۲۲ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۰۹

کوروش زارعی با مهر مطرح کرد؛

مشکلات اقتصادی به تئاتر دینی ضربه زده است/ معاصرسازی وقایع عاشورا

مشکلات اقتصادی به تئاتر دینی ضربه زده است/ معاصرسازی وقایع عاشورا

کوروش زارعی معتقد است به دلیل مشکلات اقتصادی که این روزها در کشور وجود دارد، هنرمندان کمتر تمایلی برای روی صحنه بردن نمایش‌های دینی پیدا می‌کنند.

کوروش زارعی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر و مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جایگاه نمایش‌های دینی و رویکردهای تازه‌ای که هنرمندان باید درباره‌این نوع آثار داشته باشند به خبرنگار مهر گفت: این روزها نمایش‌های دینی، محدود به اجرا در مناسبت‌ها شده‌اند در حالی که ماهیت تئاتر چیزی جز مکارم‌الاخلاق نیست و هر موضوع و محتوایی که در آن مطرح می‌شود، برگرفته از آموزه‌های اخلاقی است و زمانی که به موضوعات مذهبی و دینی هم می‌پردازد محتوای آثار سرشار از ارزش‌های انسانی هستند. اما امسال می‌بینیم که اجرای نمایش‌های دینی خیلی کم رنگ شده است.

وی درباره دلایل کم رنگ شدن اجرای نمایش‌های دینی بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که هنرمندان ما کمتر میل به اجرای چنین آثاری دارند مشکلات اقتصادی باشد چون نمایش‌های دینی نسبت به دیگر آثار پربازیگرتر و اصولا پرهزینه‌تر هستند و اگر بخواهید گروهی ۳۵ - ۴۰ نفره را آماده اجرای نمایشی بکنید، حتی اگر دستمزدهای زیادی هم به گروه و عوامل نپردازید کار باز هم هزینه دارد چون ملزومات اجرای چنین نمایش‌هایی مثل لباس و دکور و نور و آکسسوار و گریم مستلزم هزینه است پس این روزها کمتر گروه نمایشی پیدا می‌کنید که بتواند به سراغ سوژه‌های مذهبی برود مگر اینکه از آن‌ها حمایت حداقلی بشود.

به دلیل تمکن مالی اندک سراغ کارهای کم‌هزینه می‌رویم

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به مشکلات اقتصادی ارگان‌ها و نهادها بیان کرد: به عنوان نمونه خود ما در حوزه هنری چند نمایش عاشورایی را برای اجرا آماده کرده‌ایم اما نمایش‌های کم هزینه و کم بازیگر هستند چون توانایی تامین هزینه‌های آثار تاریخی بزرگ و پربازیگر را نداریم. در هرحال وظیفه ماست که در این ایام برای مردم آثاری را در زمینه فرهنگ عاشورایی تولید کنیم اما چون تمکن مالی مان کم است به سمت نمایش‌های کم هزینه رفته‌ایم.

این کارگردان تئاتر با اشاره به وضعیت نامساعد این روزهای تئاتر عنوان کرد: در حال حاضر کلا وضعیت تئاتر خوب نیست و حتی نمایش‌های کمدی و آثاری که از بازیگران چهره بهر برده اند، فروش‌های قابل قبولی ندارند و هزینه‌های خود نمایش را هم نمی‌توانند تامین کنند چه برسد به‌اینکه سودی هم داشته باشند.

وی درباره علاقه مخاطبان به دیدن نمایش‌های دینی یادآور شد: مردم علاقه مند به دیدن چنین آثاری هستند و همانطور که در تکایا و حسینیه‌ها حضور پیدا می‌کنند، علاقه مند هستند وقایع کربلا را از دریچه یک اثر هنری مخصوصا تئاتر ببینند و اگر کارهای خوبی به صحنه برود حتما مردم از آنها استقبال می‌کنند.

مدافعان حرم یاد شهدای کربلا را زنده کردند

زارعی که‌این شب‌ها نمایش «غریبه شام» را با محوریت زندگی حضرت رقیه(ع) و اتصال آن به داستانی از شهدای مدافع حرم در تماشاخانه سنگلج روی صحنه دارد، درباره‌این معاصرسازی گفت: واقعه کربلا یک واقعه تاریخی است که در زمان خودش حادثه‌ای نادر، بغرنج و دلخراش بوده است، اما متاسفانه می‌بینیم چندسالی است افرادی به اسم تمدن جدید اسلامی و با عنوان مسلمان وارد عرصه شده‌اند که روی کفار را سفید کرده‌اند و دست به جنایت‌های دلخراشی می‌زنند که خیلی متاثرکننده‌تر از جنایت سال ۶۱ هجری است و من نیز به عنوان یک هنرمند وظیفه دارم به‌ این ماجرا واکنش نشان دهم. همین امر موجب شکل گیری نمایش «غریبه شام» شد تا وقایعی را که در سال ۶۱ هجری رخ داده با اتفاقات سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و حتی امروز تطبیق دهیم.

وی در پایان صحبت‌هایش متذکر شد: مدافعان حرم ایثارگرانی هستند که یکبار دیگر یاد شهدای کربلا را در دنیای معاصر و جهان زنده کردند و می‌بینیم همان اتفاقاتی که در سال ۶۱ هجری رخ داده امروزه هم خیلی شنیع تر رخ می‌دهد. ما نیز تلاش کردیم حالا که قرار است نمایشی عاشورایی به صحنه ببریم پیوندی بین مسایل روز هم با آن برقرار کنیم. ما باید علاوه بر مرور و یادآوری تاریخ به مردم به معاصرسازی آن هم فکر و تلاش کنیم در آثارمان با زبان امروز مردم حرف دلمان را به زبان بیاوریم.

نمایش آیینی مذهبی «غریبه شام» به نویسندگی حسین فدایی حسین و کارگردانی کوروش زارعی هر شب ساعت ۱۸:۳۰ در تماشاخانه سنگلج به صحنه می‌رود.

کد خبر 4714348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha