پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۳:۲۴

اندیشه سازان نور منتشر کرد؛

طعم تلخ بزرگترین شکست

طعم تلخ بزرگترین شکست

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل : در پی ارائه گزارش "وینو گراد" و به طبع آن بروز بحران در هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی به سبب تهاجم این رژیم به جنوب لبنان مؤسسه اندیشه سازان نور اقدام به انتشار کتابی 190 صفحه ای، تحت عنوان "طعم تلخ بزرگترین شکست" کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "طعم تلخ بزرگترین شکست" که توسط "سلمان رضوی" و "علی پاشاقاسمی" از کارشناسان این مؤسسه به رشته تحلیل در آمده به بررسی وجوه سیاسی، نظامی و اجتماعی این جنگ و پیامدهای آن می‌پردازد.

جنگ 33 روزه یا جنگ ششم در21تیرماه 1385(12 جولای 2006) با حمله گسترده رژیم ‌صهیونیستی به جنوب لبنان آغاز شد. این حملات که به اصطلاح در پاسخ به اسارت 2 سرباز این رژیم توسط جنبش حزب ‌الله لبنان صورت گرفت معادلات داخلی لبنان، فلسطین و جامعه امنیت محور اسرائیل را دستخوش تغییر و تحولات جدید،‌ جدی و بنیادین کرد.


جنگ ششم برخلاف جنگ‌ های پیشین اعراب اسرائیل، رژیم اسرائیل را در موضعی انفعالی قرار داد و الگوی مقاومت اسلامی حزب ‌الله از سوی ملل منطقه به عنوان الگویی مؤثر و کارا در برابر تهاجمات صهیونیست‌ ها مورد پذیرش قرار گرفت. هر چند که این امر کشورهای عربی محافظه‌کار، همچون مصر، عربستان و اردن را به وحشت انداخت.

فارغ از پیامدهای اجتماعی و اقتصادی جنگ برای اسرائیلی‌ها، این جنگ موجب شد تا ژنرال "دان حالوتس" رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل و تعدادی از فرماندهان نظامی این رژیم، وادار به استعفا یا برکنار شوند. همچنین پس از اتمام جنگ کمیته‌ ای به رهبری "الیاهو وینوگراد" تشکیل شد که طی روزهای اخیر بخش‌هایی از بازجویی‌های خود را منتشر کرده است.

کمیته وینوگراد از 70 مسئول سیاسی و نظامی اسرائیل، از جمله ایهود اولمرت نخست وزیر و عمیر پرتز وزیر جنگ رژیم که دوتن از عاملین آغاز جنگ به شمار می روند بازجویی کرد و طی نتایج خود اولمرت، پرتز و حالوتس را مسئول شکست ارتش اسراییل در جنگ 33 روزه، یا حزب ‌الله لبنان اعلام کرد.

این امر مباحث فراوانی را پیرامون صلاحیت اولمرت، پرتز و دیگر اعضای کابینه در تداوم مسئولیت ‌شان مطرح ساخت.

کتاب "طعم تلخ بزرگترین شکست" به بررسی وجوه سیاسی، نظامی و اجتماعی این جنگ و پیامدهای آن می ‌پردازد که در 190 صفحه، جنگ 33 روزه حزب‌ الله لبنان و رژیم‌ صهیونیستی را به تصویر کشیده است.

مقدمه کتاب، به تاریخچه ‌ای از جنگ ‌های اعراب و اسرائیل، نحوه آغاز ع جنگ 33 روزه و اهداف آن پرداخته است.

در فصل اول با عنوان وجوه سیاسی جنگ، ضمن تشریح اوضاع داخلی لبنان و اسراییل در آستانه جنگ، تلاشهای دیپلماتیک در طول جنگ اعم از طرحها و واکنش‌ها را توضیح داده است. همچنین پیامدهای سیاسی جنگ برای رژیم‌ صهیونیستی و حزب‌ الله لبنان ارائه شده است.

فصل دوم در قالب وجوه نظامی جنگ به ظرفیت‌های نظامی و استراتژی‌ های جنگی طرفین و نقاط عطف جنگ 33 روزه اشاره شده است.

عملیات روانی رژیم‌ صهیونیستی علیه حزب ‌الله، موضوع استقرار نیروهای یونیفیل(سازمان ملل) در جنوب لبنان و پیامدهای نظامی جنگ برای 2 طرف درگیر، از دیگر مباحث فصل دوم است.

نویسندگان در فصل سوم به عنوان فصل پایانی وجوه اقتصادی- اجتماعی جنگ را تحلیل و تشریح کرده‌اند.

نگاه افکار عمومی طرفین به جنگ، خسارات اقتصادی و پیامدهای اجتماعی نیز از دیگر محورهای پرداخته شده در این فصل می‌باشد.


در بخش ضمایم، قطعنامه 1701، روزشمار جنگ و تاریخچه مبادله اسرا میان اعراب و اسرائیل نقل شده است.

کد خبر 478761

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha