به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید عبدالمجید شریف زاده رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه امروز «دوشنبه» با اعلام این خبر گفت: مطالعه و ساخت این تمبک توسط این هنرمند با درجه یک هنری که سابقه ۲۰ سال ساخت ساز را در کارگاه ساز پژوهشکده هنرهای سنتی دارد صورت گرفته است.
او با بیان اینکه تاکنون اغلب سازهای دوره قاجار مانند تار، سه تار، سنتور و کمانچه نمونه سازی شده افزود: تا پیش از این اقدامی برای ساخت تمبک این دوره و زنده کردن این هنر انجام نشده بود.
شریف زاده تصریح کرد: از اینرو با استفاده از منابع تصویری، تحقیق میدانی، مصاحبه با اساتید این رشته و الهام از تمبک های موجود در موزههای تهران این ساز در کارگاه ساز پژوهشکده هنرهای سنتی ساخته شد.
رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه گفت: جنس این ساز از چوب گردو و تکنیک ساخت آن به صورت دو تکه است که از لحاظ فنی قدری مشکل تر از ساخت تمبک یکپارچه است.
وی در پایان اظهار داشت: برای نزدیک تر شدن این تمبک به فرم تمبک های ساخته شده دردوره قاجار، پس از پایان مراحل ساخت تمبک در اختیار کارگاه خاتم قرار گرفت تا قسمتهایی از ساز با هنر خاتم مزین شود.
نظر شما