سیاست بازی آمریکا در خصوص حقوق بشر در چین

سیاست بازی آمریکا در خصوص حقوق بشر در چین

سیاست‎ بازان آمریکایی در عمل ثابت کرده اند که صلاحیت سخن گفتن از حقوق بشر را ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو بین المللی چین، مایک پنس معاون رییس جمهور و مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا ۲۷ تیر/۱۸ ژوئیه در سخنرانی‎های جداگانه از چین به خاطر سرکوب آزادی‎های مذهبی و تعرض به حقوق بشر در تبت انتقاد کردند.

آنان به عنوان مقامات ارشد دولت آمریکا با نادیده گرفتن حقایق و سیاه‎نمایی، به بهانه مذهب و حقوق بشر با بی‎شرمی در امور داخلی چین مداخله می‎کنند و تلاش آنان برای ایجاد آشوب و تفرقه‎ افکندن در چین بی شک موجب آسیب دیدن روابط چین و آمریکا خواهد شد.

مدت‎هاست برخی آمریکایی‎ها با پرداختن به موضوعاتی مثل اقوام تبت، انگشت اتهام خود را به سوی سیاست‎های قومی و مذهبی چین گرفته‎اند که البته یک امر استثنایی نیست و رفتار آنان همواره چنین بوده است. پنس و پومپئو چین را متهم به سرکوب شخصیت‎های بودایی تبت کردند. آنان با لج‎بازی چشم خود را به روی حقایق بسته‎اند و تلاش می‎کنند از پذیرفتن اصول جامعه جهانی سر باز زنند.

در تبت بیش از ۱۷۰۰ معبد مذهبی وجود دارد و تعداد راهبان معابد به ۴۶ هزار نفر می‌رسد. اقداماتی مانند تأسیس مدارس بودایی در تبت، توجه و حراست از تناسخ در آیین بودایان تبت زنده و مراسم مذهبی بودائیان تبت و چاپ و نشر بسیاری از آثار مذهبی نشان می‎دهد که مردم تبت کاملاً از آزادی باورهای مذهبی قید شده در قانون اساسی چین برخوردارند.

در سالهای اخیر تعداد زیادی از دیپلمات‌های خارجی به تبت سفر کرده‌اند و معتقدند که دولت چین در حفاظت از حقوق بشر خاصه حقوق بشر اقلیت‎های قومی کارهای مؤثر و فراوانی انجام داده است. در روزهای اخیر سفرای دائمی ۳۷ کشور در ژنو از جمله روسیه، عربستان سعودی و پاکستان با ارسال نامه‌ای مشترک به رئیس شورای حقوق بشر و کمیسر عالی حقوق بشر دستاوردهای چین در توسعه حقوق بشر، مبارزه با تروریسم و افراط‎گرایی را عالی ارزیابی کردند.

دفتر دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در ژنو نیز ۲۶ تیر با انتشار پیامی از کشورهای غربی انتقاد کرد که در مسئله حقوق بشر خاصه حقوق بشر اقلیت‎های قومی چین معیار دوگانه را در پیش گرفته‌اند.

برخی آمریکایی‎هایی که اصلاً به تبت سفر نکرده‌اند با نادیده گرفتن حقایق مربوط به آزادی‎های مذهب و حقوق بشر در این مناطق، از پذیرفتن ارزیابی عادلانه جامعه جهانی خودداری می‎کنند و تنها با دروغ پراکنی به دنبال رسیدن به اهداف سیاسی پنهان خود هستند.

همه این موارد در حالی است که خود آمریکا در زمینه حفاظت از آزادی و حقوق بشر بسیار بدنام است و به هیچ وجه صلاحیت آن را ندارد که در مورد امور دیگر کشورها صحبت کند! وضعیت مذهبی و حقوق بشر اقلیت‎های مختلف در آمریکا روز به روز بدتر می‎شود.

طبق گزارش مرکز گالوپ و پیو، ۴۲ درصد آمریکایی‎ها از روابط قومی بسیار نگرانند، ۷۵ درصد مسلمانان این کشور معتقدند که تبعیض جدی علیه مسلمانان در جامعه آمریکا وجود دارد. "فانوس آزادی” که آمریکا خود را حامل آن می‎داند رو به خاموشی است که باعث شرم‎آورتر شدن یاوه‎گویی‎های آشکار برخی سیاست‎بازان در این کشور می‎شود.

شایان ذکر است، قانون اساسی چین در عین تضمین کردن آزادی داشتن اعتقادات مذهبی برای شهروندان این کشور به هیچ فردی اجازه نمی‌دهد با سوء استفاده از مذهب نظم اجتماعی را بر هم بزند و با انجام فعالیت‌هایی غیرقانونی سلامت مردم و جامعه را به خطر بیاندازد و بر سر راه نظام آموزشی کشور مانع تراشی کند. برخی سازمان ها یا اشخاص در کشورهای دیگر به نام مذهب در حال تلاش برای نقض قانون اساسی و دیگر قوانین چین هستند که چین قاطعانه و مطابق با قانون با چنین اقداماتی مقابله خواهد کرد چرا که منطق چین بر پایه قانون‎مداری است.

برخی آمریکایی‎ها با وجود آگاهی به این موضوع، با نادیده گرفتن حقایق و در پیش گرفتن معیارهای دوگانه، اقدامات چین در برخورد با افراط‎گرایی و رفتارهای غیر قانونی مذهبی را متهم می‎کنند و حتی علناَ با برخی مجرمان این پرونده‎ها ملاقات و از آنان پشتیبانی می‎کنند که مصداق دخالت آشکار در امور داخلی چین است. این رفتار سودجویانه نه تنها به روابط چین و آمریکا آسیب رسانده، بلکه باعث بدنامی روزافزون آمریکا در جهان شده است.

پنس و پومپئو به عنوان مقامات ارشد آمریکا باید بیشتر در تلاش برای توسعه روابط چین و آمریکا باشند و نه برعکس آن. آنان با اصرار ورزیدن بر چنین اقدامات تنها باعث بدنام شدن خود در تاریخ خواهند شد.

کد خبر 4672183

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha