پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۴۲

گزارش مهر؛

تبریز آماده یک‌بازی تماشایی/پرچم مهمان‌نوازی آذربایجان بالامی‌رود

تبریز آماده یک‌بازی تماشایی/پرچم مهمان‌نوازی آذربایجان بالامی‌رود

تبریز - بازی تراکتور و پرسپولیس یکی از بازی‌های مهم این فصل از لیگ برتر به شمار می‌آید و انتظار می‌رود هواداران هردو تیم با گذشتن از گذشته‌ها، آینده‌ای آرام برای فوتبال ایران ترسیم کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – بهنام عبداللهی: «چندنفر زخمی شدند؟»؛ این سوالی است که در هفته‌های پایانی هجدهمین لیگ برتر ایران جایگزین سوال «چندچند شد» شده است.

۳۰ فروردین، بازی تراکتور – پیکان در ورزشگاه یادگار امام تبریز، با سیلی یک تماشاگر به کاپیتان، سکته قلبی یک هوادار و مصدوم‌شدن چند نفر به پایان رسید. گفته می‌شود نتیجه بازی پرسپولیس-سپاهان هم در ورزشگاه آزادی بیش از ۲۰۰ زخمی بود.

این آمار از بزرگ‌ترین فاجعه‌ها و درگیری‌های تماشاگران فوتبال در کل تاریخ جهان فاصله چندان زیادی ندارد. در سال ۱۹۰۲ در ورزشگاه ابراکس ۲۶ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. یا در سال ۱۹۴۶ در ورزشگاه برندن پارک ۳۳ نفر کشته و ۴۰۰ نفر زخمی شده بودند.

کمیته انظباطی فدراسیون فوتبال پس از بررسی حواشی بازی تراکتور-پیکان به دلیل فحاشی به داور مسابقه، تخریب صندلی‌ها، پرتاب سنگ، هجوم یکی از تماشاگران به داخل زمین و مضروب‌کردن یکی از بازیکنان و از طرفی ادامه درگیری‌ها در داخل و بیرون از ورزشگاه، تماشاگران تیم میزبان را با توجه به نوع تخلفات و تکرار آن به محرومیت تعلیقی از یک مسابقه خانگی و پرداخت جریمه نقدی به مبلغ ۹۰۰ میلیون ریال محکوم کرده است. البته کمیته انظباطی اعلام کرده که در صورت تکرار تخلفات، محرومیت از حالت تعلیق خارج شده و در اولین مسابقه خانگی اعمال خواهد شد.

محرومیت و تعلیق، رأی کمیته انظباطی فدراسیون فوتبال است که برای بازی پرسپولیس-سپاهان هم تکرار شده است. حالا بازی تراکتور و پرسپولیس پیش رو قرار دارد و با توجه به تعلیقی بودن محرومیت تماشاگران، اعلام شده که این بازی با حضور هواداران برگزار می‌شود.

هواداران تراکتور و پرسپولیس خاطرات خوبی از مصاف این دو تیم با یکدیگر ندارند. گرچه درگیری‌های فیزیکی شدیدی بین هواداران تراکتور و پرسپولیس صورت نگرفته، اما فحاشی و بی‌احترامی‌های متعدد بارها در ورزشگاه آزادی بین تماشاگران این دو تیم جنگی سرد حاکم کرده است.

«حاشیه‌ها بهانه دست دشمن می‌دهند»

حالا تراکتورسازی و پرسپولیس فردا در ورزشگاه یادگار امام خمینی (ره) تبریز به مصاف هم می‌روند. تراکتورسازی امیدی برای قهرمانی در این فصل ندارد اما تلاش می‌کند سهمیه حضور خود در لیگ قهرمانی آسیا را حفظ کند.

اما حالا مسئله مهم‌تر از نتیجه، حفظ آرامش و بیرون راندن حواشی از ورزشگاه یادگار تبریز است. «یک روی ورزش برد و روی دیگرش باخت است، نباید ورزش تحت تاثیرعوامل حاشیه‌ای قرار گیرد» این را امام جمعه تبریز در دیدار با تعدادی از خبرنگاران ورزشی گفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز که به‌خاطر اقداماتی همچون حضور در ورزشگاه بین هواداران تراکتورسازی محبوب است، معتقد است که حواشی فوتبال بهانه خوبی برای دشمنان انقلاب واقع می‌شود.

او می‌گوید: ۲ ساعت از اتمام بازی تراکتورسازی با پیکان نگذشته بود که رسانه‌های بیگانه با آب و تاب حاشیه‌های این بازی می‌پرداختند. امام جمعه تبریز این‌ها را «زیبنده تبریز» نمی‌داند.

بعد از آخرین بازی تراکتور با پرسپولیس در ورزشگاه آزادی تهران که گفته شد هواداران تراکتور با بی‌احترامی هواداران تیم میزبان مواجه شدند، جوسازی‌های برای انتقام و تلافی در بازی فردا یعنی ۱۱ اردیبهشت در تبریز مطرح شد.

«نیروی انتظامی با تمانیه رفتار کند»

مسعود پزشکیان، نماینده تبریز و نایب رئیس مجلس شورای اسلامی کشور معتقد است کسانی که می‌خواهند جو استادیوم تبریز را ناامن جلوه دهند، اهداف شومی دارند.

او در پیامی از هوادران تراکتورسازی درخواست می‌کند که همچون دفعات گذشته اخلاق ورزشی را رعایت کرده و فقط به تشویق تیم محبوب‌شان بپردازند و با دوری از حاشیه، اجازه سواستفاده به بدخواهان ندهند.

پزشکیان از نیروی انتظامی هم خواسته که با حداکثر سعه صدر و تمانینه برای حفظ آرامش ورزشگاه و میزانی در خور شأن مردم آذربایجان تلاش کنند.

در این میان، کانون هواداران پرسپولیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده است که تا بهبود شرایط کونی، از اعزام هوادار و لیدر به تبریز خودداری می‌کند. این کانون از هواداران پرسپولیس خواسته که بازی را از تلویزیون دنبال کنند.

«قول می‌دهیم در تهران میزبان خوبی برایتان باشیم»

اما کانون هواداران پرسپولیس از هواداران تبریزی هم خواسته که با فراموش کردن کدورت‌های قبلی میزبان شایسته‌ای برای تیم پرسپولیس باشند. طرفدران پرسپولیس قول داده‌اند که در هفته ۲۹ لیگ برتر در تهران بهترین شرایط میزبانی را برای هواداران تبریزی تیم ماشین‌سازی فراهم می‌کنند «تا در کنار یکدیگر از فوتبال لذت ببریم».

محمدرضا زنوزی مطلق، مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی هم در گفتگویی «نشان دادن اصالت» را بهتر از «مقابله به مثل» عنوان کرده و گفته: آذربایجانی‌ها باید فرهنگ مهمان نوازی خود را در دیدار با پرسپولیس به تمام دنیا نشان دهند.

او با تماشاگرنما خواندن برخی از حاشیه‌سازان، گفته که آن‌ها باعث می‌شوند من نتوانم در مجامع رسمی حق تراکتور را بگیرم.

زنوزی از هواداران تراکتورسازی خواسته که با یاری از او روند احقاق حقوق تیم را تسریع کنند. او همچنین گفته که از هواداران خواهش می‌کنم روز چهارشنبه با حضور در ورزشگاه، ضمن احترام به تیم حریف، تیم تراکتورسازی را تشویق کنند.

طی این سال‌ها، چرا درگیری بین تماشاگران فوتبال در ایران نسبت به گذشته افزایش یافته است؟ آیا تماشاگرنماها تنها مقصران به وجود آمدن چنین شرایطی هستند؟

غلامرضا اسدزاده، جامعه‌شناس در گفتگو با خبرنگار می‌گوید: به‌نظر می‌رسد روندی که مسئولان فوتبالی در سال‌های اخیر در پیش گرفته‌اند باعث شده است که بیش‌تر مردم به‌جای لذت‌بردن از فوتبال به فکر نتیجه باشند.

او توضیح می‌دهد: زمانی میزان درگیری در کشورهایی مثل انگلستان بین هواداران فوتبال در بیش‌ترین سطح قرار داشت اما حالا فاصله صندلی تماشاگران با زمین فوتبال به کم‌ترین میزان ممکن رسیده است و این نتیجه سال‌ها تلاش برای فرهنگ‌سازی است.

او معتقد است در بازی پیش روی تراکتور و پرسپولیس نوع برخورد عوامل ورزشگاه از نیروی انتظامی گرفته تا عوامل بلیت‌فروشی، می‌تواند در آرامش ورزشگاه مؤثر باشد.

فردا یک روز حساس برای فوتبال ایران است؛ مسئولان و چهره‌های برجسته طرفداران هردو تیم را به آرامش دعوت کرده‌اند. فردا می‌تواند آغازی بر پایان تمام حواشی این فصل و فصل‌های گذشه فوتبال ایران باشد؛ از همین حالا می‌توان نتیجه بازی فردا را رقم زد.

کد خبر 4604244

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha