پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۹ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۲۶

فصل داغ مسمومیت با گازمونوکسید در سرما؛

قاتل خاموش در کمین است/شهروندان هشدارها را جدی بگیرند

قاتل خاموش در کمین است/شهروندان هشدارها را جدی بگیرند

بیرجند- هر ساله با رسیدن فرد سرد سال و رعایت نکردن نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی حوادثی مانند مسمومیت با گاز مونوکسید کربن گریبان گیر جان شهروندان می شود که نیازمند توجه است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: همه‌ساله هم‌زمان با فرارسیدن روزهای سرد سال، استفاده شهروندان از وسایل گرمایشی افزایش پیدا می‌کند و رعایت‌نکردن نکات ایمنی در راه‌اندازی، نصب و استفاده از این وسایل می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد و یا حتی به مرگ بینجامد که تنها رعایت بایدها و نبایدها در استفاده از وسایل گازسوز و رعایت نکات ایمنی می‌تواند جان مردم را در مقابل این قاتل خاموش نجات دهد.

گزارش های مسئولان حاکی از این است که با وجود هشدارهای مکرر در مورد خطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، سالانه بخش قابل توجهی از مردم به سبب عدم رعایت این هشدارها دچار مسمومیت شده و یا جان خود را از دست می‌دهند که نیازمند فرهنگ سازی بیشتری از سوی جامعه است.

گاز منوکسید کربن  بدون رنگ و بو است و استفاده از آبگرمکن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی خطر ابتلا به مسمومیت را افزایش می دهد. اگرچه بسیاری از شهروندان نسبت به  وسایل گرمایشی حساسیت ویژه ای دارند اما لحظه ای غفلت می تواند یک عمر پشیمانی را به دنبال داشته باشد که نباید فراموش شود.

آنچه در گفته های مسئولان ذیربط پیداست توجه شهروندان به رنگ شعله بخاری می تواند از بروز خطر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جلوگیری کند. حوادث نشان از این دارد که نبود آگاهی و سهل‌انگاری از مهم ترین دلایل گاز گرفتگی با گاز منوکسید کربن است. اگرچه رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری در آگاه سازی جامعه داشته باشند اما مردم باید هوشیاری لازم را داشته و با عمل به توصیه‌های ایمنی راه را بر این قاتل خاموش ببندند.

بایدها و نبایدهایی برای نصب بخاری

مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: همه ساله در فصل سرما تعداد زیادی از هموطنان به دلیل عدم توجه به مسائل ایمنی مرتبط با استفاده از گاز طبیعی جان خود را از دست می دهند.

سید محمود هاشمی اظهار کرد: عدم دقت در نصب صحیح وسایل گاز سوز، باز نبودن مسیر دودکش و استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندارد از مهم ترین عوامل بروز حوادث است.

وی ادامه داد: همچنین استفاده از وسایل غیر گرمایشی مانند اجاق گاز برای گرمایش، عدم استفاده از بست استاندارد و نداشتن کلاهک H از دیگر عوامل بروز حادثه در فصل سرما است.

هاشمی در توصیه هایی به شهروندان بیان کرد: از شهروندان خواستاریم با استفاده از شیلنگ و بست استاندارد بخاری را به شیر گاز وصل کنند.

وی ادامه داد: همچنین محل های اتصال به شیر و وسیله گاز سوز را برای اطمینان از عدم نشت گاز، با کف صابون امتحان کنند.

هاشمی اظهار کرد: آن دسته از افرادی که به تازگی از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند، از تبدیل وسایل نفت سوز به گاز سوز خودداری کرده و به هیچ عنوان از بخاری بدون دودکش استفاده نکنند.

توصیه های آتش نشانی در فصل سرما

مدیرعامل سازمان آتش نشانی بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: علی رغم مزیت های موجود در سیستم های گرمایشی اگر درست نصب نشوند و یا نکات ایمنی در استفاده از آن‌ها رعایت نشود، ممکن است در اثر نشت منو کسید کربن، خسارات جانی و مالی بسیاری را شامل شود.

علی حسینی با بیان اینکه یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای اطمینان حاصل کردن از امنیت خانه و یا محیط کار و جلوگیری از مسمومیت با گاز استفاده از سیستم هشدار دهنده نشت است، گفت: این دستگاه نسبت به گازهای مونوکسید کربن و گازشهری حساس بوده و در صورت وجود این گازها در محیط توسط هشداردهنده‌های صوتی و نوری ساکنین را از خطر آگاه می کند.

وی بیان کرد: مسدود شدن دودکش سبب سوخت ناقص وسایل گازسوز و ایجاد گازهای خطرناک و مسموم کننده می شود که این امر باعث خفگی در اثر گازگرفتگی خواهد  بنابراین قبل از نصب بخاری یا آبگرمکن باید مسیر دودکش بررسی شود و از باز بودن آن اطمینان حاصل شود.

شهروندان بدانند

حسینی با بیان اینکه علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن به شکل گیجی، کرختی مزمن و در واقع علائمی شبیه یک آنفلوآنزا در فرد ظاهر می‌شود، افزود: سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ، بیهوشی، تشنج و اغما از جمله علام مسمومیت با این گاز است.

وی با تاکید بر اینکه شهروندان هنگام خرید وسایل حرارتی به نشان استاندارد آن توجه کنند، اظهار کرد: همچنین هنگام نصب بخاری و وسایل گرمایشی بایداز تهویه و جریان مناسب هوا اطمینان یابند.

حسینی بیان کرد: نصب و استفاده از لوازم گرمایشی و خوراک پزی گازی در مسیر کوران باد و کنار مبل و پرده خطر آفرین بوده که می طلبد مورد توجه باشد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی بیرجند اظهار کرد: از شهروندان خواستاریم در هنگام بروز آتش سوزی ضمن حفظ خونسردی با ۱۲۵ تماس گرفته و نسبت به قطع شیر گاز و فیوز اقدام کنند.

مسمومیت ۱۶۷ نفر با مونوکسید کربن

معاون اورژانس خراسان جنوبی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر از مسمومیت ۱۶۷ نفر با گاز مونوکسید کربن طی زمستان سال گذشته خبر داد و افزود: خوشبختانه این مسمومیت ها فوتی نداشته است.

علیرضا عباسی در توصیه ای به شهروندان بیان کرد: از شهروندان خواستاریم از تعمیر وسایل گرمایشی توسط افراد غیر مجرب، بی تجربه و اعضای خانواده خودداری کنند.

وی با بیان اینکه رنگ شعله وسایل پخت و پز باید آبی باشد، افزود: رنگ زرد، قرمز و نارنجی نشان دهنده نقص در سوخت رسانی است.

عباسی با بیان اینکه از شهروندان خواستاریم هنگام استفاده از بخاری و شومینه تمام روزنه های جریان هوا در منزل را مسدود نکنند، اظهار کرد: همچنین از نصب آبگرم کن در حمام و اجاق گاز به منظور گرم کردن در آشپزخانه خودداری شود.

وی کنترل مسیر دودکش بخاری را بهترین روش برای جلوگیری از بروز مسمومیت دانست و افزود: برای این امر باید با دست کشیدن روی دیواری که لوله آز آن عبور می کند، از گرم بودن مسیر لوله مطمئن شویم.

مناطق روستای و عشایری احتیاط کنند

معاون اورژانس خراسان جنوبی با بیان اینکه گاز co بی طعم، بی رنگ و بی بو است، گفت: مسمومیت با این گاز علائمی مشابه سرما خوردگی اعم از تهوع، استفراغ و سوزش چشم دارد.

عباسی با بیان اینکه در صورت مشاهده بروز مسمومیت با این گاز، مسموم را به سرعت به فضای باز منتقل کنید، افزود: همچنین لباس های تنگ و دکمه های فرد بیمار باز شود.

وی با بیان اینکه اگر بیمار دارای کاهش هوشیاری باشد از خوردن و آشامیدن وی خودداری شود، اظهار کرد: همچنین از شلوغ کردن در اطراف بیمار پرهیز شود.

عباسی بیان کرد: هر ساله در مناطق روستایی و عشایری به دلیل استفاده از وسایلی مانند چراغ علاء الدین و زغال مسمومیت هایی رخ داده که گاهی منجر به فوت می شود و نیاز است احتیاط و مراقبت بیشتری صورت گیرد.

با توجه به آمار مسمویت با این گاز خطر آفرین، لازم است هشدارهای سازمان‌های امدادی را جدی گرفته و نسبت به عملی کردن آن اقدام کنیم.

کد خبر 4760749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha