به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رضایی کوچی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت مسکن، گفت: امروز ما با بحران مسکن روبرو شدهایم و افراد متوسط و پایین جامعه برای خانهدار شدن، دارای بحران شدهاند و خانهدار شدن تبدیل به رؤیای آنان شده است.
وی با اشاره به سرشماری سال ۱۳۹۵، متذکر شد: تعداد خانوارهای سرشماری شده در آن مقطع، ۲۴ میلیون نفر و تعداد واحدهای مسکونی ۲۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خانه بود. همچنین دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خانه خالی وجود داشت که بر اساس این آمار، در آن مقطع بیش از چهار میلیون واحد خانه نیاز بود که تولید شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه در حال حاضر به بیش از ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز داریم، تصریح کرد: در این صورت است که بین عرضه و تقاضای مسکن، تعادلی ایجاد میشود.
رضایی کوچی خاطرنشان کرد: در یک سال گذشته حداقل قیمت مسکن، بیش از ۶.۵ میلیون تومان در شهرهای دیگر و ۱۲ میلیون تومان در شهر تهران افزایش یافته است که این مسئله عمدتاً ناشی از افزایش قیمت زمین است.
وی گفت: عمده توجه وزارت راه و شهرسازی به شهرهای جدید است که متقاضیان خاص خودش را دارد و بسیاری از مردم تمایلی به زندگی در شهرهای جدید ندارند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اینکه احیای بافتهای فرسوده باید مورد توجه دولت قرار گیرد، ادامه داد: ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده داریم که متأسفانه از آن غفلت شده است درحالیکه دولت طبق قانون باید سالی ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده را احیاء کند اما اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
رضایی کوچی با بیان اینکه امروز بافتهای فرسوده ما رها شده است و اگر احیاء شود، بسیاری از مشکلات بخش مسکن مرتفع میشود، اظهار داشت: ۳۰ درصد اقتصاد کشور به مسکن برمیگردد این در حالی است که صرفاً ۸ درصد تسهیلاتی که بانکها پرداخت میکنند، در حوزه مسکن استفاده میشود.
وی با تأکید بر ضرورت افزایش سقف تسهیلات مسکن گفت: متأسفانه حداکثر سقف تسهیلات اعطایی به مردم در تهران ۱۶۰ میلیون تومان است که این تسهیلات، پاسخگوی نیاز مردم نیست و باید حداقل تسهیلات بیشتر از ۶۰ درصد آن خانه باشد.
رئیس کمیسیون عمران مجلس تأکید کرد: برای بهبود مسکن صرفاً وزارت راه و شهرسازی نباید اقدام کند بلکه همه ارکان دولت به ویژه وزارت نیرو، وزارت کشور و بانکها دخیل هستند و باید اقدامات اساسی در این راستا انجام دهند.
رضایی کوچی با اشاره به اینکه باید به قانون مالیات بر خانههای خالی توجه شود، تصریح کرد: یکی از عوامل افزایش قیمت مسکن، محدودیت زمین است که باید برای تأمین و تولید زمین در روستاها و شهرها برنامهریزی انجام شود.
وی با اشاره به افزایش شدید اجاره بهای مسکن، خاطرنشان کرد: متأسفانه مردم توان اجاره کردن یک واحد مسکونی را هم ندارند و اغلب مجبورند که به سمت حاشیهنشینی بروند که خانههای مقاومی هم نیست.
نظر شما