مجله مهر - رمان «نامیرا» نوشته صادق کرمیار درباره یکی از مهمترین و پرکششترین اتفاقات تاریخ اسلام است. اتفاقی که در آن حرامیان و به ظاهر مسلمانان و مشرکان با هم یکی میشوند! و بر بهترین خلق خدا هجوم میآورند. یکی از بهترین و برجستهترین نکاتی که در این کتاب است، ترسیم فضای فتنهگون قبل از وقوع حادثه عاشوراست.
در واقع نامیرا یک دوره فتنهشناسی کامل است که به مخاطبش نشان میدهد که چگونه در شرایط پیچیده و غبارآلود فتنه، حق و باطل جابهجا میشوند و حتی بزرگترین سرداران و مبارزان اسلام نیز نسبت به راه امام حسین علیهالسلام و هدف او دچار تردید و سردرگمی میشوند. رهبر معظم انقلاب نیز مدتها پیش درباره این کتاب گفتند: «هر کسی میخواهد فتنه اخیر را بشناسد، این کتاب را بخواند.»
کتاب نامیرا دورهای قبل از جنگ کربلا را توصیف میکند. سبک جالبی دارد و ایده نویسنده برای بیان یک واقعه قدیمی خلاقانه است. به این صورت که شخصیت اصلی داستان شخصی بی طرف (گویی که نماینده مخاطب در داستان) است که حرف دو طرف را میشنود. بارها تردید میکند که بالاخره حق با کیست و باید برای کدام طرف بجنگد و اصلاً باید وارد این جنگ، جنگی که به ظاهر جنگ مسلمان با مسلمان است، بشود و جانب داری گروهی را بکند یا نه. نویسنده هم این قدرت را دارد که همه این تردیدها رو به وجود بیاورد و هم تعارضها را به زیبایی حل کند.
نامیرا به این موضوع اشاره داشته که بخشی از انبوه مردمی که به امام نامه نوشتند حضور امام را برای منافع شخصی خود میخواستند و هرکسی تنها به فکر آن بود که طایفه خویش را به قدرت برساند و آمدن امام تنها بهانهای بود برای اینکه بتواند قدرت را از دست حاکم یزید خارج کنند و خود به حکمرانی کوفه و دیگر مناطق اسلامی برسند.
این کتاب روایت دختر و پسری جوانی است که بین سرداران بزرگ برای حمایت از امام حسین (علیهالسلام) و یزید تردید دارند؛ که در ادامه داستان این دو جوان طی استدلالهای مختلف به حقانیت امام حسین (علیهالسلام) پی میبرند.
کتاب درباره جوانی به نام ربیع است که در کشاکش تردیدهای کوفیان میان ترس از ابنزیاد و حب حسین بن علی (علیهالسلام)، مردد است که به توصیه صلحطلبانه محافظهکاران گوش دهد یا دعوت به جهاد محبان حسین (علیهالسلام) را لبیک بگوید.
نظر شما