پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱ آبان ۱۳۹۸، ۱۱:۱۷

چرا روزهای بارانی خیابان‌ها پر از ترافیک می‌شوند؟

چرا روزهای بارانی خیابان‌ها پر از ترافیک می‌شوند؟

اگر حتی یکبار در روز بارانی در خیابان‌های تهران تردد کرده باشید، حتما این سوال برایتان ایجاد شده که چرا در چنین مواقعی یک سفر شهری ۲۰ دقیقه‌ای به یک سفر کسالت‌بار چندساعته تبدیل می‌شود!

مجله مهر احتمالا تاکنون برایتان پیش آمده که در روزهای بارانی سال ساعت‌ها وقتتان را در ترافیک بگذرانید؛ بخصوص اگر ساکن تهران باشید، این موضوع بیشتر به چشم می‌آید و چنین روزهایی بیشتر از هر زمان دیگری باید وقتتان را در میان انبوهی از اتوبومیل‌ها بگذانید.

صدای قطرات باران به شیشه خانه و رعد و برق‌های کوچک و بزرگ  در آسمان، اگر برای خیلی‌ها نوید یک روز رمانیک و پاییزی دل‌انگیز را بدهد، حتما برای بسیاری از تهرانی‌ها هشدار یک روز کسالت‌بار را به ارمغان خواهد داشت. به ویژه کسانی که باید مدرسه دانشگاه و یا سرکار خود حاضر باشند.

خیابان‌های شلوغ و پرترافیک، متروهایی پر از جمعیت و اتوبوس‌هایی که بیخ تا بیخ پر از آدم می‌شوند. صف سوار شدن به تاکسی‌های خطی طولانی می‌شود و موتوری‌های مسافرکش هم با کیسه‌ای پاره کرده برای خود چتری می‌سازند و به دنبال مسافر می‌گردند. اینها همه فقط یک تصویر از تهران در یک روز نسبتا بارانی است. اتفاقی که روز گذشته در تهران با بارش اولین باران افتاد، ممکن است در گذشته با بارش سنگین برف هم رخ ندهد!

به‌هرحال قفل شدن خیابان‌ها در روزهای بارانی اتفاق تازه‌ای نیست اما چیزی که این روزها مردم را بیش از هر زمان دیگری نگران کرده است نحوه برخورد و مقابله دستگاههای مربوطه با این اتفاق شهری است.

ترافیک روزهای بارانی به علل مختلفی بستگی دارد؛ یکی از آنها استفاده بیشتر مردم به استفاده از اتومبیل شخصی خودشان است. به خصوص اگر باران سنگین نباشد و مردم بیم تصادف و خطرات احتمالا را به دل راه ندهند، حتما غروب تهران پر می شود از اتوموبیل هایی که مقصدشان یا نامعلوم است یا صرفا برای هوا خوری راهی خیابان شده‌اند.

در واقع می‌توان گفت بخشی بروز این اتفاق به رفتار ترافیکی مردم در روزهای باران برمی‌گردد؛ استفاده بیش از خودروها و کاهش سرعت معمول که دو این با هم سبب بروز ترافیک می‌شود.

  حکیم، همت، صیاد، مدرس، میدان فاطمی، چهارراه پارک وی، بلوار آفریقا، خیابان جمهوری، چهارراه جهان کودک و ... از جمله خیابان‌هایی هستند که پر می‌شوند از ترافیک و ماشین‌هایی که فقط می‌خواهند خود را از موقعیت کسل‌کننده‌ای که در آن بودند نجات دهند.

در این میان به نظر می‌رسد پلیس راهنمایی و رانندگی در مدیریت ترافیک شهری و جلوگیری از تخلفات شهروندان چندان موفق نبوده است.

علت دیگری که در بالا به آن اشاره کردیم، کمبود وسایل حمل و نقل شهری و مدیریت نادرست آنهاست. اطلاع رسانی درست از خیابان‌های پرترافیک اما می‌تواند تا حدودی میتواند به شهروندان این آگاهی را بدهد که چه چیزی در انتظار آنهاست.  

مردم چه می‌گویند؟

باران و ترافیک و آبگرفتگی خیابان‌ها اما روز گذشته خیلی‌ها را هم کلافه کرد و هم ترساند. کلافه از اینکه یک سفرشهری نیم ساعته چگونه به یک سفر غیرمنتظره‌ ۳ ساعته تبدیل می‌شود و نگران از اینکه برای ۶ ماه بعدی سال همین آش است و همین کاسه!

یکی از کاربران با نام دانش آموز اقتصادخون در این باره نوشته است: «الان در اثر ترافیک، زانوها و اعصابم در حال خرد شدن است. در پاسخ به سوال توییتر که: «چه اتفاقی در حال روی دادن است؟»

 المیرا شریفی گوینده خبر صداوسیما نیز در توییتر خود نوشت:

یکی دیگر از کاربران می‌گوید:

ترافیک روزهای بارانی از مواردی است که همه می‌دانند اتفاق می‌افتد، اما آنقدر همیشگی شده که آن را یک اتفاق کاملا طبیعی در نظر گرفته‌اند و به نظر می‌رسد کسی هم به فکر راه‌حل برای آن نیست!

کد خبر 4754065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha