لازم را ارائه می کنند.
۱۰ هزار مشاوره رایگان توسط کانون وکلا ارائه شد
نسخه چی اضافه کرد: امسال بیش از ۱۰ هزار مشاوره حقوقی رایگان به افراد متقاضی داده شده و تعداد ۶۰۰ پرونده تسخیری هم داشتیم که برای افراد در مظان اتهام و جرایمی که در حوزه کودکان است انجام شده و بیش از ۹۰ درصد این پرونده ها رایگان رسیدگی شده است.
وی یادآورشد: مهمترین اولویت کانون این است که سطح علمی همکاران را بالا ببریم تا خطا کمتر شود به شکل های مختلف از تجریه وکلای ممتاز استفاده می کنیم و لازم است ارتباط بیشتری با مردم داشته باشیم و آنها را با قوانین آشنا کنیم و بگوییم مشاوره حقوقی لازم است تا شاهد کاهش پرونده ها باشیم.
نگذارید قوانینی تصویب شود که استقلال وکلا خدشه دار شود
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین افزود: بعد از ۶۶ سال از استقلال وکلا و خدماتی که به مردم و دولت ارائه می کنیم امروز مشکلات زیادی داریم و برای ما جای سوال است چرا باید شاهد تصویب قوانینی باشیم که استقلال وکیل را زیر سوال ببرد.
وی بیان کرد: چرا باید حضور وکیل در محاکم محدود شود و با تصمیمات خلاف قانون حضور وکیل که حق قانونی هر شهروندی است کم رنگ شود به گونه ای که حتی وکلای با سابقه رغبتی برای حضور در محاکم نداشته باشند.
روزآمد شدن قوانین ضروری است
نسخه چی در ادامه افزود: نهاد وکالت اعتقاد دارد برای پاسخگویی به نیاز مردم باید قوانین ما روز آمد شود و بسیار امیدواریم با کمک نمایندگان مجلس در سالهای آینده شاهد تصویب قوانینی باشیم که متضمن استقلال وکلا باشد.
وی بیان کرد: حفظ استقلال وکلا و روزآمد شدن قوانین کمک خواهد کرد تا وکلا با آرامش خاطر بیشتری در دفاع از موکلین خود و تحقق دادرسی عادلانه و کاهش اطاله دادرسی در محاکم خدمت کنند.
نظر شما