خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ: حامد الماسی
پس از انتشار یادداشتهایی درباره چگونگی کم کردن هزینههای اصلی سفر (اینجا) و همچنین چگونگی کسب درآمد در سفر (اینجا) در این یادداشت قصد دارم به سه روش سفر ارزان بپردازم. سفر با دوچرخه، سفر با ون و سفر با کولهپشتی، مواردی هستند که در ادامه تشریح میشوند.
سفر با دوچرخه
سفر با دوچرخه راهی بسیار ارزان، پاک، لذتبخش و همراه با سلامتی است. سایکل توریستها (مسافران دوچرخه سوار) در شرایط آبوهوایی مناسب از این شیوهی مفرح برای سفر استفاده میکنند.
داشتن دوچرخه مناسب سفر جادهای (دوچرخه انواع مختلف دارد؛ جادهای، کوهستان، شهری، ورزشی و ...)، آمادگی بدنی مناسب برای رکابزدنهای طولانی، پک و خورجینهای مخصوص دوچرخه به جای کوله پشتی، رعایت نکات ایمنی و رکاب زدن در شرایط مناسب آب و هوایی و محیطی، از جمله مواردی است که باید در سفر با دوچرخه به آنها اهمیت داد.
کمپ کردن برای سفر با دوچرخه همیشه از مسایل مهم به شمار میرود چرا که باید چادری بزرگ داشته باشید که دوچرخه را با خود به داخل چادر ببرید یا پیش از خوابیدن جای امنی برای دوچرخه خود فراهم کنید.
روبهرو شدن با حیوانات وحشی در جاده، خطر تصادفات جادهای و مواجه شدن با افراد طماع و دزد، میتواند از دیگر نکاتی باشد که دقت به آنها و البته رکاب زدن در روز، سفر خوشتری برایتان به همراه آورد.
انواع خورجین، قفسه بطری آب، آینه بغل، سبد، تایر یدک، قفل و زنجیر چرخ، چراغ (هم برای جلو و هم عقب)، گلگیر لوازم ضروری برای دوچرخه شماست.
کلاه ایمنی و گرمایشی، شلوارک یا شلوار راحت، دستکش دوچرخه سواری، سوئیشرت مناسب، یک دست لباس ضد آب، کفش مناسب برای دوچرخه سوار نیز مهمترین وسایل سایکل توریست هستند.
ابزار یدک مهم برای مواقع ضروری سفر با دوچرخه نیز شامل «تلمبه، روانساز (برای جلوگیری از زنگ زدگی و بهتر کار کردن چرخ دندهها و زنجیر)، اهرم تایر دوچرخه، کیت پنچرگیری و آچار دوچرخه» میشود.
سفر با دوچرخه هم سفر است، هم ورزش و هم لذت دیدن مسیر به کندیِ آرامش.
سفر با ون
سفر اگر با کار همراه شود و وسیله نقلیه سفر هم از خودتان باشد، که هزینه اقامت هم نداشته باشید، میتواند بشود ایدهی سفر با ون. یعنی ترکیب سفر و کار و محل زندگی!
سفری جذاب که البته نقاط ضعف و قوت خود را دارد. در ادامه بیشتر با سفر کردن با وسیله شخصی (ون) آشنا شوید.
تصور کنید کاری داشته باشید که در وسیله نقلیهای مانند ون (کاروان) بشود آن را راهاندازی کنید. یعنی در سفر کار کنید، درآمد داشته باشید و از سه هزینه اصلی، دوتای آنها یعنی اقامت و جابجایی را هم پوشش دهد.
اگرچه هزینه سوخت را خواهید داشت اما اگر کاری درآمدزا داشته باشید، میتوانید هزینههای اینچنینی را جبران کنید.
این کارهای در سفر با ون میتواند کافه سیار باشد، یا فروش محصولات هنری، یا اینکه یکی دو مسافر علاقهمند را همراه کنید و لذت تجربه سفر با ون را در ازای بخشی از هزینه سفرتان ارائه کنید. یا اینکه کتابفروشی سیاری احداث کنید. قطعا ایدههای بیشتری هم هست که ممکن است الان با خواندن این مطلب به ذهن شما خطور کند.
خرابی ماشین، خطرات جادهای، همانطور که اشاره شد، هزینه سوخت بالا، مضیقه در شرایط اضطراری مانند بیماری، از مسائلی است که در سفر با ون ممکن است با آنها مواجه شوید.
مشکل جای پارک در شهرهای بزرگ را هم اضافه کنید. البته میتوانید مثبت بنگرید و این موضوع را عاملی برای پیادهرویهای شهری حساب کنید.
البته با رعایت ایمنی لازم در سفرتان همه این موارد را میتوان تا حد ممکن کم اثر کرد و با پیشبینی نسبی شرایط و تجهیز مناسب وسیلهتان سفر لذتبخش و جذابی داشته باشید.
فکر کنید خانه سیاری دارید و از لذت سفر برخوردارید. یعنی سفر میکنید در حالی که خانه همراه شماست. واقعا لذت بخش است.
سفر با کولهپشتی
این نوع سفر سبُک و کم هزینه است. دارای معایب و مزیتهایی است که در ادامه نقل میشود. بیشترین تجربه سفرهای شخصیام در این مدل از سفر بوده که در اصطلاح بکپکینک گفته میشود. (backpacking یعنی سفر با کوله پشتی).
بکپکر (backpacker) به کسی گفته میشود که با کوله پشتی نسبتا بزرگی حاوی لوازمی چون چادر، کیسه خواب و وسایل پخت و پز، سفر میکند. موارد ضروری زندگی در کمترین حجم ممکن در کوله پشتی جای میگیرند و کولهگرد حتیالمقدور با کمترین و مهم ترین وسایل مورد نیاز ترجیحا با کولهای سبک پا در جاده میگذارد.
چادر، کیسه خواب، زیر انداز، لباس فصل، کفش مناسب، گاز پیکنیک، کتری و قابلمه، لیوان، قاشق و بشقاب، کبریت، چاقو، مسواک، حوله، ملحفه، دستمال کاغذی، سایر لوازم بهداشتی و نخ سوزن، شارژر و ناخنگیر، چراغ قوه، هدلایت، عینک آفتابی و کلاه، داروهای ضروری، پاسپورت یا کارت شناسایی و بیمه، مهمترین وسایل یک کولهپشتی هستند که در کم حجم ترین و سبک ترین حالت ممکن باید پک شوند؛ چراکه نوع سفر با کولهپشتی معمولا با پیادهرویهای گاه، طولانی همراه است.
توجه به ساعات شبانهروز در طی مسیرها، چک کردن آب و هوا و رعایت امنیت برای اسکان در سبک سفر با کوله پشتی از اهمیت بالایی برخوردار است. این نوع سفر معمولا با ریسکهای بالایی مانند خطر برخورد با حیوانات در طبیعت و آدمهای عنود در جاده و شهرها همراه است که رعایت نکات ایمنی ضروری است؛ اما در عوض هم لذتهای بهخصوصی در تجربه دارد و هم با کمترین هزینه ممکن حتا نسبت به دو نوع سفری که پیشتر ذکر شد، میتوان زندگی در سفر را ادامه داد.
توجه به مسیر رودخانهها، جزر و مد در سواحل، شیب و مکان مناسب در کویر و لوکیشنهای مناسب در جنگلها از مهمترین نکات کمپ کردن در بعضی شبهای سفر با کوله پشتی است که باید به آن دقت کرد. برای مثال در جنگل دقت به مسیر سیل، قلمرو حیوانات دسترسی به چوب و آب از نکات حائز اهمیت است.
در سفر با کوله پشتی صبوری فاکتور مهمی است؛ چراکه گاه ریتم سفر کند است و باید اهلش باشی و از مسیر لذت ببری و مسیر رو همان هدف در نظر بگیری که آرامش حاصل شود.
خوش سفر باشیم. سفر کنیم تا زمین بهتر بچرخد. و سفر سلامت!
نظر شما