به گزارش خبرنگار مهر، در این هفته رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در حکمی، هادی میرزایی را بهعنوان مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی منصوب کرد.
نرخ بلیت موزهها گران شد
هیئت وزیران با توجه به بالا رفتن هزینه نگهداری، مرمت و تجهیز موزهها و بناهای تاریخی در سالهای اخیر با افزایش مبلغ ورودیه موزهها و اماکن فرهنگی و تاریخی موافقت کرد. ورودیه موزههای ملی، منطقهای، کاخ موزهها و آثار تاریخی (غیر منقول) ثبت جهانی و شاخص برای بازدید کنندگان داخلی حداکثر به مبلغ ۵۰ هزار ریال و برای بازدیدکنندگان خارجی حداکثر به مبلغ یک میلیون ریال و ورودیه موزههای محلی، استانی و سایر آثار تاریخی - فرهنگی (غیر منقول) برای بازدید کنندگان داخلی حداکثر به ۴۰ هزار ریال و برای بازدید کنندگان خارجی حداکثر به ۵۰۰ هزار ریال افزایش مییابد.
بناهای تاریخی و مجاور آنها نباید انبار کالا باشند
در این هفته پس از آتش سوزی در میدان حسن آباد رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سرزده از میدان تاریخی حسنآباد تهران که بخشی از آن در آتشسوزی چهارشنبهشب هفته گذشته آسیب دید، بازدید کرد.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در این بازدید بر تسریع مرمت ساختمان تاریخی میدان حسنآباد تأکید کرد و خواستار مقاومسازی بناهای تاریخی تهران و جلوگیری از تکرار این حوادث شد.
حق مردم آق قلا را با برگزاری جشن هیرکانی ادا کنید
استاندار گلستان گفت: مردم شهرهای سیل زده گلستان امسال عید و شادی نداشتند پس برای ادای دین به آنها جشن ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی را در این استان برگزار کنید.
هادی حقشناس استاندار گلستان در نشست خبری مدیران کل میراث فرهنگی و استانداران استانهای مرتبط با پرونده جنگلهای هیرکانی که در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: ما به دنبال ثبت جهانی دیوار گرگان هستیم. همچنین ۲۰ درصد از جنگلهای هیرکانی در این استان قرار دارد.
وی ادامه داد: ما میخواهیم جشن ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی در استان گلستان برگزار شود. دو شهر از شهرهای این استان در عید نوروز درگیر سیل بودند. مردم این شهرها ۲۰ روز از خانهیشان بیرون بودند. آنها به شادی نیاز دارند. با برگزاری جشن ثبت جهانی، دِینمان را به مردم این شهرها ادا کنیم.
۱۲۱ خانه و بنای ارزشمند در تهران به کافه تبدیل شدهاند
مسئول برگزاری جشنواره کافه مقصد گردشگری با اشاره به اینکه کافهها صنف مجزا ندارند گفت: ۱۲۱ بنای ارزشمند در تهران به کافه تبدیل شدهاند این اتقاق موجب شده تا این بناها از تخریب نجات پیدا کنند
سومین دوره نمایشگاه ملی و جشنواره کافه مقصد گردشگری شهری از سوم تا هشتم شهریور ماه در کاخ سعدآباد برگزار میشود. پیرو برگزاری این جشنواره یک نشست پیش از ظهر روز سهشنبه (اول مرداد ماه) در باغ موزه قصر برگزار شد.
در این نشست حمید شاهینپور مسئول برگزاری جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره به موضوع آشپزی حرفهای کافهها و صنایع مرتبط، تولیدکنندگان مواد، انواع شربتها، میزبانی، معماری کافهها و … توجه شده است.
شاهینپور با اعلام اینکه در سه سال اخیر خانههای ارزشمند زیادی به کافه تبدیل شدهاند که در معرض تخریب قرار داشتند بیان کرد: ۱۲۱ خانه و بنای ارزشمند در تهران به کافه تبدیل شدهاند که اتفاق خوبی در نگهداری از این بناهاست. کافهها اولین صنفی بودند که ثبت شدند. اولین قانونی که مصوب شد، طرز بنای کافه بود ولی اکنون بعد از ۹۱ سال کافهها دیگر صنف نیستند بلکه زیر نظر اتحادیه آبمیوه و بستنی کار میکنند. یکی از معضلات نداشتن صنف رها بودن قیمت هاست.
زمان حضور چینیها در ایران بدون ویزا افزایش پیدا کرد
گردشگران چین برای ورود به ایران طبق مصوبه اخیر هیأت وزیران میتوانستند بدون ویزا به مدت ۱۵ روز در ایران اقامت داشته باشند ولی اکنون این مدت زمان به ۲۱ روز افزایش پیدا کرد.
ولی تیموری معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: بر این اساس کلیه اتباع جمهوری خلق چین از تاریخ فوقالذکر مجاز شدهاند بدون اخذ روادید به جمهوری اسلامی ایران وارد و در هر بار ورود به مدت ۲۱ روز در کشور اقامت داشته باشند.
پیشنهاد نامگذاری روزی به نام «جنگلهای هیرکانی» در تقویم
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: در نظر داریم تا روزی به نام «جنگلهای هیرکانی» در تقویم ملی به ثبت برسد.
محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در نشست خبری مدیران کل میراث فرهنگی و استانداران استانهای مرتبط با پرونده جنگلهای هیرکانی گفت: از جمله الزاماتی که باید در پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی پیگیری کنیم، موضوع جاده ترانزیت پارک ملی گلستان در ضلع شمالی آن است که طرح مصوب دارد. با حمایت استاندار گلستان، باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در محدوده حریم در نظر گرفته شده برای جنگلهای هیرکانی، دامسراهایی وجود دارند که قرار است جابجا شوند. موضوع تجهیز پایگاههای جنگل هیرکانی، یکی از مواردی است که بعد از ثبت جهانی بسیار اهمیت دارد. این پایگاهها باید به دوربین پایش و دوربینهای با ویژگی پهپاد، سنسورهای حساس به دود و آتش، مجهز شوند. باید منابع اعتباری لازم را از سازمان برنامه و بودجه برای کنترل قاچاق چوب و خروج دامسراها بگیریم. این اقدام با کمک استانداران برای اختصاص ردیف اعتباری خاص و مستقل، قابل انجام است.
طالبیان افزود: باید حذف بهرهبرداری چوب مدیریت شود. همچنین طرح کلی گردشگری برای ساماندهی و کنترل گردشگری انبوه در پرونده جنگلهای هیرکانی آمده است که باید با دقت به اجرا برسد. مدیریت پسماند زباله بخصوص سایتهایی که در حریم جنگل قرار دارند، مسئله بسیار مهمی است که با تکنولوژیهای جدید مشکل پسماند حل میشود.
نظر شما