به گزارش خبرنگار مهر، در این روز درب های اماکن مهم فرهنگی فرانسه حتی ساختمان های دولتی و حکومتی مانند کاخ الیزه که به لحاظ قدمت یا اعتبار در فهرست ساختمان های ثبت شده هستند، به روی عموم گشوده شد.
هر سال در سومین تعطیلات آخر هفته ماه سپتامبر سه روز برای برگزاری این رویداد مهم فرهنگی اختصاص داده می شود. طی سه روز فوق مردم می توانند به طور محدود از برخی اماکن و مراکز مهم نظیر کاخ ها، قصرها، موزه ها، وزارتخانه ها، کلیساها، حتی غارها، ... به طور رایگان دیدن کنند. در حاشیه نیز برنامه های جانبی برای بازدید کنندگان پیش بینی شده است. بعد از فرانسه برخی کشورهای دیگر مانند آلمان، بلژیک، اسپانیا، کرواسی، ایرلند، فنلاند، سوئد، استونی، آلبانی و ... نیز چنین رویدادی را برگزار می کنند.
امسال این رویداد با موضوع هنرها و سرگرمی ها برگزار می شود که فرصتی است تا برخی از اماکن و ساختمان ها جالب در حوزه هنرهای نمایشی مانند تئاترهای تاریخی یا آمفی تئاترهای سبک رومی، مراکز موسیقی و حتی سیرک ها نیز مورد بازدید قرار گیرد.
نکته مهم در این خصوص برای علاقه مندانی که قصد بازدید از برخی از امکان یاد شده مانند کاخ الیزه را دارند آن است که بر خلاف برخی سال ها در گذشته می بایست از قبل روی سایت این مراکز ثبت نام نمایند تا امکان بازدید از آن ها را داشته باشند. سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر که بعضا بیش از ۸ ساعت در نوبت بودند، موفق شدند از کاخ الیزه دیدن کنند.
در همین ارتباط یادآوری می شود که در سال گذشته در خلال سه روز تخصیص یافته به این رویداد فرهنگی بیش از ۱۲ میلیون نفر از مراکز و ساختمان های فرهنگی در فرانسه دیدن کردند.
رایزنی فرهنگی ایران در فرانسه این مطلب را در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.
نظر شما