۲۰ آبان ۱۳۹۸، ۱۲:۲۵

توسط نشر بایا

«از دفترچه خاطرات سرباز گاف» به چاپ دوم رسید/کتابی برای رواج صلح

«از دفترچه خاطرات سرباز گاف» به چاپ دوم رسید/کتابی برای رواج صلح

چاپ دوم کتاب «از دفترچه خاطرات سرباز گاف» نوشته محمد میلانی بناب و تصویرگری محمدرضا اکبری توسط نشر بایا منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشر بایا از انتشار دومین چاپ کتاب «از دفترچه خاطرات سرباز گاف» نوشته محمد میلانی، مترجم حوزه فلسفه خبر داد. این نوبت از چاپ با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۵۲ صفحه و بهای ۲۷ هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. همچنین کتاب صوتی این اثر نیز در هفته آینده توسط انتشارات کتاب گویا عرضه می‌شود.

«از دفترچه خاطرات سرباز گاف» در قالب ۱۲فصل به روایت سه سرباز جوان می‌پردازد که وارد هنگ ۱۳ تفنگ‌داران دریایی کشوری فرضی می‌شوند تا به صورت یک تکاور آموزش دیده و عضو نیروهای واکنش سریع برای برقراری صلح و عدالت و دموکراسی به اقصا نقاط جهان از جمله منطقه «خاور خیلی میانه» اعزام شوند.

کتاب مجموعه رویدادهای این سه سرباز است که از بچه‌های نافرمان و درس‌نخوان و شرور کشور فرضی با عنوان ایالت‌های متحده خارجه هستند و در دوره آموزشی با یک فرمانده عجیب و غریب و خشونت‌طلب که درعین حال چهره‌ای جهانی و مدافع حقوق بشر از خود ارایه می‌دهد، روبه‌رو می‌شوند.

در این کتاب سعی شده اغلب از نام‌های مناطق و افراد به صورت دوپهلو و به طنز تغییر یافته (به غیر از عراق و افعانستان) استفاده شود. کتاب درواقع رویکردی منفی و اعتراضی به جنگ و جنگ‌طلبی در دنیا آن هم توسط کشوری که خودش را بانی صلح و امنیت درجهان می‌داند؛ دارد. در پایان با نوید زایش نیرویی جدید از سوی کشور حامی صلح و دموکراسی برای تخریب منطقه خاور خیلی میانه و جهان، به قصد تداوم جنگ در جهان پایان می‌یابد. کتاب سعی می‌کند نماد اخلاقی برای نوجوانانی ترسیم کند که در صورت نداشتن آگاهی و هوشیاری در دام نظامی‌گری نابسامانی می‌افتند که قدرت‌های بزرگ جهان به راحتی می‌توانند از آنها در راه پیشبرد اهداف شوم خود استفاده کنند.

میلانی در بخشی از سخن پایانی کتاب که به جای مقدمه برای بزرگترها بیان شده، نوشته‌ است: «در این بی‌معنایی ماندگارترین ماندگارهای بشریت، خاطرات سرباز گاف یک واکنش است. یک آرام‌بخش موقت برای تسکین دردهایی که درونت را می‌سوزانند. واکنشی برای فرافکنی از شرافتی که دیگر بردوشم سنگینی نمی‌کند. ای‌کاش فقط ادلب بود. چشم‌های سوخته کودک شنگالی، نجابت دختران محزون آشوری و مظلومیت همه کودکان دردمند زمین هرروز دردی عظیم را مانند مشق زندگی برایم مرور می‌کند. زندگی این است. مملو از جنایت و خشم و فقدان شرافتی که هیچکس یارای پذیرفتن مرگش نیست. بنای زایش این کتاب خلق دوباره شرافت که نه، یافتن راهی در میان ناهمواری‌هاست. تلاش برای انباشت کمترین میزان سرمایه برای کمک به کودکان کار سرزمینم. برای یافتن راهی که بتواند دست کم ضرب‌آهنگ دنیای وحشی و بی‌رحم آینده را برای آن نجیبان، کندتر کند. تلاشی که دست‌ِکم به آنها نشان دهد در این وانفسای به کمین نشستن گرگ‌های گرسنه از برای قلب و کلیه اعضای بدن‌هایشان و البته از برای نجابت‌شان، هنوز هم کسانی هستند که نبود شرافت بشری را این‌چنین به عزا و سوگواری می‌نشینند. امید که چنین واکنش‌هایی دستکم به نتیجه‌ و ثمری نسبی برسند. باشد که تسلای خاطری برای تحمل این همه تصور و تصویر دردناک در زیست جهانی و  اجتماعی ما باشند.»

چاپ نخست این کتاب در سال ۱۳۹۶ با شمارگان هزار نسخه ۲۵ هزار تومان منتشر شده بود. تصویرگری این کتاب را محمدرضا اکبری انجام داده است. این کتاب در چاپ نخست  به کودکان شهید در فاجعه شیمیایی خان شیخون در منطقه ادلب سوریه تقدیم شد و کلیه عواید حاصل از فروش این چاپ نیست به امور کودکان کار اختصاص پیدا کرد.

محمد میلانی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر حوزه فلسفه است. به قلم او تاکنون کتاب‌هایی چون ترجمه «بودریار و هزاره» اثر کریستوفر هروکس، «یونگ» نوشته‌ دیوید تیسی،‌ «هیتلر و نازیسم» نوشته‌ لوئیس‌ ال‌ اشنایدر، مجموعه مقالات «ویتگنشتاین متفکر زیان و زمان» و مجموعه گفت‌وگوهای «سنت ترجمه آثار فلسفی در ایران» و همچنین تک نگاری «امیر حسین جهانبگلو» منتشر شده است.

کد خبر 4769097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha