علیرضا شیخ عطار سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در آلمان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره حضور سفیر انگلیس در تجمعات اخیر غیرقانونی در تهران، گفت: دیپلماتها در همه جای دنیا دستورالعملهایی دارند که بسیار شبیه هم است.
وی افزود: یکی از این دستورالعملها که لازم الاجرا بوده، اجرای کنوانسیون وین است. دستورالعمل دیگر نیز این است که هر دیپلماتی اعم از سفیر یا مقامهای پایینتر هر سفارتخانه، میبایست از هرگونه اقدامی که شائبه دخالت در امور داخلی کشور محل ماموریت تلقی میشود، اجتناب کنند.
سفیر اسبق ایران در آلمان گفت: این مداخلات میتواند اظهار نظر علیه کشور محل ماموریت، حضور در تجمعات غیرقانونی یا ملاقات با افرادی مسئلهدار باشد و همه دیپلماتها از این موضوعات آگاهی کافی دارند.
شیخ عطار افزود: اینکه سفیری مانند «راب مک ایر» که سابقه کاری وی نشان میدهد که دیپلمات کهنه کاری است و جدا از اینکه با سازمانهای اطلاعاتی انگلیسی همکاری دارد یا نه! در تجمعی غیرقانونی شرکت میکند، جای سوال دارد.
وی تاکید کرد: تجمعی که سفیر انگلیس در آن حضور داشت، به خصوص بعد از وقایع آبان ماه مشخصاً واضح است که در جهت ایجاد آشوب بوده است.
قائم مقام اسبق وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات سفیر انگلیس درباره حضورش در مراسم گرامیداشت جانباختگان سانحه سقوط هواپیمای اوکراینی، تاکید کرد: کدام مراسمی قرار بود که برگزار شود؟ وقتی نه محل و زمانی برای چنین مراسمی اعلام نشده، سفیر انگلیس دوربین به دست در این تجمع غیرقانونی شرکت میکند که بسیار مایه تعجب است.
شیخ عطار خاطرنشان کرد: هر دیپلماتی که از دانشگاه فارغتحصیل شده و تازه در دستگاه دیپلماسی کشورش مشغول به کار شده است، میداند که این روش غیر دیپلماتیک بوده و باید بگویم که حتی اگر کشوری بخواهد دخالتی در امور کشوری کرده و یا توطئهای انجام دهد، حداقل شکل ظاهری را حفظ میکند.
وی بیان کرد: سفیر انگلیس کاری وقیحانهای کرده و ظاهر رفتار دیپلماتیک را نیز حفظ نکرده است. این موضوع نشان میدهد که اولاً شخصیت ایشان مسئلهدار است، به این معنی که اصول حرفهای را نه به خاطر ندانستن-به دلیل سابقه فراوان کار دیپلماتیک- بلکه به خاطر دهن کجی به ایران نقض کرده و همچنین نشان میدهد که روسای کشور ایشان مقاصدی که در مورد ایران دارند، خیرخواهانه نبوده و حتی خصمانه است.
سفیر اسبق ایران در هندوستان درباره اقدامات متقابل ایران با این اقدام انگلیسیها و به خصوص سفیرشان نیز گفت: اولین کاری که طبق عرف دیپلماتیک انجام میگیرد، احضار سفیر است که وزارت امور خارجه این کار را انجام داده و به او تذکرات کافی داده شده است.
شیخ عطار ادامه داد: همچنین باید سفیر ایران در انگلیس با مقامهای این کشور دیدار کند و مراتب اعتراض تهران را به این اقدام «مک ایر» به گوش مسئولان وزارت خارجه انگلیس برساند تا جلوی این قبیل اتفاقات گرفته شود.
وی اظهار داشت: البته اگر این امر سابقه داشته یا بخواهد تکرار شود، باید اقدامات شدیدتری صورت بگیرد که باید در این زمینه شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را گرفته و اعلام کند.
نظر شما