خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل - فاطمه صالحی: شدت گرفتن عملیات نیروهای مقاومت یمن علیه مواضع متجاوزان به ویژه متجاوزان سعودی خصوصاً در خاک این کشور نشان از آغاز مرحله جدیدی از مقاومت یمنی ها در برابر ائتلاف متجاوز سعودی دارد.
نیروهای یمنی به تازگی و بعد از حمله به تأسیسات نفتی عربستان که باعث شد این کشور کاملاً وحشت زده و شوک زده به دنبال برگزاری ۲ کنفرانس کشورهای اسلامی و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در مکه برای کمک خواستن در برابر عملیات نیروهای یمنی برآید.
مقاومت یمن بعد از حمله به تأسیسات نفتی عربستان این بار فرودگاه نجران را هدف حملات خود قرار داده است به طوریکه طی ۲ روز ۲ مرتبه به این فرودگاه حمله کرد. ارتش و کمیته های مردمی یمن مجدداً فرودگاه «نجران» عربستان را به وسیله پهپاد قاصف- ۲K هدف قرار دادند. این درحالی است که روز گذشته نیز این فرودگاه هدف حمله هوایی ارتش و کمیتههای مردمی یمن قرار گرفته بود.
در همین راستا مقامات سعودی با مطرح کردن ادعای هدف قرار گرفتن مکه مکرمه توسط حملات موشکی نیروهای مقاومت یمن سعی در فرافکنی نسبت به موفقیت این نیروها در حمله به تأسیسات نفتی عربستان را دارند که با پاسخ مقامات برجسته جنبش انصارالله یمن روبه رو شده اند به طوریکه به تازگی «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن ادعاهای مقام های عربستان در خصوص حمله نیروهای مقاومت یمن به مکه مکرمه را رد کرد. وی تصریح کرد: کسانی که علیه مسجدالاقصی توطئه می کنند ممکن است درصورتی که از آنها خواسته شود، علیه مسجد الحرام نیز توطئه کنند.
عبدالملک الحوثی با بیان اینکه آنچه که رسانه های سعودی ادعا می کنند، دروغی بزرگ و ادعایی نفرت انگیز است، گفت: طرح این نوع ادعاهای دروغین از سوی رژیم سعودی که بر دروغ گویی و ادعاهای غیرواقعی تکیه دارد بعید نیست. منبع خطر اماکن مقدس از دو سمت است. یکی از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و طرفدارانشان و از سوی دیگر داعشی ها و تکفیری ها که همه مقدسات اسلامی را شرک می دانند.
رهبر انصارالله در ادامه گفت: هر دو سمت که تهدیدی عملی برای مکه مکرمه و مدینه منوره به شمار می آیند با رژیم سعودی مرتبط هستند و رژیم سعودی یکی از بارزترین طرفداران آمریکا است و با اسرائیل رابطه دارد و همچنین از داعشی ها و تکفیری ها حمایت می کند.
سعودی ها بعد از آنکه شاهد عملیات بی سابقه نیروهای مقاومت علیه مواضع نفتی خود بودند دست به تشدید حملات علیه مناطق مسکونی یمن زدند به طوریکه در حمله وحشیانه جنگنده های ائتلاف سعودی علیه مناطق مسکونی در صنعاء ده ها تن شهید و مجروح شدند. آنها هم چنین به مناطق مختلف در استان حجه حمله و مردم این استان را به خاک و خون کشیدند.
اما این پایان عملیات نیروهای یمنی محسوب نمی شود چرا که نیروهای یمنی به تازگی اعلام کرده اند که یک بانک اطلاعاتی در خصوص ۳۰۰ هدف حساس در عربستان و امارات در اختیار دارند.
تنها یک هفته بعد از حمله به تأسیسات نفتی عربستان، وزارت دفاع یمن اعلام کرد که «۳۰۰ نقطه حساس امارات و عربستان را شناسایی کردهایم که در لیست حملات ما قرار دارد. حمله به تاسیسات نفتی عربستان اولین هدف بود و ۲۹۹ نقطه دیگر باقیمانده است.»
