به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه، هفته نامه نوول ابسرواتور در مقالهای با عنوان «فوکو، ایران و قدرت معنویت» به میشل فوکو فیلسوف فرانسوی که در سال ۱۹۷۹ به انقلاب اسلامی ایران توجه خاصی داشت پرداخته و در آن نوشته است: فوکو در سال ۱۹۷۸ شیفته انقلاب اسلامی شد. وی در آن زمان از اینکه معنویت به مانند یک نیروی سیاسی مورد استفاده قرار گیرد، دفاع میکرد.
این نشریه در همین ارتباط یک گفتوگوی منتشر نشده با وی را که برای سال ۱۹۷۹ است و از آرشیو نشریه استخراج شده، منتشر کرده و در مقدمه آن آورده است: مقالاتی که میشل فوکو در مورد انقلاب ایران طی سالهای ۱۹۷۸ و ۱۹۷۹ نوشته بی تردید قابل بحثترین مقالات منتشره این فیلسوف است. البته قابل فهم است که ابعاد دینی قیام ایران وی را تحت تأثیر قرار داده بود.
وی در گزارشی که نوول ابسرواتور در ۱۶ اکتبر ۱۹۷۸ منتشر کرد حتی به ستایش «معنویت سیاسی» پرداخت که موجب بروز واکنشهای بسیاری شد. نوول ابسرواتور مطلب منتشر نشدهای از وی را منتشر میکند که در ۳ ژانویه ۱۹۷۹ صورت گرفته و در آرشیوی در کتابخانه ملی فرانسه یافت شده است.
نظر شما