به گزارش خبرنگار اعزامی مهر، امیر دریادار امیر رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در آئین افتتاحیه بیست و یکمین همایش و نمایشگاه صنایع دریایی وزارت دفاع که صبح امروز در جزیره قشم برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره بر توسعه و پیشرفت متکی بر توان و دانش بومی تاکید دارند و وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی بر اساس همین راهبرد به ایجاد ظرفیت و توانمندی پرداخته است.
وی افزود: امروز سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، تمام نیازهای دریایی نیروهای دریایی مقتدر جمهوری اسلامی ایران در ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دریابانی نیروی انتظامی را طراحی و تولید میکند. البته این طراحی و تولید منحصر به سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع نیست و شبکه گسترده ای از فعالان صنایع کشور و شرکتهای دانش بنیان در این خصوص، تحت عنوان همکاران راهبردی با وزارت دفاع همکاری میکنند.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با اشاره به برنامههای آتی سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع گفت: ما پروژههای مختلفی را متناسب با نیازمندیهای خود در حوزه شناورهای سطحی، زیر سطحی و شناورهای تندرو در حال طراحی و تولید هستیم و همچنین تاکنون محصولات قابل توجهای را وارد چرخه دفاعی کشور کرده ایم و امروز با جرأت میتوانیم بگوییم با بیش از ۵۰۰ شرکت صنعتی، تحقیقاتی و پژوهشی و دانشگاهی همکاری داریم.
دریادار رستگاری با بیان اینکه وزارت دفاع و سازمان صنایع دریایی به دنبال ایجاد یک تمدن دریایی و توسعه دریامحور کشور است، گفت: امروز وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تلاش میکند تا زیر ساختهای لازم برای ایجاد یک تمدن دریایی با مختصات ایران اسلامی محیا کند. چرا که علم، دانش و فناوری ایجاد یک تمدن دریایی در کشور ما وجود دارد.
وی تصریح کرد: پیشرفتهای کشور در حالی به وجود آمده که ما در سختترین تحریمهای قرار داریم و نیرویهای مسلح با وجود این تحریمها روز به روز بر توانمندی و اقتدار و بازدارندگی دفاعی کشور افزوده شده است.
رئیس سازمان صنایع دریایی با اشاره به اقتدار دفاعی نیروهای مسلح در دفاع از کشور و سرنگون کردن پهپاد آمریکایی، گفت: نیروهای مسلح ایران پهپاد متجاوز آمریکایی را منهدم میکند و دشمن جرأت عکس العمل ندارد. در حالی که در گذشته با یک موضع گیری سیاسی، کشورهای استکباری، تنبیههات نظامی را در قبال کشورهای در حال توسعه استفاده میکردند و یا اینکه در گذشته ما را با گزینه نظامی روی میز تهدید میکردند؛ اما امروز به برکت صنایع، قدرت نظامی و دفاعی و نیروهای مسلح پا در رکاب ولایت ادبیات دشمن از گزینه روی میز و تهدید به استفاده از گزینه نظامی و پرهیز از تنش و جنگ با ایران تغییر پیدا کرده است.
دریادار رستگاری افزود: این توانمندی و بازدارندگی تنها با اتکا و باور به توانمندیهای نسل جوان کشور به دست آمده است.
وی در این رابطه افزود: در برنامه پنج ساله ششم طرحهای متعددی را در حوزه ساخت شناورها در دستور کار دادیم و اکنون و در حال آماده شدن برای افق ۲۰۳۰ هستیم تا نیروهای مقتدر جمهوری اسلامی ایران بتوانند از منافع و منابع کشور در خلیج فارس، دریایی عمان و اقیانوس هند و دریاهای آزاد دفاع کنند.
رئیس سازمان صنایع دریایی با آسیب شناسی در حوزه توسعه دریایی کشور خاطرنشان کرد: در کشور ما با وجود پتانسیلهای عظیم و کثیری که وجود دارد اما متأسفانه در برخی موارد از ظرفیتها غافل بوده و نتوانسته ایم از فرصتها استفاده کنیم، لذا باید به دنبال راهکار برای حل این مسائل باشیم به نظر من مهمترین راهکار برای حل مسائل موجود عرصه دریا در کشور ایجاد تمرکز است.
دریادار رستگاری با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور ما جزیرهای عمل کردن است، گفت: جزیرهای عمل کردن امروز یکی از مسائلی است که موجب شده با وجود ثروت و ظرفیتهای مطلوب در کشور نتوانیم به موفقیتهای لازم دست یابیم. متأسفانه همین رویکرد سبب شده تا امروز بخش کوچکی از توان صنعت کشتی سازی کشور فعال باشد. از این رو به یک وحدت مدیریت و برنامه ریزی در حوزه دریا نیازمندیم تا نیاز سازمانهای بهره بردار در قالب دو برنامه پنج ساله پیش بینی شود و تأمین شود.
وی با تاکید بر اینکه آنچه مهم است و و تحول مثبت ایجاد میکند اراده باور است، افزود: اگر یک معاونت دریایی در ریاست جمهوری تشکیل شود میتوان شاهد رشد و شکوفایی هر چه بیشتر دکترین و راهبردهای صنایع دریایی در کشور بود.
رئیس سازمان صنایع دریایی گفت: در صنایع دفاعی امروز به دلیل وجود وحدت فرماندهی موفق بوده توانسته ایم گلیم خود را از آب بیرون بکشیم.
نظر شما