به نظر میرسد که حملات پی در پی به فرودگاه نجران در چارچوب همین بانک اطلاعاتی عملیاتی نیروهای مقاومت قرار می گیرد. با وجود آنکه عربستان مدعی شده است این عملیات، مواضع نظامی فرودگاه نجران را هدف قرار نداده اما نیروهای یمنی اعلام کردند که در جریان عملیات علیه فرودگاه نجران یک انبار تسلیحاتی هدف قرار گرفته و به آتش کشیده شد.
در اینجا باید به ویژگی های پهپاد انتحاری قاصف اشاره کرد. این پهپاد در ارتفاع ۱۰ متری بالای هدف منفجر میشود و ترکشهای زیادی را پخش میکند. منابع نظامی یمن میگویند که قطر دایره انتشار ترکشها، ۸۰ متر طول و ۳۰ متر عرض دارد.
فرودگاه نجران، فرودگاهی منطقهای در هفت کیلومتری شهر نجران در جنوب عربستان است که سال ۱۹۷۳ تأسیس شد. این فرودگاه در سال ۲۰۱۵ و در پی جنگ افروزی عربستان علیه یمن و واکنش موشکی یمنیها تعطیل شد اما بنا به گزارش روزنامه «عکاظ» سازمان هواپیمایی عربستان دوم می ۲۰۱۹ (۱۲ اردیبهشت) از تکمیل مقدمات برای بازگشایی این فرودگاه و از سرگیری پروازها خبر داده بود. شهر نجران که در جنوب آن پایگاهها و مقرهای نظامی متعددی قرار دارد، یکی از اهداف ارتش یمن برای پاسخ به حملات نظامی عربستان سعودی است.
مقامات سعودی بارها مدعی شده اند که نیروهای یمنی مناطق مسکونی و نه نظامی را در این کشور هدف قرار می دهند این در حالیست که اگر نیروهای یمنی قصد این عملیات را علیه غیر نظامیان داشتند می توانستند مناطق مسکونی در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور را به جای یک فرودگاه هدف قرار دهند.
فرافکنی مقامات سعودی در این خصوص پای ایران را نیز به قضیه باز کرده و آنها هر بار مدعی می شوند که عملیات نیروهای مقاومت یمن با حمایت ایران انجام می شود اما باید به این نکته اشاره کرده که نیروهای یمنی از زمان آغاز حملات ائتلاف متجاوز سعودی علیه این کشور بارها اقدام به تقویت قوای نظامی به ویژه در زمینه ساخت پهپادها در انواع مختلف آن کرده اند و نیازی به حمایت دیگر کشورها برای انجام چنین عملیاتی ندارند.
البته به نظر می رسد که شوک زدگی مقامات سعودی در حدی است که باور ندارند یمنی ها که از ۵ سال قبل تحت محاصره به سر می برند توانسته باشند بدون کمک دیگر کشورها عملیات هایی در چنین حد و اندازه ای انجام دهند.
در هر صورت باید گفت که نیروهای مقاومت یمن مرحله جدیدی از عملیات خود را علیه مواضع حساس در عربستان و امارات آغاز کرده اند که اوج آن در عملیات علیه تأسیسات نفتی و فرودگاه نجران عربستان به نمایش درآمد.
مقامات سعودی و اماراتی باید در آینده منتظر حملات غافلگیرانه بیشتری از سوی نیروهای یمنی باشند چرا که هنوز ۲ هدف از ۳۰۰ هدف اعلام شده منهدم شده است و هنوز تا انهدام هر ۳۰۰ هدف توسط یمنی ها راه زیادی مانده و به عبارت دیگر ریاض و ابوظبی باید منتظر غافلگیری های بیشتری از سوی یمنی ها طی روزهای آتی باشند.
نظر شما