پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۲۲ فروردین ۱۳۸۶، ۱۵:۰۰

در پی گفت و شنود نماینده تبریز و وزیر اطلاعات در صحن علنی مجلس؛

اعلمی از توضیحات اژه ای در خصوص حادثه تاسوکی قانع نشد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از وزیر اطلاعات در زمینه علت تعلل و ناتوانی مسوولان و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در پیش بینی و برخورد با حادثه تاسوکی سوال کرد اما از پاسخ وزیر قانع نشد و سوال به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، اکبر اعلمی در جلسه علنی امروز مجلس سوال خود را از غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات در زمینه علت وقوع حادثه تروریستی تاسوکی در 27 اسفند ماه 84 در شرق کشور و همچنین علت تعلل و ناتوانی مسوولان و نیروهای  امنیتی و اطلاعاتی در پیش بینی و واکنش سریع و برخورد در جاده  زابل و زاهدان ( تاسوکی ) مطرح کرد.

وی گفت: از زمان  طرح این سوال بیش از یک سال می گذرد، اما با توجه به وقایع مشابهی که بعدها اتفاق افتاد و بویژه اتفاقی که در شرق کشور افتاده ، موضوعیت آن کما فی سابق برقرار است.

وی یاد آور شد: در 27 اسفند ماه 1384  در محور زابل - زاهدان و در محدوده پل " شیله" گروهی مرکب از 12 تن وابسته به گروه شرور " جندالله " با لباس مبدل پلیسی به مدت تقریبا 90 دقیقه این بخش از خاک کشور را اشغال کردند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس  ادامه داد: آنها طی یک عملیات توام با شقاوت و ناجوانمردی با فراغ بال ، 22 تن از هموطنان بیگناه و غیر مسلح را به قتل رساندند.

اعلمی یاد آور شد: حدود 7 نفر در این حادثه مجروح و در 7 نفر نیز به گروگان گرفته شدند که یک نفر از این گروگان ها را کشتند و 6 نفر از آنها پس از مدتی رها شدند.

وی افزود: ضعف عملکرد مسوولان و عوامل سیاسی ، امنیتی و اطلاعاتی و اجرای در این ماجرا باعث تشجیع این گروه ناجوانمرد تروریستی شد و آنها را به اقدامات تروریستی دیگر تشویق کرد.

نماینده تبریز یاد آوری شد: متعاقب این اقدام تروریستی ، یکبار خودروی مسافر کشی را از این نیروهای تروریستی  سوار شدند و راننده آن را به دار آویختند و جسد آن را در داخل خودرو در مقابل استانداری زاهدان منفجر کردند.

اعلمی همچنین گفت: آنها یک خودروی دیگر را نیز بار دیگر به سرقت بردند و با اعدام راننده آن ، در یکی ازچهارراههای شهر زاهدان 4 نفر از نیروی انتظامی را به شهادت رساندند.

وی همچنین حمله به اتوبوس حامل نیروهای  سپاه پاسداران در شهر زاهدان اشاره کرد که با حمله به این اتوبوس 13 نفر از نیروهای سپاه به شهادت رسیدند.

وی بر ماده یک قانون تاسیس وزارت  اطلاعات مصوب 27 مردادماه 62 تاکید کرد و اظهار داشت: بر اساس این ماده وزارت اطلاعات به منظور کسب و پرورش اطلاعات امنیتی و اطلاعات خارجی و حفاظت اطلاعات و ضد جاسوسی  و بدست آوردن آگاهی های لازم از وضعیت دشمنان داخلی وخارجی برای پیگیری و مقابله با توطئه های آنها علیه انقلاب و نظام تشکیل شده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: در ماده 10 این قانون نیز شرح وظایف اطلاعات ، کسب و جمع آوری اخبار ، تولید و تجزیه ، تحلیل و طبقه بندی اطلاعات مورد نیاز در ابعاد داخلی و خارجی ، همچنین کشف توطئه ها و فعالیت های براندازی ، جاسوسی ، خرابکاری و اغتشاش علیه استقلال و امنیت و تمامیت ارضی کشور  نظام قید شده است.

اعلمی از دیگر وظایف این وزارتخانه را کشف توطئه ها و فعالیت های براندازی ، جاسوسی ، خرابکاری و اغتشاش علیه استقلال و امنیت و تمامیت ارضی کشور و نظام ذکر کرد.

اعلمی افزود: ارایه خدمات اطلاعات ضروری به سازمانها و ارگانها و آگاه ساختن به موقع آنها نسبت به توطئه ها و همکاری و تبادل اطلاعات وتجارب اطلاعات کشورهای که حایز صلاحیت لازم باشند از دیگر شرح وظایف وزارت اطلاعات است.

وی از وزیر اطلاعات سوال کرد: با وجود یک وزارتخانه قدرتمند اطلاعات و دستگاههای موازی اطلاعاتی که در کنار این وزارتخانه فعالیت می کنند و برخورداری از نیروهای توانمند ، چرا این گروه چند نفره تروریستی توانسته اند این اقدامات غیر انسانی  و ناجوانمردانه را در شرق کشور مرتکب شوند و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و سیاسی و نظامی ، انتظامی کشور درکشف این توطئه و خنثی کردن و برخورد قانونی با این عوامل تا به امروز عاجز و ناتوان بوده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: چرا دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی که در طول 27 سال گذشته بارها با خطر انداختن جان عواملی که در اختیار دارد، توانسته توطئه های بسیار بزرگتر از این حادثه را کشف و خنثی کنند، تا به امروز نتوانسته اند حتی یک نفر از اعضای این گروه را از پاکستان و افغانستان - اگر در آنجا مستقر هستند - تحویل بگیرند و مجازات کنند.

اعلمی خاطرنشان کرد: طرح این سوال به منزله نادیده گرفتن زحمات و خدمات نیروهای اطلاعاتی نیست، ما در منطقه و کشوری زندگی می کنیم که هر لحظه امکان دارد گرفتار توطئه یا بحرانی شویم.

وی به بمب گذاری در کشورهای ناامن منطقه اشاره کرد و گفت: امنیتی که در شهرها کشور بویژه تهران وجود دارد حاکی از زحمات این نیروها است.

وی تصریح کرد:  اما وقوع چنین حوادثی نشانده این است که خللی وجود دارد، آیا تصور نمی کنید اگر نیروهای اطلاعاتی و امنیتی بجای اینکه بخشی عمده ای از فرصت و ظرفیت خود را برای کنترل و نظارت نیروهای سیاسی " غیر محارب" هستند وهیچ چالشی با نظام جمهوری اسلامی ندارند صرف کند، از این نیروها در جای دیگر برای رفع بحران استفاده کنیم.

نماینده تبریز افزود: آیا بهتر نیست ما بجای استفاده افراد مخبر از آنها به نحو بهنیه برای آسیب شناسی در شهر و در مناطق بحران خیز و برای خنثی کردن توطئه ها مورد استفاده قرار دهیم ؟

اعلمی تصریح کرد: بجای اینکه از نیروهای خود برای سرکوب نیروهای کارگری ، معلمی  ، دانشجویان یا نیروی سیاسی که هیچ  خصومتی با نظام و کشور ندارند و در زمان مورد نیاز نیز از تمامیت و مصالح و منافع ملی دفاع می کنند،استفاده کنیم بهتر است همه امکانات را صرف این توطئه کنیم .

وی همچنین ارزیابی وزیر اطلاعات را نسبت به انتخاب استاندار  سیستان و بلوچستان سوال کرد.

اعلمی گفت: ارزیابی وزارت اطلاعات و امنیتی کشور از اینکه استانداری در منطقه ای پرآشوب و پر مساله گمارده می شود که تنها سابقه وی ریاست دانشگاه و شغل وی پرورش شتر مرغ بوده ، جداست.

در این هنگام محمد رضا باهنر نایب رئیس اول مجلس که ریاست جلسه علنی امروز را پس از حداد عادل بر عهده داشت، خطاب به اعلمی گفت: بحث شما تاکنون خوب بوده است ، از بحث منحرف نشوید.

وی افزود: سوالی که شما مطرح می کنید به وزارت کشور بر می گردد . این بحث ها را کنترل کنید.

اعلمی نیز پاسخ داد: آقای رئیس من به کسی توهین نمی کنم .

اعلمی خطاب به باهنر تصریح کرد: خواهش می کنم شما دخالت نکنید، اجازه دهید من سوال را با رعایت نزاکت مطرح کنم آیا چنین استانداری با این سابقه می تواند در این استان موفق شود.

باهنر نیز به اعلمی گفت:  بنده باید جلسه را اداره کنم ،من موظف هستم جلوی انحراف از دستور را بگیرم ، سوال شما بسایر خوب و متین است اما از بحث منحرف نشوید.

اعلمی نیز گفت: شما بجای اینکه در بالا و جایگاه هیات رئیسه مجلس بنشینید ، بجای سوال کننده ، سوال های خود را مطرح کنید .

وی افزود: شما تا به امروز مجلس را تضعیف کرده اید ، شما حق ندارید میکروفن نماینده را قطع کنید . من به  آسیب شناسی وقایع و بحران هایی که در شرق کشور رخ داده می پردازیم . بنده ارزیابی وزارت اطلاعات را سوال می کنم که اگر بجای فردی با این خصوصیات ،فردی را می گماردند که سابقه اطلاعاتی ، سیاسی و امنیتی داشت و همچنین مشرف به امور و غیر بومی بود، آیا نمی توانست جلوی تکرار این بحران ها را بگیرد.

اعلمی در پایان بخش اول طرح سوال خود همچنین گفت: چرا در فاصله 5 کیلومتری پاسگاه نیروی انتظامی یک گروه شرور 12 نفره می توانند به مدت 90 دقیقه در حاکمیت جمهوری اسلامی ایران خلل ایجاد کنند و این منطقه را در حاکمیت خود قرار دهند.

وی به سفر اخیر حداد عادل رئیس مجلس به کشور پاکستان تاکید کرد و اظهار داشت: حداد عادل  اعلام کرده که پاکستان و مقامات پاکستانی دوست ما هستند، اگر آنها واقعا  دوست ما هستند چرا تا به امروز حتی یک نفر از اشرار را به ما تحویل ندادند.

نماینده تبریز در مجلس در بخش دوم طرح سوال خود نیز گفت: وزیر اطلاعات در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در هنگام طرح سوال اعلام کردند که قبل از وقوع حادثه تاسوکی مدیرکل اطلاعات استان سیستان و بلوچستان اظهار داشته بود قرار است تحرکاتی از سوی اشرار در منطقه صورت گیرد.

اعلمی افزود: مقامات مسئول در مورد احتمال وقوع این حادثه گزارش دادند و این گزارش به مقامات استان ، وزارتخانه اطلاعات و وزیر گزارش شده است. وزیر اطلاعات عضو شورای عالی امنیت ملی است.

وی ادامه داد: چنانچه مقامات ا ین استان به هر دلیل نسبت به این گزارش  کوتاهی کرده باشند . وزیر اطلاعات با توجه به اشراف و حساسیتی که دارد چرا موضوع را در شورای عالی امنیت ملی مطرح نکرد تا مقامات بالاتر نسبت به این موضوع حساس  شوند.

در ادامه جلسه وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال اعلمی نماینده تبریز گفت: وزارت اطلاعات در حادثه تروریستی تاسوکی نه تنها هیچ تعلل و ناتوانی نداشته بلکه با کمال اقتدار و قدرت عمل کرده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، غلامحسین محسنی اژه ای گفت :  وزارت اطلاعات با همه تنگناهای قانونی امکانات و نیروی انسانی وزارتی توانمند، قدرتمند و با نیروهای بسیار مخلص و دلسوز است که بسیاری از توطئه ها را تا به امروز و به نحو احسن و با هزینه کم خنثی کرده و در آینده هم با همکاری شما خنثی خواهد شد.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: دشمن در سنوات اخیر برای توطئه های گوناگون ومتنوعی را پیش بینی و در دستور کار خود قرار داده است وشکل براندازی نظام را به اشکال مختلف از لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری به شدت دنبال می کند و از همه فرصت ها و امکانات برای بر هم زدن امنیت و آرامش کشورها استفاده می کند.

وی افزود: بنابراین دشمن به خصوص بعد از دولت نهم و مجلس هفتم و رویکرد جدید این دو قوه تلاش کرد که از ابعاد مختلف مسئله را دنبال و نا امنی ایجاد کند.

دشمن که اقدامات خود را از غرب شروع کرد عوامل گوناگونی را به کار گرفت تا استانهای مرزی وحتی استانهای مرکزی را نا امن کند در عین حال وزارت اطلاعات توانست با تلاش شبانه روزی، مسائل استان خوزستان و جنوب را به نحو احسن کنترل کند و همه عوامل داخی آن و برنامه های پشت پرده آنها را شناسایی و افراد را دستگیر و پرونده آنها را در مدت زمان کوتاه تکمیل کند.

اژه ای خاطر نشان کرد: همچنین وزارت اطلاعات تمام افراد خرابکاری که از بیرون از کشور الهام می گرفتند به دست قانون وعدالت سپرد به طوریکه تعدادی از آنها در حال محاکمه و تعدادی از آنها هم درانتظار محاکمه به سر می برند.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: وزارت اطلاعات توانست با قدرت تمام دست انگلیس را دراین قضیه نشان دهد به گونه ای که ابتدا انگلیسی ها منکر دخالت خوزستان بودند ولی بعدا ناگریز شدند با ارایه اسناد و مدارک در بعضی از موارد سکوت کنند و در برخی موارد قول بدهند که ما پیگیری کنیم و عوامل انها را دراینجا محدود می کنیم. عناصری از این افراد خرابکار در داخل و تعدادی از کشورهای عرب بودند.

وی گفت وزارت اطلاعات با تبادل اطلاعاتی که با آنها داشت 4 نفر از آنها را که بسیار هم برای این گروه حائز اهمیت بود آنها را به داخل کشور برد ومحاکمه کرد تعدادی از آنها نیز که هم اکنون در خارج از کشور هستند احساس نا امنی می کنند و به لحاظ فعالیت های دیپلماسی و اطلاعاتی ما به دشت در خارج از کشور در محدویت هستند.

اژه ای تاکید کرد: آنچنان در اهواز به مسائل اشراف داریم که به محض اینکه یک گروه و یا یک فرد تصمیم به خرابکاری می گیرد بلافاصله آنان را دستگیر می کنیم.

اژه ای از تصمیم یک گروه طی ده روز گذشته مبنی بر بمب گذاری در چند نقطه خبر داد و گفت قبل از اینکه بتوانند بمب را تهیه و بسازند شناسایی و هر هفت نفر  آنها دستگیر شدند.

وی با اشاره به حوادث شرق کشور خاطر نشان کرد این اتفاق در اواخر سال 84 رخ داد و در حدود 2 ماه قبل از آن خبرهایی به ما رسید که یک گروه از اشرار خود را برای کاری آماده می کنند وزارت اطلاعات با تحلیلی که داشت متوجه شد امکان دارد این موضوع مواد مخدر نباشد بنابراین به محض رسیدن این خبر طی نامه رسمی به استاندار و اعضای شورای تامین اعلام شد در تاریخ 17 بهمن 84 تحقیقات پیرامون خبر انجام شد و هشدارهای لازم به نیروهای خودمان  و سایر نهادها داده شد.

وی از نمایندگان خواست تا اطلاعات و اخبار مربوط به ماه های اواخر سال 84 و طول سال 85 را در جلسه غیر علنی توضیح دهد تا نمایندگان از وسعت برنامه های خنثی شده دشمن اطلاع بابند.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه گروه تاسوکی ضربات زیادی را متحل شده است ابراز امیدواری کرد اگر دیگر دولت ها با ما همکاری بیشتر داشته باشند می توانیم ضربات نهایی خود را هم وارد کنیم.

وی در خصوص اقدامات وزارت اطلاعات در خصوص گروه تاسوکی نیز تصریح کرد: 90 نفر از اعضای این گروه دستگیر و تعدادی از آنها اعدام شدند و تعداد زیادی از امکانات و سلاح ها و مواد منفجره کشف شد و عواملی از آنها در شهر شناسایی شدند یک گروه 4 نفره نیز که برای اقدامی مشابه آماده بودند قبل از هر گونه اقدام دستگیر و بازداشت شدند.

وی یادآور شد در راستای تعقیب مسئله در خارج از کشور نیز اقدامات زیادی از ناحیه وزارت امور خارجه و دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات و کشور صورت گرفته است و وزارت اطلاعات نه تنها در خصوص حادثه تاسوکی هیچ تعلل و ناتوانی نداشته بلکه با کمال اقتدار و قدرت عمل کرده است.

وزیر اطلاعات در بخش دیگری از سخنانش گفت : سه نفر از کسانی که به دست اشرار دستگیر شده بودند با همت نیروهای انتظامی و سایر دستگاه ها و تلاش جدی وزارت اطلاعات آزاد شدند.

اژه ای  تصریح کرد : وزارت کشور همچنین با تلاش جدی و با همکاری سایر دستگاه ها توانست یکی از مجرمان که سالها پرونده او در رسانه ها مطرح بود دستگیر کنند.

وی همچنین به ربوده شدن  جلال شرفی دیپلمات ایرانی توسط نیروهای اشغالگر در عراق اشاره کرد و افزود: نیروهای اشغالگر پس از ربوده شدن وی را به نقطه نامعلومی برده ومسئولیت آن را هم بر عهده نگرفتند که با تلاش جدی دولت جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات به ایران بازگشت.

وزیر اطلاعات افزود :  یکی از مجرمین که سالها پرونده او در رسانه های مختلف مطرح بود و توانسته بود با ترفند و همدستی برخی افراد ضعیف النفس به خارج از کشور برود و تصور نمی کرد دست کسی به او برسد نیز با تلاش وزارت اطلاعات و سایر دستگاه ها دستگیر و به کشور بازگردانده شد.

اعلمی در پایان اظهارات خود و پس از پاسخ وزیر اطلاعات اعلام کرد که از پاسخ این وزیر قانع نشده است .

وی گفت: وزیر اطلاعات گزارش خوبی از عملکرد این وزارتخانه ارائه داد اما پاسخ سوال بنده مشخصا داده نشد.

با قانع نشدن اکبر اعلمی از اظهارات وزیر اطلاعات مقرر شد سوال برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شود.

کد خبر 468838

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha