به گزارش خبرگزاری مهر، ابراهیم زاهدی مطلق با اشاره به اینکه مردم در پروسه خرید کتاب به دنبال محتوا هستند، اظهار داشت: مهم است که بخواهیم سرانه مطالعه را به لحاظ کیفی بررسی کنیم و این در حالیست که اغلب آماری که اعلام میشود به لحاظ کمی است.
وی با بیان اینکه مطالعات مردم نسبت به گذشته کیفی شده است، اظهار داشت: ذائقهی مردم و انتظارشان از نویسندگان و انتشاراتیها افزایش پیدا کرده و دیگر کتابهای سطحی را خریداری و مطالعه نمیکنند.
زاهدی مطلق در عین حال علت آمار پایین مطالعه را به دلیل قیمت بالای کتاب ندانست و افزود: کیفیت داستان و رمانها در بازار عرضهی کشور دچار افت شده و انتشاراتی و نویسندگان و مترجمان باید به سطح کیفی آثار خود توجه کنند چرا که خوانندگان هوشمندانه آثار خود را انتخاب میکنند و کتابهای خوب به تیراژ بالا میرسد.
مدیر بخش داستان بنیاد شعر و ادبیات داستانی با تاکید بر اینکه هر کتاب خوبی از دل کتاب خوب دیگری بیرون میآید، اظهار داشت: اگر همهی نویسندگان تعداد صفحاتی که میخوانند از تعداد صفحاتی که مینویسند بیشتر باشد، شاهد نتایج و ثمرهی بهتری خواهیم بود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: فضای مجازی را از فضای مطالعه نباید خارج دانست چرا که در حال حاضر با دیجیتالی شدن کتابها از یکسو و ورود حجم عظیمی از اطلاعات به فضای مجازی از سوی دیگر باعث شده تا مردم در قالبهای مختلف در فضای مجازی در حال جستجو و مطالعه باشند.
وی در ادامه افزود: این مطالعه میتواند در قالب مجلات زرد، کتابهای سطحی و یا مطالب تخصصی باشد، همان اتفاقی که پیش از این بر روی دکهها و کتابفروشیها شاهدش بودیم و بیشک این بهتر از مطالعه نکردن است
نظر شما