۲۳ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۰۸

معاون وزیر بهداشت مطرح کرد:

تلاش برای تولید داروی پارکینسون از سلول بنیادی

تلاش برای تولید داروی پارکینسون از سلول بنیادی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: قصد داریم با همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی از محققان حمایت کنیم. یکی از این فعالیت ها تحقیق بر روی داروی پارکینسون به کمک سل درمانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رضا ملک زاده امروز در بیست و پنجمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در محل دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: ۷۰ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی در کشور با ۷۰۰ مرکز تحقیقاتی علوم پزشکی علم و عمل را باهم به کار می گیرند. توزیع نیروی انسانی نیز نشان می دهد که ما سالانه بیش از ۲۰ هزار مقاله در علوم پزشکی تولید می کنیم و درست است که برخی مواقع برخی طعنه می زنند اما این مقالات در بهترین مجلات دنیا چاپ شده ان و ۲۷ درصد در حوزه مقالات داغ هستند.

ملک زاده افزود: ایران در کل علم در تولید مقالات در ۲۰۱۹ در رتبه ۱۵ قرار دارد و در حوزه استنادات نیز در رتبه ۱۵ قرار دارد. در منطقه نیز در رتبه اول قرار دارد. در پزشکی بالینی نیز رتبه ایران در سال ۲۰۱۸ در رتبه ۱۶ دنیا قرار داشته است و در داروسازی رتبه ۷ دنیا هستیم .

وی یادآور شد: مقالاتی که در حوزه داروسازی تولید می شود به تولید دارو منتهی می شود و جدیدترین داروها اکنون با قیمت های بسیار پایین در کشور در اختیار مردم قرار دارد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشتافزود: ۳۰ درصد مقالات حوزه خاورمیانه، ۲۲ درصد تولیدات علمی کشورهای اسلامی و سهم بسیاری از مقالات داخل در اختیار ایران است. ۶۵ دانشگاه کشور در میان موثرترین دانشگاه های دنیا هستن و ۳۵۴ نفر در فهرست پژوهشگران برتر دنیا قرار دارند.

وی با اشاره به حرکت ایران به سمت مرجعیت علمی گفت: نزدیک به ۵ میلیون مقاله ایرانی در ۵ سال گذشته دانلود شده و به ۷۵ هزار مقاله استناد شده است.

ملک زاده با اشاره به ایجاد نظام های ارزشیابی علم و فناوری در حوزه وزارت بهداشت گفت: سامانه های مرتبط با علم و فناوری در وزارت بهداشت توسعه یافته و در اکثر شاخص ها زیرساخت ها را تقویت کرده ایم.

وی از تشکیل تیم های تحقیقاتی در دانشگاه های علوم پزشکی و توسعه برنامه های بزرگ کشوری و ایجاد ۱۸ اتاق تمیز در دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و گفت: تاکنون در نیماد از ۶ هزار و ۷۷۷ پژوهشگر حمایت مستقیم انجام داده ایم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: وضعیت فناوری و نوآوری در علوم پزشکی نیاز به سرمایه گذاری و وقت دارد و تحقیقات باید بیشتر به سمت فناوری سوق پیدا کنند. قصد داریم با همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی تا جایی که امکان پذیر است از محققان حمایت کنیم. یکی از این فعالیت ها تحقیق بر روی داروی پارکینسون به کمک سل درمانی است.

وی از وزارت بهداشت درخواست کرد توجه بیشتری به پژوهش داشته باشد و گفت: تنها ۳ دهم درصد تولید ناخالص داخلی به تحقیقات اختصاص می یابد. در حال حاضر یارانه انرژی در کشور بیش از ۶۰ میلیارد دلار است اما بودجه تحقیقات علوم پزشکی تنها ۳ صدم درصد از بودجه کل کشور در لایحه سال ۹۹ است. باید مسئولان را قانع کنیم که بودجه بیشتری برای تحقیقات اختصاص دهند.

کد خبر 4824441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha