۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۴۲

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان:

عملیات بیولوژیک آبخیزداری درهشت هزارهکتار ازمراتع کردستان اجرا شد

عملیات بیولوژیک آبخیزداری درهشت هزارهکتار ازمراتع کردستان اجرا شد

سنندج - معاون فنی اداره ‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: مقدمات اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری در هشت هزار و ۹۷ هکتار از مراتع سطح استان با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبعی و آبخیزداری استان کردستان، طاهر کرمی اظهار داشت: جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید علوفه، اقتصادی کردن مراتع و بالا بردن معیشت بهره‌برداران در جهت حفظ، احیاء و توسعه و بهره برداری اصولی از منابع طبیعی با اجرای پروژه‌های بیولوژیک در مراتع در اولویت قرار گرفته است.

وی افزود: در سال جاری با عنایت ویژه مقام معظم رهبری با هدف کاهش و کنترل سیلاب و کنترل فرسایش خاک، توسعه پوشش گیاهی در جهت کاهش سطح تبخیر و جذب ‌آب توسط خاک و کنترل ریزگردها، اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری، آبخوان‌داری و طرح بوم سازگان زاگرس اختصاص یافته است.

معاون فنی اداره ‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: طرح‌های بیولوژیک آبخیزداری در مراتع استان شامل خرید آبشخور، بذرپاشی، بذرکاری، کپه‌کاری، تبدیل دیم‌زارهای کم‌بازده، حفاظت و قرق مراتع با تأمین نهاده است که امسال با ابلاغ آئین‌نامه اجرایی بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور با مشارکت تعاونی‌ها، تشکل‌ها و جوامع محلی انجام می‌شود.

کرمی یادآور شد: مقدمات اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری در هشت هزار و ۹۷ هکتار از مراتع سطح استان با خرید و ورود بیش از ۱۵ تن بذر مورد نیاز گیاهان مرتعی آغاز شده است.

وی بیان کرد: برای اجرای پروژه‌ مذکور ۲۲ تن بذر نیاز داریم که امسال سعی شده است با استفاده ظرفیت قانونی ایجاد شده با مشارکت بهره‌برداران و جوامع محلی در روستاهایی که دارای طرح‌های مرتع‌داری و مطالعات آبخیزداری هستند اقدامات اساسی از جمله تهیه بذر مورد نیاز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و طرح ملی بوم سازگان زاگرس انجام شود.

معاون فنی اداره ‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در عملیات بیولوژیک آبخیزداری جهت غنی‌سازی مراتع استان، از گونه‌های ماشک، اسپرس، یونجه، خلر، جاشیر، کما، آگروپاپیرون و گیاهان دارویی مانند آویشن، ختمی و کاسنی در اراضی ملی استان استفاده می‌شود.

کرمی اظهار داشت: سال گذشته  نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی عملیات های مذکور در سطح ۹ هزار و ۶۶۱ هکتار از مراتع این استان در سریعترین زمان ممکن و با کیفیت متمایز به اجرا درآمد.

کد خبر 4717280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha