۲۷ شهریور ۱۳۹۸، ۹:۲۲

آغاز پروژه تدوین ضوابط ۶ مورد از تاسیسات گردشگری کشور

آغاز پروژه تدوین ضوابط ۶ مورد از تاسیسات گردشگری کشور

معاون گردشگری کشور گفت: پروژه تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی ۶ مورد از تاسیسات گردشگری کشور با همکاری صاحبنظران تخصصی و مراکز علمی دانشگاهی مرتبط آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از  روابط‌عمومی معاونت گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی "ولی تیموری" در نشستی با موضوع تدوین ضوابط فنی ارزیابی و درجه‌بندی، گفت:  طبق "آیین‌نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تاسیسات گردشگری و نظارت بر آنها"، مصوب سال ۱۳۹۴ هیئت وزیران، ۱۶ مورد به عنوان تاسیسات گردشگری معرفی شده است که از این بین تدوین ضوابط برای ۶ مورد شامل: "اردوگاه  -کمپ‌-"، "هتل‌-بیمارستان"‌، "دهکده‌های سلامت"، "اقامتگاه‌های سنتی"، "مجتمع‌های گردشگری"و "مراکز تفریحی و سرگرمی گردشگری" در قالب پروژه‌ای توسط تیم اجرایی متخصص و حرفه‌ای مرکب از ارزیابان، مدیران فنی ارزیابی خدمات گردشگری و مراکز علمی دانشگاهی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ضوابط فنی برای ۵ مصداق از تاسیسات گردشگری کشور موجود است؛ یادآور شد:  پیش از این ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی برای فعالیت "هتل"، "هتل‌آپارتمان"، "مهمان‌پذیر"،"واحدهای پذیرایی بین‌راهی" و نیز "سفره‌خانه سنتی" تدوین شده است و ضوابط مورد نیاز "اقامتگاه‌های بوم‌گردی" نیز در شرف ابلاغ است.

تیموری با اشاره به اینکه یکی از الزامات توسعه صنعت گردشگری، ارائه خدمات استاندارد و باکیفیت به گردشگران در بخش‌های مختلف خدماتی بویژه در بخش مهمان‌نوازی است؛ یادآور شد: تهیه ضوابط مورد نیاز به عنوان چارچوبی قانونی با ترسیم استانداردها، تعاریف دقیق و خط‌ومشی مورد نیاز فعالیت تاسیسات گردشگری عامل ارتقای خدمات به شمار می‌آید و سبب می‌شود تا امکانات مورد نیاز گردشگران از قبیل اقامت، آسایش، تفریحات، غذا و نوشیدنی در سطحی مطلوب ارائه شود و نظارت بر ارائه چنین خدماتی هم ضابطه‌مند شود.

 وی خاطرنشان کرد: کیفیت خدمات و استاندارد بالای تأسیسات به پشتوانه ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی لازم، نقش موثری در ایجاد رضایت‌مندی و افزایش مدت اقامت گردشگران و دیدار مجدد آنها از مقاصد گردشگری خواهد داشت.

 وی درباره اهداف پروژه تدوین ضوابط برای ۶ مورد از تاسیسات گردشگری کشور گفت: فقدان ضوابط فنی مناسب در تأسیسات گردشگری از جهات مختلفی آسیب‌های جدی به صنعت گردشگری کشور وارد می‌کند؛ به گونه‌ای که از یک سو عدم رضایت مسافران و مهمانان را به دنبال دارد و از سوی دیگر سبب سردرگمی سرمایه‌گذارانی می‌شود که به دنبال راه‌اندازی تأسیسات گردشگری هستند. از این رو پروژه مورد نظر با تعریف شفاف ویژگی‌های تاسیسات مختلف اقامتگاهی و خدمات گردشگری در کشور مانع از ساخت و ساز سلیقه‌ای، غیراستاندارد و عدم تناسب با بازار خواهد شد.

معاون گردشگری در پایان تاکید کرد: تدوین ضوابط فنی برای انواع تاسیسات گردشگری از الزامات قانونی "آیین‌نامه، ایجاد اصلاح، تکمیل و درجه‌بندی و نرخ‌گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها" به شمار می‌آید؛  لذا با توجه به ضرورت توسعه گردشگری در کشور و رسیدن به اهداف پیش‌بینی شده در سند چشم‌انداز، نیاز به توسعه کمی و کیفی تأسیسات اقامتگاهی وجود دارد و تدوین ضوابط ارزیابی و درجه‌بندی ضمن افزایش رضایت‌مندی گردشگران، راهنمای عملی برای سرمایه‌گذاران و سازندگان تأسیسات گردشگری در کشور خواهد بود.

کد خبر 4721246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha