۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۷

تقویت و توسعه بانک ژن گونه‌های گیاهی

تقویت و توسعه بانک ژن گونه‌های گیاهی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تقویت و توسعه بانک ژن گونه‌های گیاهی اقدام کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی و ایجاد باغ‌های گیاه شناسی مسئله‌ای مهم در راستای حفظ و نگهداری ژرم پلاسماهای با ارزش گیاهی محسوب می‌شود. در این مکان‌ها می‌توان گونه‌های مختلف و متنوع را نگهداری و از این طریق از خطر انقراض آنها نیز جلوگیری کرد.

البته باغ‌های گیاه شناسی علاوه بر مکانی برای ایجاد اکوسیستم‌های مختلف و حفاظت از گونه‌های گیاهی می‌توانند کاربری‌های تحقیقاتی و پژوهشی نیز داشته باشند. تحقیق در زمینه روش‌های تکثیر و پرورش گونه‌های با ارزش از نظر حفاظتی و اقتصادی از موضوعات دیگری است که در باغ‌های گیاه شناسی به آن پرداخته می‌شود.

پس اهمیت ایجاد و راه اندازی آنها مشخص است و در تمامی استان‌های کشور طرح‌هایی در این زمینه در حال اجرا سازی است.

به گفته محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به الزامات سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی درباره ضرورت احیا، اصلاح و توسعه بانک ژن و غنی سازی، تقویت و توسعه کمی و کیفی کلکسیون نمایشی گیاهان دارویی در سال ۱۳۹۷ در ۱۰ مجموعه و باغ گیاه شناسی در استان‌های اصفهان، همدان، خوزستان، کرمان، یزد، تهران، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان غربی، لرستان و خراسان رضوی طرح‌های توسعه و احیای کلکسیون گیاهان دارویی انجام شد.

وی افزود: البته ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۹۲ تا کنون با توجه به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی برای تقویت و توسعه بانک ژن گونه‌های گیاهی اقدام کرده است و در این زمینه طرح‌های مختلف استقرار کلکسیون گیاهان دارویی به اجرا در آمده است.

کد خبر 4643318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha