به گزارش خبرگزاری مهر، نورالدین قدیمی معاون استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به سازوکار اعلام اسامی کاندیدهای شورای ائتلاف در استانها، گفت: برگزاری مجامع شهرستانی بعد از تشکیل شورای ائتلاف در استانها در دستور کار قرار گرفت که با فرآیند مشخص شده مجامع عمومی در سطح همه شهرستانها تشکیل شد.
وی ادامه داد: به دنبال تشکیل مجامع شهرستانها، شورای ائتلاف شهرستانها و حوزههای انتخابیه نیز شکل گرفت که اولین اقدام شورای ائتلاف در سطح شهرستانها و حوزهها شناسایی کاندیداهای مطرح برای حضور در مجلس بود.
قدیمی با بیان اینکه انتخاب کاندیداها بر اساس شاخصههای مشخص شده انجام شده است، تصریح کرد: این اقدام قبل و بعد از ثبت نامهای رسمی انجام شد و کاندیداهایی که با شاخصههای اعلام شده توسط شورای ائتلاف همسویی و همخوانی داشتند، شناسایی شدند و سپس افراد در سطح حوزههای انتخابیه بر اساس شاخصههای اعلام شده مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی با تأکید بر اینکه بیش از ۲ هزار نفر از کاندیدهای ثبت نامی بر اساس شاخصههای اعلام شده شناسایی اولیه شدند، ادامه داد: از این تعداد بیش از ۱۶۰۰ نفر در مراحل بررسی توانستند نظر مثبت اعضای شوراها در شهرستانها را جلب کنند و در ادامه به آنها اعلام شد که اگر تمایل دارند به عنوان کاندیدای نیروهای انقلاب مورد حمایت قرار گیرند، باید فرآیند مشخص شده برای رسیدن و معرفی کاندیدای شورای ائتلاف را پذیرفته و پایبندی به آن را اعلام کنند که از این تعداد بیش از ۱۴۰۰ نفر این فرآیند را پذیرفتند.
معاون استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه بیش از ۱۰۰۰ نفر از حوزههای انتخابیه استانی وارد فرآیند نظرسنجی شدهاند، ادامه داد: این تعداد معرفی شده برای نظر سنجی از ۱۹۸ حوزه انتخابیه به غیر از حوزه تهران، ری، شمیرانات و پردیس و چند حوزه محدود باقیمانده است که تکلیف کاندیداهای آنها طی چند روز آینده مشخص و اعلام خواهد شد.
قدیمی ظرفیت اعلامی کاندیداهای هر حوزه انتخابیه از طرف مجامع شهرستانی را سه الی پنج برابر هر کرسی مجلس اعلام کرد و گفت: به طور متوسط برای هر کرسی مجلس ۴ نفر تاکنون برای فرآیند نظرسنجی معرفی شده اند که کاندیداهای نهایی شورای ائتلاف، بعد از اتمام نظرسنجی از بین افراد ذکر شده مشخص و معرفی خواهد شد.
معاون استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با اشاره به زمان فرآیند نظرسنجی کاندیداها، اظهار داشت: فرآیند نظر سنجی از اواسط هفته جاری آغاز شده و تا اواخر هفته آینده ادامه خواهد داشت که به صورت حوزه به حوزه و شهر به شهر انجام میشود و پس از اتمام نظر سنجی و جمع بندی نتیجه از طریق مرکز مربوطه در اختیار ما قرار خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه سازوکار اعلام نتایج نظر سنجیها با ارسال نامهای به استانها اعلام شده است، تصریح کرد: در هر استان کمیتهای مرکب از رئیس شورای ائتلاف استان، دبیر شورا، دبیر کمیته انتخابات و دبیر شهرستانهای آن شورا به عنوان عضو ثابت و اصلی تشکیل و نتایج نظر سنجی در اختیار این کمیته قرار خواهد گرفت.
قدیمی با تأکید بر اینکه نتایج نظر سنجی در حضور فرد کاندیدا قرائت خواهد شد، گفت: برای اعلام نتایج نظر سنجی در هر حوزه، کمیته استانی با حضور رئیس یا رؤسای شورای شهرستانهای تشکیل دهنده هر حوزه و کاندیداهایی که از آن حوزه برای نظر سنجی معرفی شده بودند تشکیل جلسه میدهد و در حضور آنها نتایج نظر سنجی اعلام میشود و اگر براساس نتایج نظرسنجی مشخص شود که افرادی رأیآوری لازم را ندارند، طبق تعهدی که قبلاً اعلام کرده اند باید از ادامه حضور در عرصه انتخابات انصراف دهند.
معاون استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با بیان اینکه فرصت معینی برای تجدید نظرسنجی برای برخی کاندیداها در نظر گرفته شده است، گفت: اگر در برخی حوزهها احتمال دهیم که آرای یک یا دو کاندیدا نزدیک به هم میباشد و تجزیه و تحلیل نتایج نظر سنجی بیانگر این واقعیت باشد که ممکن است طی روزهای آینده شاهد تغییر در آرای آن کاندیداها باشیم، نظرسنجی مجدد در آن حوزه و برای آن کاندیداهای خاص انجام میشود تا به نتیجه قطعی دست پیدا کنیم.
وی گفت: تلاش ما این است که با نظرسنجی دقیق و علمی، به نتیجه مطلوب برسیم و ضمن امانت داری از نظر مردم، کسانی را در معرض رأی نهایی مردم قرار دهیم که در نظرسنجی انجام شده مشخص شده است که مورد اقبال عمومی بوده اند.
نظر شما