۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۵۳

مهر گزارش می دهد؛

دغدغه مسئولان برای آب بیرجند/جمع آوری فاضلاب در طرح توسعه روستاها

دغدغه مسئولان برای آب بیرجند/جمع آوری فاضلاب در طرح توسعه روستاها

بیرجند- مدیرعامل آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی گفت:۷۰ درصد نیاز آبی بیرجند از دشت علی آباد و رکات تأمین می شود که در توسعه روستاها باید جمع آوری فاضلاب مورد توجه باشد تا باعث آلودگی آب نشود.

به گزارش خبرنگار مهر، طی جلسه‌ای ظهر یکشنبه اولین کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی سال ۹۸ با حضور جمعی از مسئولان شهرستانی و استانی برگزار شد. طی این جلسه ۱۱ دستور کار مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در پایان با اجرای ۹ طرح تولیدی و عمرانی موافقت شد.

درخواست افزایش محدوده روستای علی آباد بیرجند از دستور کارهای این کارگروه بود که مقرر شد مشاور طرح جامع بیرجند و مشاور طرح هادی روستای علی آباد در معیت کمیته فنی از محل بازدید کرده و در جلسه‌ای کارشناسی جمع بندی شود و در جلسه بعدی کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی تصمیم گیری شود.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی در این خصوص بیان کرد: روستای علی آباد در سال ۷۵ قریب به ۷۱ نفر جمعیت داشته که در سال ۹۶ به هزار و ۲۷ نفر رسیده است.

رشد ۳.۵ درصدی جمعیت علی آباد

علی اصغر آسمانی مقدم با بیان اینکه میانگین رشد جمعیت در این روستا ۳.۵ درصدی است، افزود: پیش بینی می‌شود جمعیت روستا در افق ۱۰ ساله به هزار و ۴۴۹ نفر برسد.

وی با اشاره به دستور کار جلسه مبنی بر درخواست توسعه اجرای طرح هادی از ۲۱ هکتار به ۲۸ هکتار بیان کرد: در این طرح به دنبال توسعه مسکونی نیستیم بلکه به دنبال تأمین خدماتی که دیده نشده هستیم.

آسمانی مقدم افزود: دو هکتار در ضلع شمال غرب کاربری مسکونی و در ضلع شمال کاربری‌های اداری، مذهبی، بهداشتی، ورزشی و غیره تعریف شده است.

بنا به گفته وی حریم مسیل‌ها و رودخانه‌ها در افزایش این طرح و کاربری‌های تعریف شده کاملاً رعایت شده است.

مشکل تأمین آب در روستاهای حاشیه شهر

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد: روستای حاجی آباد در سال ۱۳۸۰ دارای ۴۰۰ خانوار بوده و در حال حاضر چهار هزار خانوار دارد.

صفوی نژاد با بیان اینکه سه روستای چهکند، امیرآباد و حاجی آباد دارای ۲۸ هزار خانوار است، گفت: برای تأمین آب مناطقی مانند چهکند مشکل داریم.

وی ادامه داد: همچنین مشترکین روستای دستگرد طی چند سال گذشته از ۱۷۰ مشترک به هزار و ۷۰۰ مشترک افزایش یافته است.

صفوی نژاد با بیان اینکه مناطقی مانند علی آباد روستا نبوده بلکه سرریز شهرها هستند، گفت: اگر به محدوده روستاها افزوده شود در تأمین زیرساخت‌ها به مشکل برخورد می‌کنیم.

دغدغه‌ای برای بهداشت آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد: ۷۰ درصد نیاز آب شرب مردم از دشت رکات و علی آباد تأمین می‌شود.

هاشمی بیان کرد: سطح برخورد آب در مناطق جنوب شهر بالا است، توسعه روستاهای این مناطق به تدریج منجر به آلودگی آب‌های زیر زمینی می‌شود.

وی ادامه داد: خواستاریم در طرح‌های توسعه روستایی، زیرساخت‌های لازم شامل جمع آوری فاضلاب به ویژه در روستاهای جنوب شهر بیرجند انجام شود تا خاک و آب آلوده نشود.

هاشمی با بیان اینکه ۷۰ درصد نیازهای آبی شهر بیرجند از علی آباد و رکات تأمین می‌شود و تاکنون هیچ مشکل آلودگی نداشته است، گفت: نگرانی ما برای برنامه‌های آتی است که توسعه روستاها در مناطق جنوب شهر باعث تولید فاضلاب می‌شود.

وی ادامه داد: اگر فاضلاب تولید شده، جمع آوری و تصفیه نشود باعث آلودگی می‌شود.

کمیته امور زیر بنایی با احداث دو واحد دامداری در حریم شهر فردوس موافقت کرد

دستور اول جلسه هم بررسی درخواست احداث دو واحد پرورش گوسفند در حریم شهر فردوس بود که بعد از بررسی اعضای جلسه موافقت شد.

شهردار فردوس در این خصوص بیان کرد: درخواست‌های زیادی مبنی بر ایجاد دامداری در حریم شهر داریم که در آینده نیاز آبی خواهند داشت.

کاظمی با بیان اینکه برخی از دامداری‌های سنتی در گذشته به طور غیر مجاز در حریم شهر اقدام به فعالیت کرده‌اند، افزود: همچنین این درخواست در محدوده هدف بازآفرینی، جوادالائمه، قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه همچنین در مجاور دامداری‌ها سالن چند منظوره ورزشی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: بنا بر گزارش‌های رسیده، مردم محله از بو و وضعیت نامناسب بهداشتی رنج می‌برند.

شهردار فردوس بیان کرد: این افراد با تعداد کم دام، پروانه فعالیت اخذ می‌کنند اما تضمینی به عدم ارتقا تعداد دام‌ها نیست که باید مد نظر قرار گیرد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد: دو شهرستان فردوس و بشرویه درخواست‌های زیادی مبنی بر ایجاد واحدهای دامداری در حریم شهرها دارند.

محمد اصغر زاده با بیان اینکه طبق دستورالعمل‌ها دامداری در حریم شهر ممنوع است مگر اینکه در کمیته زیربنایی تصویب شود، گفت: صدور مجوز در این کمیته فتح بابی برای دیگر فعالیت‌ها خواهد شد که مشکلاتی را هم ایجاد خواهد کرد.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: آنچه مصوب می‌شود باید به درستی انجام شود در غیر این صورت دستگاه‌های مربوطه باید پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: در آینده شهرک دامداری احداث می‌شود تا مشکلات پیش رو رفع شود.

ایجاد بند خاکی در فردوس

بررسی درخواستی از سوی یک شرکت مبنی بر ایجاد نیروگاه خورشیدی در فردوس دستور سوم این کارگروه بود که بعد از بحث و بررسی تصویب شد.

احداث بند خاکی از سوی شهرداری فردوس دستور چهارم کارگروه استانی امور زیربنایی و شهرسازی بود بود که با کلیات درخواست موافقت شد.

شهردار فردوس در این خصوص با بیان اینکه شهرستان فردوس دارای معابر وسیعی بوده که مدیریت شده است، افزود: سالانه بارندگی‌های خوبی در شهرستان داریم که نیازمند مدیریت است.

کاظمی با بیان اینکه ظرفیت بند خاکی ۷۰ هزار متر مکعب پیش بینی شده است، افزود: همچنین این بند با حداقل بارندگی‌ها آبگیری می‌شود و هزینه تا در بازه ای چهارساله برگشت می‌کند.

موافقت با ۵ طرح تولیدی و عمرانی

درخواستی مبنی بر مجتمع خدماتی رفاهی واقع در حریم شهر قاین دستور پنجم و درخواست احداث نیروگاه خورشیدی در قاین از سوی یک شرکت ششمین دستور کار و درخواست احداث زرشک خشک کنی قائنات از هفتمین دستورکار و درخواست بازسازی بنای قدیمی خوسف دستور کار هشتم، احداث واحد پرواربندی بره در بیرجند دستور کار نهم کارگروه استانی امور زیربنایی و شهرسازی بود که با اجرای این طرح‌ها موافقت شد.

درخواست احداث واحد تولید کاغذ در خارج از شهرک صنعتی بیرجند دستور کار دهم کارگروه بود که از دستور جلسه خارج شد تا بعد از بحث و بررسی‌های لازم در جلسه بعدی مطرح شود.

اکبری مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، با بیان اینکه مجازیم واحدهایی که در شهرک امکان استقرار ندارد، به خارج محدوده منتقل کنیم، افزود: دلیل درخواست این واحد برای خارج محدوده جای سوال دارد.

کد خبر 4614829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha