به گزارش خبرنگار مهر، داریوش قنبری نماینده ایلام که در مخالفت با کلیات لایحه بودجه در نشست علنی عصر امروز مجلس سخن می گفت، اظهار داشت: دولت نهم در تجربه بودجه نویسی موفق نبود و بی توجهی به اصول بودجه نویسی عملیاتی ازعمده ترین اشکالات وارد بر لایحه بودجه 1386 کل کشور است.
وی افزود: سوء محاسبه بودجه از طرفی به دلیل فقدان منطق کارشناسی دولت و از طرف دیگر به علت آن است که دولت تعمدا با محاسبات غیر دقیق وفت مجلس را در پرداخت به وظایف خود گرفته است.
عضو فراکسیون اقلیت مجلس ادامه داد: دولت با این کار عمدا مجلس را به سوی پرداختن به متمم هایی که در آینده ارایه خواهد شد، سوق می دهد و اگر به قیمت نفت در لایحه بودجه سال آینده توجه شود، غیر واقعی بودن رقم هر بشکه 37 دلار در برابر رقم واقعی 45 دلار نمایان می گردد.
قنبری کم توجهی به عدالت و توازن منطقه ای، نادیده گرفتن وعده ها در سفرهای استانی و انحراف از استاد بالادستی را از نقاط ضعف لایحه بودجه 86 عنوان کرد و بااشاره به سخنان رئیس جمهور درباره اصل 44 قانون اساسی، گفت: در حالی که اثری از توجه به سیاست های اصل مذکور در بودجه آینده وجود ندارد، گفته شده الزامات خصوصی سازی درلایحه نظر قرار گرفته شده است.
این نماینده مخالف لایحه بودجه 1386 کل کشور، افزایش تصدی گری دولت و رشد 22 درصدی بودجه شرکت های دولتی را از نمونه های بی توجهی دولت به اصل 44 قانون اساسی در تدوین لایحه بودجه دانست.
وی تبصره های فاقد ماهیت بودجه ای را از اشکالات لایحه بودجه 1386 کل کشور و از موارد مغایر با قانون اساسی و قوانین برنامه دانست و توضیح داد: هدف از تدوین لایحه بودجه محاسبه دخل وخرج در یک سال مالی است و نباید در خواست تصویب قوانینی شود که با اسناد کلان و برنامه ها همخوانی ندارند.
واقعی نبودن بودجه از منظر درآمد وهزینه، از دیگراشکالات قنبری به لایحه بودجه بود که دراین خصوص اظهار داشت: درآمدهای دولت در سال آینده بیش از 660 هزار میلیارد ریال و هزینه های آن بیش از 773 هزار میلیادر ریال خواهد بود که با این کسری بودجه شاهد تورم افسار گسیخته ای خواهیم بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم، کم توجهی به تحقیقات و پژوهش و بی توجهی به عدم تناسب حقوق و دستمزد با نرخ تورم رااز دیگر اشکالات موجود در لایحه بودجه سال 1386 کل کشور دانست و متذکر شد: در بخش یارانه ها و پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان با کسری مواجه خواهیمشد.
توزیع غیر هدفمند بنزین و یارانه آن از دیگر مشکلاتی است که قنبری به وجود آن درلایحه بودجه سال آتی اشاره و از این که سهمیه بندی بنزین رانت خواری را به دنبال خواهد داشت، انتقاد کرد.
حشمت الله فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب نیز در ادامه سخنان نماینده ایلام به مخالفت با کلیات لایحه بودجه 1386 پرداخت و ضعف نگرش استراتژیک و ضعف اعتبارات مربوط به بنیه دفاعی را از مهم ترین اشکالات آن دانست.
این نماینده مجلس، تداوم سیطره سرطانی شرکت های دولتی به ویژه شرکت های نفتی و عدم تطبیق بودجه با شرایط مدیریت دولتی حاکم بر کشور را از دیگر اشکالات لایحه بودجه آینده کل کشور دانست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم که به عنوان آخرین ناطق مخالف لایحه بودجه سال 1386 در نوبت عصرامروز شنبه سخن می گفت، عقب گرد در توسعه روستایی بر خلاف شعارهای دولت و مجلس اصولگرا را از ضعف های لایحه مذکور عنوان کرد و گفت که تبعیض جدی در بخش بودجه استان ها وجود دارد.
فلاحت پیشه درپایان تاکید کرد: بودجه سال 1386 کل کشور نسبت به لایحه مشابه مربوط به سال جاری تغییرات جدی و اساسی نداشته است.
نظر شما