به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان اعتراض حجت الاسلام نصرالله پژمانفر به رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویب طرح تشکیل وزارت بازرگانی، بالاخره رئیس مجلس شورای اسلامی به پژمانفر اجازه داد که انتقادات خود را مطرح کند.
حجت الاسلام پژمانفر در تذکری، گفت: شما اظهاراتی داشتید که شاید رادیوهای بیگانه نیز به راحتی این حرفها را نمیزند. شما به یک نماینده مجلس که در قانون جمهوری اسلامی میخواهد از حق قانونی خود استفاده کند، اینطور صحبت کردید.
نماینده مردم مشهد در مجلس افزود: آقای دکتر! ما چند سال است که تلاش کردیم این مسائل را در فضای قانونی بیان کنیم، بنده تذکری داشتم در خصوص اینکه تصویب طرح تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی، نیازمند دو سوم آرا است و پنج دلیل نیز برای این موضوع داشتم اما شما اجازه ندادید که مسئله مطرح شود؛ اتفاقاً تریبون دست ما نیست و ما مجبوریم برای اینکه حرفمان را بزنیم، این همه داد و بیداد کنیم و مجبور شویم برای انجام وظیفه نمایندگی خودمان، اینطور وارد شویم.
وی خطاب به لاریجانی، تصریح کرد: تریبون دست ماست یا دست شما؟ ۱۰ سال اخوی شما، رئیس قوه بود، ۱۲ سال است که شما رئیس مجلس هستید. در میدان سید اسماعیل هم میگویند که بین دیدگاه شما و آقای روحانی تفاوتی وجود ندارد؛ یعنی همه مملکت در سه قوه دست شما بوده است.
به گفته پژمانفر، نمایندگان وظایفی دارند که باید درباره آن صحبت کنند؛ وظیفه قانونی شما که برای آن قسم یاد کردید، رعایت آئیننامه مجلس است اما شما آئیننامه مجلس را زیر پا میگذارید. ما دیکتاتور هستیم یا نوع مدیریت شما که باعث میشود هیچکس نتواند وظیفه قانونی خود را انجام دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر اجازه میدادید در این مجلس حرفهایی که باید گفته شود، مردم به عنوان اعتراضات به صورت غیرقانونی در خیابانها جمع نمیشدند. عامل بسیاری از مسائل این است که تریبونها را بستید. نمایندگان به عنوان نماینده مردم نتوانستند مسائل و مشکلات مردم را پشت تریبون بگویند. وقتی مردم حس کردند که نمایندگان نمیتوانند مشکلات آنها را مطرح کنند، در خیابان ها آمدند.
وی خطاب به لاریجانی تصریح کرد: شما تریبونها را بستید و باعث بینظمیها شدید. شما باعث شدید که برای رادیودهای بیگانه، زمینه حمله به نظام فراهم شود.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس گفت: ما در چارچوب نظام صحبت کردیم، من طبق آئیننامه مجلس میخواستم مسئلهای را تذکر دهم؛ این طرح مغایر با بند ۱۰ سیاستهای کلی نظام اداری، بند ۱۶ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و ماده ۲۸ برنامه ششم توسعه و اصل ۷۵ قانون اساسی است.
پژمانفر ادامه داد: شما توجیه میکنید که تشکیل یک وزارتخانه دیگر خرجی ندارد، آیا دو وزیر در یک اتاق خواهند نشست؟ اجازه بدهید نمایندگان مسائل خود را مطرح کنند. دهها بار به شما گفتهایم اجازه دهید ما مسائل را مطرح کنیم.
وی افزود: در موضوع تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، شما گفتید که مغایر با برنامه ششم توسعه است و نیازمند رأی موافق دو سوم نمایندگان حاضر میباشد اما در تشکیل وزارت تجارت و بازرگانی، این تذکر را قبول نکردید. آقای لاریجانی شما برادر ما هستید و همه در این نظام کار میکنید، اما در این مسئله بحث درست کردید.
نماینده مردم مشهد گفت: میگویید شما در چارچوب نظام عمل نمیکنید؛ ما کجا در چارچوب نظام عمل نمیکنیم؟ ما مملکت را به کجا رساندهایم! ما از شما اجرای قانون را خواستیم و خواستهایم که اجازه دهید حرف قانونی بزنیم.
پژمانفر: همه اختیارات مجلس را به شورای هماهنگی سران قوا بردهاید
پژمانفر تصریح کرد: ما مملکت را به اینجا رساندهایم! کار دست شما بود. امروز شما اختیارات مجلس را به هر دلیلی در سران سه قوه بردهاید و آنجا تصمیمگیری میکنید و مجلس را از بسیاری از اختیاراتش ناکارآمد کردهاید.
وی خطاب به لاریجانی گفت: شما را دعوت به صبر میکنیم؛ سعی نکنید با حرفهایی که دیگران به شما میزنند، از نظام خارج شوید و حرفهایی که رادیوهای بیگانه هم جرأت نمیکنند به ما بزنند، شما به ما بزنید.
در ادامه جلسه، لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شما مطالبی را فرمودید که قضاوت آن با نمایندگان و ملت است.
وی خطاب به نمایندگان گفت: آیا وقتی می خواستید صحبتی کنید بنده مانع شدم؟ الان پشت میکروفن صحبت نمی کنید، این حرف ها دقیق نیست. این حرف ها را رادیوهای بیگانه استفاده می کنند و می گویند مجلس این طور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رهبری در مورد شرایط فعلی تحریمی تدبیر کردند که این شورا تشکیل شود، حالا این موضوع را به من نسبت می دهید! ایشان فرمودند رئیس قوه مقننه نیز در این شورا حضور داشته باشد. اگر نمی فرمودند من هم شرکت نمی کردم.
لاریجانی افزود: من نگفتم که مطلبتان را نفرمایید. گفتم مطابق آیین نامه تذکر دهید. خدمت آقای حاجی بابایی هم عرض کردم ممکن است تشخیص من و شما یکی نباشد اما طبق آیین نامه اگر نماینده ای اخطار قانون اساسی داد، رئیس مجلس باید آن را قبول کند و به رأی بگذارد یا اگر تذکری در مورد خلاف برنامه بودن طرح داده شود، رئیس مجلس باید تشخیص دهد.
وی اضافه کرد: حالا ممکن است نظر من با شما یکی نباشد. این به معنای دیکتاتوری نبود، بنده تشخیصم را بینی و بین الله به شما عرض میکنم، به خاطر اینکه نمی خواهم به جهنم بروم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من شرعا و عرفا موظف نیستم که تشخیص دیگری را مبنا قرار دهم طبق آیین نامه، نماینده تذکر و اخطار می دهد، رئیس جلسه باید تشخیص دهد که خلاف قانون اساسی یا برنامه است.
لاریجانی اظهارداشت: اینکه می فرمایید کشور دست شماهاست اشتباه است، کشور دست مجلس است، کشور دست دولت است، دستِ یک نفر نیست. شما تصمیم می گیرید، بنده هم یکی از شماها هستم. بنده نماینده تر نیستم. شما با این حرف هایتان مجلس را خراب می کنید. یعنی سه رئیس قوه خودشان نشسته اند تصمیم می گیرند و مجلس و قوه قضائیه هم وجود ندارند.
وی با بیان اینکه این طور نیست، در این کشور مردمسالاری وجود دارد و ولی فقیه در رأس آن است، اظهار داشت: قوه مجریه، مقننه و قضائیه تصمیمات خود را می گیرند، البته رایزنی هایی نیز وجود دارد.
رئیس مجلس افزود: این طرح یک بار رد شد و امروز به دلایلی تصویب شد. مجلس تصمیم می گیرد.
لاریجانی با اشاره به اظهارات دیروزش در انتقاد شدید از اقدام صدا و سیما پیرامون لایحه تجارت گفت: مجلس پایگاه دموکراسی است، اینکه به مجلس بخندند را نمی پذیرم. اگر به بنده انتقاد می کردند، اشکالی نداشت، مرتب در رسانه ها راجع به بنده حرف می زنند، آیا جواب داده ام؟ جواب نمی دهم. یک مورد هم جواب نداده ام.
وی تصریح کرد: اما زمانی که راجع به کیان مجلس صحبت می کنند و آن الفاظ رکیک راجع به مجلس به کار می برند، حتما باید از مجلس دفاع کنیم. همه شما باید دفاع کنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: باید مشکلات کشور را حل کنیم. کسی نباید این زحمات مجلس را زیر سؤال ببرد. خودمان هم نباید زحمات مجلس را زیر سؤال ببریم. من شما را برادر خوبی می دانم اما با کلمات و الفاظی که به کار می برید، مجلس را زیر سؤال میبرید.
لاریجانی با بیان اینکه وزارت تجارت یک دستگاه است، افزود: در تبصره دو طرح نیز آمده است که با رعایت قانون برنامه و سیاست های کلی، وزارت تجارت تشکیل شود. به نظر من این طرح مغایرتی با قانون برنامه و سیاست های کلی ندارد.
وی در پایان اظهارداشت: ما جنابعالی را برادر خوبی می دانیم، قصد اسائه ادب نداشتم. چون شما ناراحت شدید و مطالبی گفتید، ممکن است من ناراحت شده باشم. قصد اسائه ادب نداشتم.
نظر شما