۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۴۶

مهر گزارش می دهد؛

تولید سالانه ۸۰۰ تن عسل در ایلام/تولیدات استان «نشان» ندارند

تولید سالانه ۸۰۰ تن عسل در ایلام/تولیدات استان «نشان» ندارند

ایلام - استان ایلام با تولید سالانه ۸۰۰ تن عسل مرغوب از قطب های اصلی تولید عسل در کشور است اما تولیدات استان بدون هیچ اسم و نشانی روانه بازار می شوند.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: استان ایلام از گذشته‌های بسیار دور تاکنون دارای ظرفیت‌های خدادادی بی نظیری در بخش گیاهی، کشاورزی، منابع طبیعی و… بوده است که باعث به وجود آمدن تولیدات محصولات دیگر در استان نیز شده است.

وجود یک هزار گونه گیاهی در استان ایلام که اکثر آنها دارای خواص خوراکی و دارویی هستند از جمله این ظرفیت‌ها است که خود باعث رونق تولید محصولاتی عسل در استان ایلام نیز شده است.

در کنار وجود گیاهان متعدد، وجود شرایط مساعد آب و هوایی ایلام را به یکی از مناطق مستعد عسل در کشور تبدیل کرده و در صورت حمایت‌های لازم بستر و زمینه توسعه اشتغال در استان نیز فراهم می‌شود.

در گذشته که عسل‌های کاملاً طبیعی توسط مردم از درختان در کوهستان جمع آوری می‌شد که دارای خواص بسیار زیاد بود و حالا با گذشت زمان که عسل‌های کوهی بسیار کم شده، عسل‌های تولیدی مردم استان رونق گرفته است.

درآمد مناسب زنبورداران

یکی از کارآفرین موفق زنبورداری در بخش زرین آباد استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سالانه بیش از ۲۰ تن عسل طبیعی تولید می‌کنم.

فریدون میرزایی بیان کرد: فعالیت خود را از ۲۰ سال پیش آغاز کردم، هم اکنون با گسترش کار و پرورش زنبورعسل تعداد کلونی‌های زنبور عسل خود را به دو هزار کلونی رسانده‌ام و با درآمد خوب حاصل از این کار برای خود و چهار نفر دیگر اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلوگرم عسل بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان بستگی به نوع کیفیت فروخته می‌شود، افزود: خوشبختانه فروش محصول در استان بسیار خوب است و حتی مورد استقبال مردم دیگر مناطق کشور هم قرار می‌گیرد.

میرزایی بیان کرد: با توجه به طبیعت بکر زرین آباد این ظرفیت در منطقه وجود دارد تا صنعت زنبورداری رونق بیشتری بگیرد، اما این امر مسیر نمی‌شود مگر اینکه مسئولان برای حمایت از زنبورداران آستین‌های همت خود را بالا زنند تا علاقه‌مندان و جوانان بیکار بیشتری از قبل این حرفه شیرین کام شوند.

وی تصریح کرد: درخواستی دیگر از مسئولان استان داریم اینکه اکثر زنبورداران با مشکل بیمه مواجه هستند و امیدواریم این خواسته زنبورداران محقق شود.

میرزایی با اشاره به اینکه عسل تولید شده با یک بسته بندی ساده و بدون هیچ اسمی به فروش می‌رسد، افزود: این مشکل بزرگی برای زنبورداری استان است که هیچ اسم و نشانی ندارد.

وجود ۵۵۰ گونه گیاهی شهدزا در ایلام

مدیر کل منابع طبیعی استان ایلام در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر ظهار داشت: استان ایلام دارای ظرفیت‌های بی نظیری در بخش منابع طبیعی است که از جمله وجود گل و گیاه متعدد شهدزا برای تولید عسل در استان است.

رضا احمدی اظهار داشت: وجود ۵۵۰ گونه گیاهی شهدزا در این استان باعث رونق تولید عسل با کیفیت و توسعه زنبورداری در ایلام شده است.

وی با اشاره به اینکه شرایط واقعاً مناسبی در طبیعت ایلام برای تولید عسل وجود دارد، بیان کرد: کیفیت عسل تولید شده در استان قطعاً بالاست و نیاز است این محصول با نام ایلام در بازارهای کشور معرفی شود.

تولید سالانه ۸۰۰ تن عسل مرغوب در ایلام

رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر ایلام از قطب‌های اصلی تولید عسل در کشور است، طبق آخرین سرشماری‌های انجام شده بیش ۱۰۱ هزار کلونی زنبور عسل در استان وجود دارد و سالانه ۸۰۰ تن عسل در استان تولید می‌شود.

سید محمد تراب میری عنوان کرد: یک هزار و ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در بخش پرورش زنبورعسل در استان مشغول به فعالیت هستند و سال به سال به میزان تولیدات و اشتغالزایی افراد در بخش تولید عسل افزوده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وجود برندسازی و بسته بندی از نیازهای مهم تولید عسل در ایلام است، گفت: جهاد کشاورزی استان به دنبال تکمیل زنجیره‌های تولید این محصول در استان است که قطعاً باعث اشتغالزایی و سود بیشتر برای مردم می‌شود.

میری عنوان کرد: «ژل رویال» یکی از دیگر از محصولات زنبور عسل استان است که کاربردهای فراوانی دارد و برنامه‌هایی برای صادرات این محصول در نیز دست اجراست.

وی با اشاره به حمایت‌های جهاد کشاورزی از زنبورداران استان، افزود: تأمین شکر برای زنبورداران از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی برای زنبورداران است که در سال جاری بیش از ۱۳۰ تن شکر توزیع شده است.

وی تصریح کرد: برای بیمه زنبورداران استان هم مشکلی خاصی وجود ندارد و این افراد می‌توانند از بیمه روستایی استفاده کنند.

بدون شک ایلام استانی پر ظرفیت در بخش کشاورزی از جمله تولید عسل است، با ایجاد بسته بندی و برندسازی و صنایع تبدیل در این بخش می‌توان شاهد رونق تولید و اشتغال در استان محرومی مثل ایلام بود که مردم از نبود شغل رنج می‌برند.

استعدادهای بی نظیر استان نظیر تولید عسل نیازمند طرح و برنامه ریزی های قوی برای شکوفا شدن هستند.

کد خبر 4630491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha