۲۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۳۱

یک بام و دو هوای وزارت ورزش در مورد کاندیداها

یک بام و دو هوای وزارت ورزش در مورد کاندیداها

وزارت ورزش «استعفا» را شرطِ حضور سرپرستان فدراسیون‌ها در انتخابات قرار داده درحالیکه معاون وزیر به عنوان فردی که مدیریت مجامع را عهده‌دار است، محدودیتی از این حیث ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، آنچه انتخابات فدراسیون والیبال را پس از ماه ها کش و قوس وارد فاز جدیدی کرده، ثبت نام بدون استعفای محمدرضا داورزنی است و اینکه کاندیدا شدن وی خللی در مسئولیت فعلی‌اش در وزارت ورزش ایجاد نکرده است. حتی او در صورت تصدی پست ریاست والیبال هم می تواند به عنوان سرپرست در معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای ادامه فعالیت داشته باشد. 

البته که به لحاظ قانونی کاندیدا شدن داورزنی بدون استعفا از وزارت ورزش مشکلی ندارد اما دقیقا همین موضوع جای سوال ایجاد کرده که «چرا وزارت ورزش در مورد دو دسته کاندیداهایی که می توانند به نوعی در انتخابات فدراسیون ها نقش داشته باشند، قوانین متفاوت اعمال کرده است؟»

از ابتدای سال جای وزارت ورزش مبنای کار را برای برگزاری انتخابات فدراسیون های ورزشی، پایان دوره چهار ساله روسای آنها قرار داده و اینکه پروسه انتخابات توسط سرپرست فدراسیون پیگیری شود. تاکید وزارت ورزش این است که سرپرستان ورودی به انتخابات نداشته باشند چرا که به هر حال در آن فدراسیون ذی نفع به حساب می آیند. به همین دلیل است که «استعفا» شرط لازم برای کاندیدا شدن آنها اعلام شده که آنهم منوط به پذیرش وزیر ورزش است. 

این در حالی است که فردی مانند معاون وزیر که به اندازه سرپرست فدراسیون و حتی بیشتر از او در انتخابات تاثیرگذار است بدون استعفا کاندیدا می شود چراکه منع قانونی برای او اعمال نشده است.

طبق اساسنامه، وزیر ورزش رئیس مجامع انتخاباتی فدراسیون هاست با این حال اکثر مجامع به ریاست نماینده وی که معمولا معاونت توسعه ورزش قهرمانی است، برگزار می شود. اگر هم این مسئولیت به معاونت دیگری سپرده شود بازهم این معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای است که روند مجامع را از زمان تعیین مهلت نام نویسی کاندیداها تا تاریخ برگزاری مجمع و پیگیری امور مربوط به آن مدیریت می کند. 

با همه اینها چرا سرپرست فدراسیون در صورت اقدام برای کاندیدا شدن باید استعفا دهد اما این «باید» در مورد معاون اول وزیر ورزش اعمال نمی شود؟ درحالیکه سرپرست جز رایزنی برای کسب رای - این هم حق هر کاندیدایی است- عملا نمی تواند نقش زیادی در انتخابات داشته باشد چراکه در داخل فدراسیون، پیگیری امور مربوط به انتخابات با دبیر مجمع است. در مقابل اما معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای ارتباط مستقیم با انتخابات تمام فدراسیون ها دارد حداقل به این دلیل که انتخاب نماینده ورزشکاران، داوران، مربیان و در کل ترکیب اعضای مجمع با نظراین معاونت نهایی می شود.

احتمالا توجیه وزارت ورزش در این زمینه این است که با توجه به کاندیدا شدن محمدرضا داورزنی، انتخابات فدراسیون والیبال به ریاست خودِ وزیر یا یکی دیگر از معاونان وی برگزار می شود اما آیا غیر از این است که «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است»؛ قطعا وزارت ورزش در این صورت هم در جهت نتیجه گرفتن مجموعه خود عمل خواهد کرد. به خصوص که معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای، معاونت کلیدی و محوری در وزارت ورزش است طوریکه دیگر معاونت ها در خدمت و برای این معاونت انجام وظیفه می کنند. 

در هر صورت درست تر آن بود وزارت ورزش همانگونه که برخلاف اساسنامه برای فدراسیون ها سرپرست انتخاب می کند و آنها را از کاندیدا شدن منع می کند، حضور معاون خود در انتخابات را هم مشروط به کناره گیری از مسئولیتش اعلام کند. 

کد خبر 4719818

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha