۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۴۷

به میزبانی دانشگاه هنرهای اسلامی انجام شد؛

افتتاح جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی در تبریز

افتتاح جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی در تبریز

تبریز- آئین افتتاحیه چهارمین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی به میزبانی دانشگاه هنرهای اسلامی و با حضور وزیر علوم در تبریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، دانشکده چندرسانه ای دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز در قالب نخستین دانشگاه چندرسانه ای کشور، امروز، پنجشنبه، به انتخاب مرکز تحقیقات تاریخ، فرهنگ و هنر جهان اسلام، ارسیکا، میزبان آئین افتتاحیه چهارمین جشنواره خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی بود.

رئیس دانشگاه هنر های اسلامی تبریز در ابتدای آئین افتتاحیه این جشنواره با اشاره به وجود چهار میلیون هنرمند صنایع دستی در کشور ابراز کرد: اعتقاد و اعتماد هنرمندان به مرکز ارسیکا به عنوان نهادی برای معرفی تمدن اسلامی، بیش از سایر اقشار جامعه است.

محمدعلی کی نژاد وجود تعامل مناسب ارسیکا با هنرمندان را نیز از دلایل این اعتماد دو طرفه دانست و عنوان کرد: ارزیابی های صورت پذیرفته از چالش ها و رویداد های دوره های قبلی این جشنواره نشان می دهد که نیروی انسانی مستعد و کارآمد همراه با زیربنای ایمان توشه حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی است.

از دانشجوهای خارجی استقبال می کنیم

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آئین ضمن اعلان خوشنودی از تعامل کشور هنرمندان کشورهای جهان اسلام ابراز امیدواری کرد و افزود: امیدوارم این قبیل نشست ها و جشنواره ها موجب ارتقا ارتباط کشورهای جهان اسلام و ترویج نگاه اسلامی به جهان شود.

منصور غلامی در ادامه، هنر را برون داد روح انسانی دانست و عنوان کرد: تاثیر گذاری هنر بر جوامع بشری زمانی به بیشینه مقدار خود می رسد که در مسیر درست قرار گرفته باشد.

وی در بخش بعدی سخنانش با تاکید به لزوم برقراری ارتباط بین نسل های دانش پژوه و هنرجو خاطر نشان کرد: با توجه به تاکید دین مبین اسلام به گرایش های هنری، هنرمندان جهان اسلام باید علاوه بر تلاش برای امرار و معاش خود، از ظرفیت ها و خلاقیت خود در راستای خلق آثار هنری جدید بهره گیرند.

وزیر علم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز در راستای تحقق هدف تربیت نسل جدید از خلاقیت ویژه ای بهره گرفته است.

غلامی در پایان سخنانش خاطر نشان کرد: علاقه مند هستیم که دانشجویان خارجی نیز در بستر دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران تحصیل کنند.

زبان هنر فطرت خدایی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در حاشیه این آئین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نقش زنان در انتقال فرهنگ اصیل ایرانی به واسطه هنر توضیح داد: امروزه گسترش روز افزون ارتباطات در سراسر جهان و افزایش دسترسی به فرا محل موجب اتصال فرهنگ اقوام مختلف جهان به یکدیگر شده است.

حجت الاسلام و المسلمین سعیدرضا عاملی افزود: این اتصال فرهنگی علی رغم افزایش تنوع موجب ایجاد احساس فقدان هویتی در جوامع بشری می شود، به گونه ای که تنها راه خلاصی از این بحران هویتی، زبان زیبایی، هنر و عشق است.

وی ادامه داد: زبان هنر و عشق همان فطرت ویژه انسانی است که خداوند در وجود همه انسان ها قرار داده است، و این حقیقت که خداوند در تکوین عالم ظرفیت هایی را در دل دنیا گنجانده است، موجب ایجاد تفاوت هایی در زنها و مردها شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: زنها از جنس درک عمیق تر عناصر زیبایی است و در خلق زیبایی هاقدرت و توان بیشتری دارد، بنابراین ورود زنها به عرصه هنر و توسعه ارتباطاتشان با عناصر هنری که دارای روح هنر اسلامی هستند از اصلی ترین ارکان ارتقا هنرهای اسلامی است.

عاملی ادامه داد: بنیاد روح هنرهای اسلامی توحید و درک ارتباط با خدا است، و این گونه از هنر موجب ایجاد تواضع هنرمند در مقابل خداوند می شود.

وی در ادامه پست مدرنیسم را یکی از عوامل بهم ریختگی فضای زندگی خوانده و عنوان کرد: پست مدرنیسم گرایش به ایجاد تنوع را در جوامع بشری تقویت کرده و به نوعی موجب ایجاد سردرگمی می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سردرگمی برخواسته از پست مدرنیسم می تواند فرصتی برای بازگشت انسان ها به اصل توحید باشد.

در ادامه این آئین مدیر توسعه صنایع دستی ارسیکا با تاکید بر لزوم اعتماد به توانمندی های زنان در حوزه هنر ابراز کرد: جشنواره بین المللی سازمان ارسیکا که در سال ۲۰۱۷ در محل دانشگاه هنرهای اسلامی تبریز برگزار شد، و در آن تعدادی از زنان شرکت کننده موفق به دریافت جوایزی اعم از جایزه هشت هزار دلاری شدند، بار دیگر توانمندی های زنان در خلق آثار هنری را به اثبات رساند.

نزیه معروف در ادامه از چاپ کتابی در خصوص نقش زنان در چرخ اقتصاد توسط ارسیکا خبر داد و اعلام کرد: مرکز ارسیکا در آینده ای نه چندان دور کتابی را در خصوص نقش زنان در اقتصاد جامعه به چاپ خواهد رساند که می تواند زمینه ساز ارتقا تلاش زنان در فرشود.

وی در پایان در خصوص اقدامات سازمان ارسیکا در کشورهای اسلامی توضیح داد: ارسیکا تا کنون فعالیت هایی را در زمینه خوش نویسی در جهان اسلام، فعالیت های حوزه حرمین شریفین ترجمه قرآن کریم، شش مطالعه در خصوص قرن اول هجری، تاریخ کشور های اسلامی و فعالیت هایی در زمینه حفاظت از آثار باستانی کشورهای اسلامی انجام داده است.

مدیر توسعه صنایع دستی ارسیکا افزود: همچنین این سازمان ۲۰۰ کتاب در زمینه صنایع دستی را به چاپ رسانده است.

در پایان این آئین تمبر یادبود بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه هنرهای اسلامی رونمایی شد.

مرکز تحقیقات تاریخ، فرهنگ و هنر جهان اسلام با نام ارسیکا در سال ۱۹۸۰ میلادی برای فعالیت در زمینه فرهنگ، پژوهش و نشر و مستند کردن آثار فرهنگی اسلامی و با هدف والای معرفی تمدن اسلامی تأسیس شده است.

کد خبر 4640003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha