۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۰۷

سرسنگی خبر داد:

ایجاد باشگاه دانش آموزی دانشگاه تهران/ تدوین نظام نامه اخلاق

ایجاد باشگاه دانش آموزی دانشگاه تهران/ تدوین نظام نامه اخلاق

معاون فرهنگی دانشگاه تهران از تدوین نظام نامه اخلاق حرفه ای در این دانشگاه خبر داد و گفت: کدهای رفتاری، گفتاری و پوشش دانشگاه در این نظامنامه گنجانده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید سرسنگی در نشست خبری که امروز در تالار امیرکبیر این معاونت برگزار شد، با اشاره به نحوه اجرای برنامه "روزی با دانشگاه تهران" گفت: این برنامه از ۳ سال پیش برنامه ریزی شد که در آن، درب‌های دانشگاه به روی همه بالاخص دانش آموزان و خانواده‌های آنها باز می‌شود. این برنامه در سومین دوره خود، با شعار دانشگاه تهران دانشگاه نخبگان، فردا برگزار می‌شود.

وی افزود: علت طراحی این برنامه به این دلیل بود که بخشی از انتخاب‌های دانش آموزان برای ورود به دانشگاه، تحت تأثیر فشار خانواده هاست و در واقع انتخاب‌های درستی نیست.

سرسنگی با اشاره به اینکه هر سال استقبال از این برنامه بهتر شده است، گفت: امسال ۸ هزار و ۹۴۱ نفر به منظور بازدید از دانشگاه ثبت نام کرده اند و احتمالاً ۲-۳ هزار نفر دیگر اضافه خواهند شد. همه واحدهای دانشگاه فردا پذیرای افراد هستند و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه بیشترین ثبت نام‌ها مربوط به بازدید از پردیس دانشکده‌های فنی، پردیس علوم و پردیس هنرهای زیبا است، اظهار داشت: اساتید نیز سخنرانی‌هایی برای مخاطبان و بازدیدکنندگان خواهند داشت.

تأسیس باشگاه دانش آموزی در دانشگاه تهران

معاون فرهنگی دانشگاه تهران یکی از کمبودهای دانشگاه را ارتباط محدود با دانش آموزان عنوان کرد و افزود: در همین راستا ایده تأسیس باشگاه دانش آموزی دانشگاه تهران طراحی و مراحل قانونی آن طی شد و در نهایت یک ماه گذشته، تأسیس این باشگاه به تصویب هیأت رئیسه رسید.

وی با اشاره به اینکه در اساسنامه این باشگاه، سهمیه‌ای برای مناطق و دانش آموزان محروم در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: امکانات و خدماتی که به این دانش آموزان ارائه می‌شود، رایگان است.

سرسنگی اضافه کرد: از شهریور ماه برای حضور دوره‌های آموزشی باشگاه، فراخوانی اعلام می‌شود و دانش آموزان علاقه مند در سایتی که به زودی راه اندازی خواهد شد، ثبت نام می‌کنند. کلاس‌ها تداخلی با ساعات آموزش رسمی نخواهد داشت و در روزهای تعطیل و خارج از ساعت برگزار می‌شود.

وی آموزش مهارت‌های نرم، هدایت تحصیلی و حمایت از دانش آموزان مستعد و خلاق را از جمله اهداف برگزاری این کلاس عنوان کرد.

وی با اعلام اینکه امسال نزدیک به ۶۰۰ برنامه فرهنگی از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار شده است، ادامه داد: دومین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران در آبان ماه در بخش انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی اجتماعی، نشریات دانشجویی، دانشگاهیان برتر، مدیران و کارشناسان برتر در آبان ماه امسال برگزار می‌شود و تا ۳۰ مهرماه فرصت ارسال آثار وجود دارد.

تدوین نظام نامه اخلاق حرفه‌ای

معاون دانشگاه تهران با اشاره به موضوع اخلاق حرفه‌ای در برنامه توسعه سوم دانشگاه گفت: در همین رابطه به دنبال تدوین نظام نامه اخلاق هستیم؛ این نظام نامه حمایت معنوی هیأت علمی از دانشجویان و برقراری نظم در کلاس و حق و تکلیف دانشجویان و کدهای رفتاری و گفتاری و پوشش در دانشگاه را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: تولید ادبیات در اخلاق حرفه‌ای و برگزاری نشست‌ها و همایش‌های کارگاهی با موضوع اخلاق در سطح مدیران کارکنان و دانشجویان و برگزاری همایش ملی دانشگاه اخلاق مدار یکی دیگر از اقدامات در حوزه اخلاق حرفه‌ای به شمار می‌رود. همچنین همایش ملی اخلاق ۲۶ آذرماه سال جاری برگزار می‌شود.

برگزاری رایگان دوره‌های فنی حرفه‌ای برای دانشجویان دانشگاه تهران

معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن اشاره به اینکه در حوزه کار و کارآفرینی و گسترش این فرهنگ، تفاهم‌نامه ای با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای منعقد شده‌است، گفت: براساس این تفاهمنامه، دانشجویان می‌توانند در دوره‌های آموزشی سازمان شرکت کنند و گواهی بین المللی بگیرند. این دوره‌ها برای دانشجویان رایگان است و فقط یک حق ثبت نام محدودی از آنها گرفته می‌شود.

وی در ادامه همچنین از ایجاد شعبه‌های فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در پارک‌های علم و فناوری خبر داد.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اعلام اینکه اردیبهشت سال آینده اولین جشنواره کار برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: هدف از این جشنواره، تشویق دانشجویان به خلاقیت‌های شغلی و کارآفرینی است.

وی اضافه کرد: از مهرماه نیز حداقل ماهی یک بار یک سخنرانی ویژه خواهیم داشت با این ویژگی که سخنرانان بتوانند جریان سازی و مجموعه دانشگاهیان از آن بتوانند استفاده کنند. می‌خواهیم به این سمت پیش برویم که برای جامعه در موضوعات اقتصادی و اجتماعی حرف برای گفتن داشته باشیم.

سرسنگی از گسترش فعالیت علمی اجتماعی و خیریه‌ای دانشگاه تهران خبر داد و گفت: دانشجویان در دانشگاه و خارج از آن باید به وظیفه دانشجویی خود عمل کنند. به طور مثال با استفاده از ظرفیت دانشجویان و نخبگان، به دنبال تولید مواد آموزشی برای مناطق محروم هستیم.

سرسنگی با اشاره به اینکه اجرای کرسی‌های آزاد اندیشی اعضای هیأت علمی و دانشجویان در سال جاری پیگیری می‌شود، بیان کرد: انشالا بتوانیم از طریق کرسی‌ها شرایط تضارب آرا را فراهم کنیم.

وی در ادامه از تشکیل شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی به منظور هماهنگی و توسعه فعالیت‌های قرآنی خبر داد و افزود: اگر فعالیت‌های قرآنی توسعه یابد بسیاری از ناهنجاری‌ها از بین خواهد رفت.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به تصویب آئین نامه استاد-مشاور انجمن‌های علمی، گفت: در حال حاضر در گروه‌های آموزشی حداقل باید یک استاد مشاور انجمن‌های علمی انجام وظیفه کنند. همچنین اخیراً آئین نامه استاد-مشاور فرهنگی را به تصویب رساندیم تا این افراد دانشجویان را در حوزه فرهنگی هدایت کنند.

وی از برگزاری کلاس‌های آموزشی برای اساتید و اعضای هیأت خبر داد و عنوان کرد: دانشگاه به دنبال جامعیت دانشگاه است تا مساله اخلاق و فرهنگ را در کنار آموزش به رسمیت شناخته و اجرایی شود.در حال حاضر اولین دوره برای هیأت علمی برگزار شده است.

سرسنگی با اشاره به تصویب آئین نامه استاد-مشاور شاهد و ایثارگر، اظهار داشت: از این پس یک استاد مشاور در هر دانشکده و پردیس، حداقل ۵ و حداکثر ۲۰ دانشجوی شاهد و ایثارگر را پوشش می‌دهند و مسائل و مشکلات به این افراد منتقل می‌شود.

وی با بیان این مطلب که اولین مسابقه مناظره دانشجویی دانشگاه تهران در سال تحصیلی جدید برگزار می‌شود، افزود: در راستای بین المللی سازی، به دنبال این هستیم که دانشجویان در مسابقات مناظره‌های دانشجویی کشورهای دیگر شرکت کنند.

وی از سامان بخشی و پایه گذاری مود کورت "دادگاه‌های ساختگی" در دانشگاه تهران خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح به این صورت است که پرونده‌های حقوقی ساختگی به دانشجویان حقوق ارائه می‌شود و آنها پرونده‌ها را بررسی می‌کنند به طور مثال دانشجویان در پرونده‌ها نقش قاضی را بازی می‌کنند.

سرسنگی با اشاره به تشکیل خوشه اجتماعی برای بررسی مشکلات دانشگاه گفت: ۲۰ هیأت علمی و استاد، فعالیت‌های اجتماعی دانشگاه را رصد می‌کنند تا پیش از وقوع بحران دانشگاه را در جریان قرار دهند. در حال حاضر سفارش پژوهش‌هایی در حوزه اجتماعی به مرکز مطالعات دانشگاه داده است.

معاون فرهنگی دانشگاه تهران اضافه کرد: قرار است یکی از بزرگترین مجتمع‌های فرهنگی و ورزشی تهران در دانشگاه تهران ایجاد شود. این طرح در حال حاضر وارد مرحله اجرا شده است و پیگیر جذب سرمایه گذار هستیم. با احداث این مجتمع، به نظر می‌رسد دانشگاه تا ۳۰- ۴۰ سال دیگر برای فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی مشکلی نخواهد داشت. همچنین کارهای اجرایی "سینما تک" آغاز شده است و برای سال تحصیلی جدید امیدواریم این سینما افتتاح شود.

کد خبر 4678340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha