پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۹ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۱:۰۶

جایگاه گفتگو و همزیستی در فرهنگ اسلامی - 2 / حجت الاسلام اعرافی در گفتگو با مهر:

رویکرد گفتگو باید در نسل جوان نهادینه شود / در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی باید بیش از گذشته به تقویت فرهنگ گفتگو توجه کرد

رویکرد گفتگو باید در نسل جوان نهادینه شود / در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی باید بیش از گذشته به تقویت فرهنگ گفتگو توجه کرد

رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی با تأکید بر جایگاه و ارزش ویژه گفتگو در فرهنگ اسلامی یاد آور شد: باید برای به کارگیری ارزشمند و سازنده گفتگو در کشور و همچنین جهان اسلام ، به خوبی بستر سازی شده و مهارتهای آن را در نسل جوان خود نهادینه کنیم.

حجت الاسلام علیرضا اعرافی رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی درگفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: انسان برای انتقال مفاهیم خود از قوه نطق، گویایی و توانمندی برخوردار است و این کمال برای انتقال مفاهیم، بستر و زمینه ای برای گفتگوی انسان با دیگران محسوب می شود.

اعرافی یادآور شد: از تفاوتهای اصلی انسان با سایر موجودات و حیوانات این است که انسان می تواند به دنیای درونی دیگران راه یافته و دیگران نیز می توانند به دنیای درونی وی راه پیدا کنند. مسئله حائز اهمیت در این میان تأکید دین مبین اسلام بر این توانمندی و مهارت انسانی است.

وی افزود: مسئله ای که عقل به ضرورت آن پی برده این است که انسانها برای پیشرفت و تعالی نیاز به تشریک مساعی دارند و این امرتنها با درک یکدیگر حاصل می شود. پیش از اینکه به فکر از بین بردن سوء تفاهم ها باشیم باید تصدیق کنیم که برای رشد و تکامل نیاز به گفتگو، تفاهم و مذاکره داریم و اسلام براین نکته تأکید کرده است.

حجت الاسلام اعرافی تصریح کرد: دین اسلام بر گفتگو و مذاکره تأکید کرده به طوری که می توان اهمیت آن را در سنت و سیره پیشوایان خود مشاهده کنیم. سنت و فرهنگ اسلامی حتی ارتباط با دشمن را مورد تأکید قرار می دهد و گفتگو را پیشنهاد می کند. البته در مقابل دشمن باید هوشیار و بینا بود، اما اشاره گفتگو با دشمن بدین معنا است که انسان در برابر دشمن نیز باید اهل گفتگو و تعامل فکر بوده و در جای لازم مقاومت و ایستادگی نشان دهد.

رئیس مرکز جهانی علوم اسلامی یادآور شد: بهره گیری از گفتگو برای پیشرفت و تعالی یک قاعده کلی است. حل مشکلات و رفع سوء تفاهمها نیز یک قاعده عقلی در اسلام بوده، در متون دینی تأکید شده و در  سنت و سیره نبوی و سنت پیشوایان معصوم ما مشاهده می شوند.

وی با اشاره به جایگاه و ارزش ویژه گفتگو در فرهنگ اسلامی تأکید کرد: در سالی که اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامگذاری شده به نظر می رسد یکی از سازو کارها این باشد که رویکرد گفتگو را در کشور خود میان اقوام و مذاهب مختلف استفاده کرده  و در دنیای اسلام نیز این روش را به کار بگیریم. این روش نیز نیاز به زمینه سازی داخلی و بین المللی دارد و باید اهتمام به  گفتگو، تحمل و بردباری و مهارت گفتگو را در نسل جوان نهادینه و فرهنگی کنیم.

کد خبر 477646

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha