۲۶ دی ۱۳۹۸، ۱۲:۳۲

معاون مقابله با عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر:

۴.۴ میلیون نفر در کشور مواد مخدر مصرف می کنند/ رشد انهدام باندها

۴.۴ میلیون نفر در کشور مواد مخدر مصرف می کنند/ رشد انهدام باندها

ساری - معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: چهار میلیون و ۴۰۲ هزار نفر در کشور به صورت مستمر و تفننی مواد مخدر مصرف می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار ناصر اصلانی پیش ازظهر پنجشنبه در شورای هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر مازندران با بیان اینکه شیوع مواد مخدر در تمام جهان از ۳.۴ درصدی شروع و امروز به ۵.۶ درصد جمعیت رسیده است افزود: در کشور شیوع مواد مخدر در کشور ۵.۴ درصد است.

وی با اشاره به رشد ۸۰۰ درصدی انواع مواد مخدر با فرآورده‌های جدید افزود: این رشد نشان می‌دهد که دشمنان تلاش دارند با موادهای جدید برای جامعه مشکل ایجاد کنند و امروز روند مصرف از سنتی به صنعتی تغییر کرده است.

اصلانی ادامه داد: علی رغم اینکه جهان در مبارزه با مواد مخدر تلاش می‌کنند اما عنوان می‌شود که سال ۲۰۲۵ وضعیت خاص و فوق العاده ای در زمینه مواد مخدر شاهد خواهیم بود.

وی به کاهش سن اعتیاد در کشور اشاره و اضافه کرد: افزایش مصرف مواد مخدر در زنان نیز وجود دارد و تمایل به مصرف همزمان و ترکیبی مواد مخدر نیز از مسائل فراروی است.

معاون مقابله عرضه و امور بین الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، افزایش مرگ ومیر ناشی از سو مصرف مواد مخدر را از دیگر مسائل فراروی برشمرد و گفت: در سال ۲۰۱۷ حدود بیش از ۵۸۵ هزار نفر در جهان به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند.

وی افزایش مصرف ماری جوانا را در دنیا از مسائل برشمرد و گفت: افزایش دسترسی به مواد مخدر، گسترش تولید غیرقانونی شیشه و مواد مخدر از دیگر چالش‌ها است.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سال ۲۰۰۱ مجموع کشت مواد مخدر در افغانستان شش هزار هکتار بود و در سال ۲۰۱۸ به ۲۵۶ هزار هکتار رسید و ۷۰ درصد اراضی کشت خشخاش در افغانستان قرار دارد و تولید مواد مخدر در این کشور به ۱۰ هزار تن رسیده است.

وی مجموع کشفیات مواد مخدر در افغانستان را ۲۰۰ تن در سال بیان کرد و درباره شیوع مصرف مواد مخدر در کشور گفت: از سال ۵۷ تا ۶۶ شاهد کاهش شیوع مصرف مواد مخدر در کشور بودیم ولی امروز در کشور دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز به صورت تفننی مصرف می‌کنند.

وی با اظهار اینکه در مجموع بیش از چهار میلیون و ۴۰۲ هزار نفر به صورت مستمر و تفننی در کشور مواد مخدر مصرف می‌کنند، افزود: ۴۰ درصد مصرف کنندگان مستمر زیر دیپلم، ۷.۷ درصد بی‌سواد، ۵.۴ درصد فوق دیپلم، ۱۴.۶ درصد لیسانس به بالا هستند.

سردار اصلانی بیکاری را از جمله دلایل شیوع مواد مخدر بیان کرد و گفت: ۱۲.۸ درصد افراد بیکار به سمت اعتیاد رفتند.

وی درباره وضعیت مواد مخدر در مازندران گفت: میانگین مصرف مواد مخدر در کشور ۵.۳۹ درصد ولی در مازندران ۲.۶ است و نرخ شیوع مواد مخدر بین دانش آموزان متوسطه دوم هنرستان‌های کشور ۲.۱ و در مازندران ۱.۴۲ درصد است.

نرخ شیوع مواد مخدر بین دانشجویان ۴.۷ درصد است

وی افزود: نرخ شیوع مواد مخدر بین دانشجویان دانشگاه‌های دولتی درکشور ۴.۷ و در مازندران ۴.۲ درصد است و اگر مقابله‌ها با مواد مخدر نبود وضعیت ما متفاوت بود و امروز در مقابل یک سیل ویرانگر قرار داریم.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ادامه داد: کشت غیرقانونی، تولید، حمل و نقل مواد مخدر و عرضه و تقاضا را پنج جرم در حوزه مواد مخدر بیان کرد و گفت: ضربه زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان از برنامه‌ها است.

وی مجموع کشفیات را در کشور ۷۶۷ تن مواد مخدر بیان کرد و گفت: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۷ درصدی دارد و مقابله با باندهای قاچاق ۵۸ درصد، عملیات‌ها در شرق و حاشیه شرق ۵۷ درصد رشد داشته است.

وی گفت: انهدام باندهای مواد مخدر در نقطه صفر مرزی ۱۲ درصد رشته یافته است و ۷۴ اقدامات بر مبنایاقدامات اطلاعاتی صورت گرفته است.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: ستاد مبارزه با مواد مخدر یک ستاد سیاستگذار است و برنامه ریزی، نظارت و کنترل از دیگر وظایف به شمار می‌رود.

کد خبر 4827230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha