۱۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۱

در قالب اطلاعیه‌ای منتشر شد؛

توضیحات معاونت فرهنگی ارشاد درباره تخصیص کاغذ نشر

توضیحات معاونت فرهنگی ارشاد درباره تخصیص کاغذ نشر

معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در اطلاعیه‌ای درباره چگونگی تخصیص کاغذ نشر به ناشران توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اطلاعیه‌ای که امروز شنبه ۱۲ مرداد با عنوان «کاغذ نشر چگونه تخصیص داده می‌شود؟» منتشر شد، به توضیحاتی درباره این مساله پرداخته است.

کمیته تخصیص کاغذ نشر که با همکاری صنف نشر و معاونت امور فرهنگی تشکیل شده، در سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۹ جلسه تشکیل داده و به درخواست‌های ناشران برای دریافت کاغذ رسیدگی کرده است.

کمیته تخصیص کاغذ نشر، چگونه عمل می‌کند و کاغذ نشر سهم کدام ناشران می‌شود؟ این یکی از مهم‌ترین سوالاتی است که از بدو راه‌اندازی کارگروه کاغذ نشر معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته تخصیص و توزیع کاغذ نشر با همکاری این معاونت و صنف نشر مطرح شده است. در اطلاعیه منتشرشده این سوال مطرح شده که چه کسانی در جلسه شورا حضور دارند؟ پاسخ سوال موردنظر، چنین ارائه شده است:

کارگروه تخصیص کاغذ نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متشکل از نماینده‌ای از معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگانی از اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران و اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران کشور(آشنا) است.

سوال دیگری در متن مذکور مطرح شده، این است که تقاضاهای ناشران چگونه بررسی می‌شود؟ که در ادامه و در پاسخ آن، چنین آمده است:

ناشران با ثبت‌ درخواست‌های خود در سامانه www.paperds.ir  میزان و نوع کاغذ خود را در این سامانه مشخص می‌کنند. تمامی اطلاعات ثبت شده ناشران در سامانه‌ای جمع‌آوری شده است؛ اطلاعاتی از قبیل عنوان کتاب،شمارگان، شابک، چاپخانه، صحافی کتاب در سامانه ثبت می‌شود.

روند تخصیص کاغذ نیز در این متن به این‌صورت تشریح شده است:

در جلسات کارگروه تخصیص کاغذ تقاضاهای ناشران مرحله به مرحله مورد بررسی قرار می‌گیرد و اعضای شورا درباره آن نظر می‌دهند. در مرحله نخست میزان و نوع کاغذ درخواستی برای کتاب‌های در دست انتشار هر ناشر مورد بررسی قرار می‌گیرد. پس از آن تیراژ و کتاب‌های ناشر بررسی می‌شود. تیراژ هر عنوان کتاب با توجه به شرایط بازار نشر مورد بررسی قرار می‌گیرد از این رو به تیراژهای نامتعارف درخواستی کاغذ نشر تعلق نمی‌گیرد.

یکی دیگر از ملاک‌ها در این مرحله کتاب‌ساز نبودن ناشر است. عناوین کتاب‌ها توسط نمایندگان صنف بررسی می‌شود و مشخص می‌شود که چه ناشری کتاب‌ساز است و چه ناشری کتاب‌ساز نیست.

مساله دیگر در این اطلاعیه، میزان مصرف کاغذ هر ناشر در سال است که در توضیح آن می‌خوانیم:

هر ناشر پس از گذر از فیلتر نخست به دومین مرحله قدم می‌گذارد که در آن میزان مصرف کاغذ ناشر در سال بررسی می‌شود. اطلاعات ثبت شده ناشران در خانه کتاب ملاک این ارزیابی قرار می‌گیرد و برای این منظور مصرف کاغذ ناشر در چند سال اخیر مشخص شده است که به خوبی عملکرد مصرف و تولید کتاب را نمایش می‌دهد.

با بررسی میزان مصرف کاغذ ناشر مشخص می‌شود که میزان درخواست ناشر برای چاپ کتاب تا چه میزان واقعی است. همچنین برای رعایت عدالت در میان ناشران، میزان کاغذهای تخصیص یافته به هر ناشر در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ گردآوری شده‌اند و بر اساس این معیارها، تصمیم‌گیری درباره میزان تخصیص کاغذ به هر ناشر انجام می‌شود.

عدم تخصیص به ناشران متخلف هم آخرین نکته‌ای است که در این متن به آن برمی‌خوریم. در این زمینه هم این توضیح ارائه شده است:

کمیته تخصیص کاغذ تلاش می‌کند تا به طور شفاف و در یک اتاق شیشه‌ای فعالیت ناشر را به نمایش بگذارد. عملکرد ناشر در طول سال و میزان تولید کتاب بر اساس اطلاعات خانه کتاب و یا شناخت صنفی از ناشر، اساس تخصیص کاغذ را تشکیل می‌دهد و به همین دلیل هیچ کاغذی به ناشران متخلف تخصیص پیدا نمی‌کند

کد خبر 4683225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha