۲۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۳

دبیر شورای انقلاب فرهنگی:

نگاه محصول گرا به علم باعث لطمات جدی به علوم انسانی می‌شود

نگاه محصول گرا به علم باعث لطمات جدی به علوم انسانی می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در نگاه محصول گرا به علم عملاً عرصه علوم انسانی به کنار می‌رود و می‌تواند باعث لطمات جدی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا دیدار کرد.

عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: بحث غیر مرکزی کردن خدمات از مباحث جدی و عمده‌ای است که بایستی موردتوجه صندوق نوآوری و شکوفایی قرار گیرد.

وی افزود: اگر بتوان به طریقی مجموعه صنعت کشور را به‌طور مستقیم به صندوق نوآوری و شکوفایی مرتبط کرد و با کاهش مداخله‌گرانی چون بانک‌ها به مبحث غیر مرکزی کردن خدمات این‌چنینی توجه داشت، بهره زیادی می‌توان برد.

ضرورت توجه به مسئله سرعت در کنار اعتمادسازی در بدنه جامعه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مسئله سرعت و توجه به مقوله اعتمادسازی در بدنه جامعه از مسائلی است که باید به آن اهتمام داشت.

وی افزود: عدم اعتماد مردم به نهادهای دولتی از مشکلاتی است که امروزه می‌تواند باعث لطمات زیادی برای کشور شود.

عاملی در ادامه گفت: اعتمادسازی در نهادهایی چون نهادهای علم و فناوری می‌تواند همراه با شفاف‌سازی تأمین شود.

انتشار هزینه‌ها و تسهیلات؛ کمک بسزایی در جلوگیری از تبعیض می‌کند

وی افزود: اینکه پورتال صندوق نوآوری و شکوفایی هزینه‌ها و تسهیلات ارائه‌شده برای فعالیت‌های دانش‌بنیان در کشور را به لحظه منتشر می‌کند کمک بسزایی در تأمین هدف شفاف‌سازی و جلوگیری از تبعیض می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کلام امیرالمؤمنین (ع) که علم را فضیلت بشری خواندند، خاطرنشان کرد: در نگاه فعلی به جامعه توجه اصلی از ذات متعالی و بافضیلت علم به سمت نگاه محصول گرا معطوف شده است که نگاه غلطی است و بایستی به این نکته توجه بیشتری داشت.

نگاه محصول گرا به علم باعث لطمات جدی می‌شود

وی ادامه داد: در نگاه محصول گرا به علم عملاً عرصه علوم انسانی به کنار می‌رود و می‌تواند باعث لطمات جدی شود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه تصریح کرد: نیازمند ایجاد نوعی تنوع در بازتعریف محصولات دانش‌بنیان کشور هستیم تا سایر حوزه‌های دانشی نیز موردتوجه قرار گیرد.

یکی از علل اصلی توسعه ایران از مسیر توجه به علوم انسانی می‌گذرد

وی افزود: یکی از علل اصلی توسعه ایران از مسیر توجه به علوم انسانی و علوم اجتماعی می‌گذرد، چراکه این عرصه نقشی جدی در احترام به نظم اجتماعی و قانون جاری را ایفا می‌کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ترویج و توزیع از دیگر مفاهیمی است که می‌تواند موردتوجه برنامه‌ریزان صندوق باشد.

وی افزود: ایجاد بنگاهی برای ترویج آشنایی با فعالیت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند در شناسایی فعالیت‌های صندوق مفید باشد.

عدم توجه به استعدادهای درخشان کشور به دلیل تمرکز فعالیت‌ها در پایتخت

عاملی ادامه داد: بسیاری از استعدادهای درخشان کشور هم‌اکنون در شهرهای مختلف در حال فعالیت‌های قابل‌توجهی هستند که متأسفانه به دلیل تمرکز فعالیت‌ها در پایتخت چندان به آن‌ها توجه نمی‌شود.
 

دعوت از رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی برای حضور در ستاد راهبری نقشه جامع علمی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با دعوت از رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی جهت شرکت در جلسات ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور خاطرنشان کرد: آشنایی و آگاهی صندوق نسبت به وضعیت اشتغال فارغ‌التحصیلان و ظرفیت‌های علمی کشور که در جلسات ستاد نقشه موردبحث و بررسی قرار می‌گیرد می‌تواند کمک بسزایی باشد.

ضرورت یکپارچه شدن صندوق‌های حامی علم و نوآوری

وی افزود: بحث یکپارچه شدن صندوق‌های حامی جریان علم و نوآوری در کشور مسئله مهمی است که باید به آن توجه داشت.

مصوبه بنیاد علم ایران توسط رئیس‌جمهور ابلاغ خواهد شد

عاملی ادامه داد: در جلسه اخیری که در دیدار با رئیس محترم جمهور داشتم قرار شد ابلاغ مصوبه بنیاد علم ایران که درگذشته به تصویب رسیده است در دستور کار وی قرار گیرد.

لزوم توجه به اهمیت مسائل اقتصادی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) ارائه‌شده است، مسائل دانش‌بنیان و فرهنگ مبنا موردتوجه قرارگرفته و با نگاه به بندهای آن لزوم توجه به اهمیت مسائل اقتصادی به‌خوبی ترسیم‌شده است که نگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم بایستی با همین منظر تغییر داشته باشد.

وی ادامه داد: همان‌طور که در مفاد بیانیه گام دوم انقلاب مشخص است اقتصاد هدف اصلی ما نیست اما بدون توجه به آن نیز قادر نخواهیم بود سایر اهداف خود را به‌پیش ببریم.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: اگر بتوان دامنه مفهوم نوآوری را با توجه به حل مشکلات جامعه گسترده کرد و همچنین از ظرفیت انجمن‌های علمی مردم‌نهاد در این راستا بهره برد می‌توان ثمرات گسترده‌ای را به دست آورد.

کد خبر 4666061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha