پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱ آبان ۱۳۹۸، ۹:۵۹

مهر گزارش می دهد؛

کمین دلال‌ها برای مرکبات مازندران/ خرید تضمینی تنها مرهم باغداران

کمین دلال‌ها برای مرکبات مازندران/ خرید تضمینی تنها مرهم باغداران

ساری - هنوز مرکبات مازندران در بازار پاگشا نشده که دلالان و واسطه‌ها با بهانه‌های واهی چوب حراج بر سر این محصول می زنند. در این شرایط تعیین نرخ خرید تضمینی، زمستان باغداران را بهاری می کند.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: زمانی سرمازدگی و اکنون آفت مگس مدیترانه بهانه واسطه‌ها برای مفت خریدن مرکبات از باغداران عنوان می‌شود درحالی‌که به تأکید کارشناسان و متولیان امر، پرتقال و مرکبات استان امسال سالم و بی آفت است.

تعیین نرخ خرید تضمینی ۴۵۰۰ تومانی میوه شب عید که در کارگروه تنظیم بازار مازندران مصوب شده است، تا حدودی می‌تواند نوشدارویی برای زخم‌ها و رنج‌های رفته بر باغداران باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعیین نرخ خرید تضمینی تا حدودی دست واسطه‌ها را از باغات مازندران کوتاه می‌کند و صدرا علی‌اکبر خانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری باغداران ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به نرخ تضمینی ۴۵۰۰ تومانی پرتقال برای تنظیم بازار در شب عید می‌گوید: این نرخ اتفاقی بی‌سابقه بوده و دست دلالان را از باغات استان کوتاه خواهد کرد.

وی درعین‌حال تعیین نرخ ۴۵۰۰ تومانی و افزایش قیمت خرید تضمینی مرکبات را در کشور بی‌سابقه می‌داند و آن را گامی برای کاهش دلالی و واسطه بازی در مرکبات بیان می‌کند و می‌گوید: این افزایش نرخ، قیمت محصولات و سردرختی را افزایش می‌دهد و درنتیجه به نفع دلالان و واسطه‌ها نخواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری باغداران ایران، تعیین نرخ خرید تضمینی مرکبات را به نفع باغداران دانست و گفت: سه میلیون تن مرکبات در کشور تولید می‌شود که نرخ‌گذاری تضمینی در راستای حمایت از تولیدکنندگان صورت گرفته است.

سه میلیون تن مرکبات در کشور تولید می‌شود که نرخ‌گذاری تضمینی در راستای حمایت از تولیدکنندگان صورت گرفته است

خانی با اظهار اینکه امیدواریم نرخ تعیین‌شده از اضطراب بازار مرکبات بکاهد و منجر به سودهی تولیدکنندگان شود گفت: با این نرخ آرامش روانی بین تولیدکنندگان و بازار ایجاد می‌شود.

حسینقلی قوانلو مدیرکل صمت مازندران نیز بابیان اینکه مازندران مباشر خرید پرتقال شب عید از نوع تامسون در کشور است تصریح کرد: امسال ۳۰ هزار تن محصول مرکبات با نرخ خرید تضمینی ۴۵۰۰ تومانی برای تنظیم بازار شب عید از کشاورزان خریداری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تعیین نرخ خرید تضمینی دست واسطه‌ها را از باغات کوتاه می‌کند و منجر به افزایش امید و آرامش بین تولیدکنندگان خواهد شد تصریح کرد: کار خرید تضمینی مرکبات از روز شنبه به‌صورت تدریجی در استان آغاز می‌شود.

وی با اظهار اینکه نرخ تعیین‌شده ۴۵۰۰ تومانی نسبت به قیمت خرید سال قبل افزایش هزارتومانی به ازای هر کیلوگرم داشته است می‌گوید: باغداران می‌توانند فصل سرد و زمستان را با آرامش سپری کنند.

کوتاه کردن دست دلالان، ایجاد آرامش روانی در بازار، افزایش اعتماد دولت و بخش کشاورزی، ایجاد اطمینان از بازار شب عید در اقتصاد تحریمی، افزایش معنادار سود و قدرت خرید باغداران، اثرگذاری دومینویی بر رونق اقتصاد کشاورزی و ثبات قیمت‌ها در شب عید ازجمله اثرات افزایش نرخ خرید تضمینی تامسون مازندران برای ذخیره‌سازی شب عید است.

محمد کمالی باغدار قائم‌شهری می‌گوید: دلالان و واسطه‌ها از اواسط شهریورماه به باغداران مراجعه و تقاضا کردند تا محصولشان را باقیمت به ازای هر کیلوگرم زیر ۲۰۰۰ تومان خریداری کنند.

وی بابیان اینکه نرخ خرید تضمینی هرسال باید قبل از فصل برداشت مرکبات تعیین شود ادامه داد: این نرخ‌گذاری به‌عنوان نرخ پایه می‌تواند در حمایت از باغداران مؤثر باشد تا محصولاتشان را باقیمت ناچیز به دلالان نفروشند.

دلالان که هرسال بهانه‌های مختلفی را برای مفت خریدن محصولات کشاورزان و باغداران پیش می‌کشند امسال آفت مگس میوه را دلیل ارزان خریدن مرکبات عنوان می‌کنند اما کارشناسان تأکید می‌کنند که مرکبات مازندران سالم است.

دلالان که هرسال بهانه‌های مختلفی را برای مفت خریدن محصولات کشاورزان و باغداران پیش می‌کشند امسال آفت مگس میوه را دلیل ارزان خریدن مرکبات عنوان می‌کنند

عزیز الله شهیدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به‌پیش بینی تولید بیش از ۲.۵ میلیون تن مرکبات در سال جاری به آفت مگس مدیترانه‌ای در برخی محصولات باغی استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه ۹۹ درصد مرکبات و پرتقال‌های تولیدی استان برابر این آفت مصون مانده‌اند و سالم هستند.

وی با اظهار اینکه برداشت کیوی نیز از نیمه آبان در باغات استان آغاز می‌شود، سطح باغ‌های کیوی استان را هفت هزار هکتار بیان کرد و گفت: تاکنون هیچ آفتی حتی مگس مدیترانه‌ای کیوی را تهدید نکرده است.

شهیدی فر، به باغداران توصیه کرد فریب دلالان را برای فروش محصولات نخورده و آن را به صادرکننده بفروشند.

وی با اشاره به نرخ خرید تضمینی 45 هزار ریالی به ازای هر کیلوگرم پرتقال اظهار داشت:اعلام این قیمت می تواند نقش مهمی در ثبات قیمت پرتقال در بازار داشته باشد و لازم است باغداران به صورت مدیریت شده نسبت به فروش و عرضه محصول خود به بازار اقدام کنند.

هم‌زمان با آبان ماه آرام‌آرام کار برداشت مرکبات در مازندران آغاز می‌شود و علاوه بر خرید تضمینی باید برنامه‌ریزی برای صادرات در دستور کار متولیان امر باشد.

سال قبل حدود ۱۲۳ هزار تن از مرکبات مازندران به خارج صادر شد و این میزان در مقایسه با تولید ۲.۵ میلیون تنی ناچیز است.

کد خبر 4753996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha