به گزارش خبرنگار مهر، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی عصر سه شنبه در سومین نشست تحلیلی - رسانهای گام دوم بیانیه مقام معظم رهبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پایه رشت برگزار شد با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی وکلای مردم هستند.
محمد باقری با تاکید بر اینکه مفهوم وکالت در مجلس به فراموشی سپرده شده است، افزود: نمایندگان به عنوان وکلای زماندار مردم باید مانع رانت خواری و انواع فساد شوند که عدم منع آنها نشان دهنده ناکارآمدی نمایندگان در مجلس است.
باقری در تشریح طرح دیجیتالی کردن انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بر اساس این طرح، هر کاندیدا در صورت دریافت ۳۰۰ هزار رأی و پس از تأیید شورای نگهبان به مدت یکسال به مجلس راه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه در این طرح، نمایندگان توسط مردم استیضاح میشوند، تصریح کرد: موکلین در یک تاریخ محدود این فرصت را دارند که در صورت عدم صلاحیت نماینده مورد نظر، رأی خود را پس گرفته و در صورت نرسیدن به حد نصاب، نماینده عملاً عزل میشود.
باقری با اشاره به مفهوم رأی سفید یا رأی باطله، بیان کرد: در طرح دیجیتالی انتخابات با وجود کد ملی و رهگیری، شخصی که به هر دلیلی در انتخابات شرکت نکرده باشد وکیلی برای خود در مجلس برای حل مشکلات و پیگیری امور را ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مفهوم جغرافیا و اصل مخفی بودن رأی مردم باز تعریف و سبب نظارت پذیری و شفافیت بیشتر میشود، تاکید کرد: قانون انتخابات دیجیتال همانند قانون انتخابات دستی باید رسماً نوشته شود، مفهوم جغرافی با طرح جدید و اصل مخفی بودن رأی مردم بررسی خواهد شد.
وی با اشاره به تخلفات و خرید و فروش رأی، تأکید کرد: در صورت یک ساله بودن نمایندگان در مجلس هزینه خرید و فروش حداقل ۴ برابر میشود و با بالا رفتن هزینه جرم امکان وقوع جرم کاهش پیدا مییابد.
در ادامه این نشست اساتید با نقد این طرح، سوالات و نقدهای احتمالی به آن را بیان کردند.
باقری در پاسخ به این انتقادات در دفاع از طرح خود آن را ضامن تقویت و تعمیق مردم سالاری دینی دانست و بر انتشار فایل کامل طرح، زمینه نقد و نظر و تقویت و بازنویسی این طرح توسط نخبگان تاکید شد.
نظر شما