به گزارش خبرنگار مهر، کیومرث کلانتری، معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، در مراسم افتتاح و راهاندازی مخازن علمی موزه تاریخ طبیعی که صبح امروز در ساختمان معاونت طبیعی سازمان محیط زیست برگزار شد گفت: تنوع زیستی جز لاینفک سازمان حفاظت محیط زیست و محور اصلی این معاونت است. در روز اول خرداد روز جهانی تنوع زیستی همایش ملی تنوع زیستی را در سازمان محیط زیست خواهیم داشت.
کلانتری افزود: سازمان حفاظت محیط زیست مناطقی را برای حفاظت از تنوع زیستی کشور تحت مدیریت قرار داده و امروز ۱۱.۲ درصد جغرافیای کشور معادل ۱۸.۵ میلیون هکتار تحت عنوان مناطق چهارگانه زیر مدیریت سازمان محیط زیست است.
وی تأکید کرد: برای رسیدن به استاندارد ۱۴ درصدی جهانی باید ۲.۵ درصد مناطق خود را ارتقا ببخشیم. در دولت روحانی در دو جلسه شورای عالی محیط زیست مجموعاً یک میلیون و ۵۰ هکتار به سطح مناطق حفاظت شده اضافه شده است.
معاون طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در کشور ما که دارای تنوع زیستی بالایی است حدود ۱۳۰۰ گونه جانوری مهرهدار شناخته شده را در کشور داریم و حدود بیش از ۸۲۰۰ گونه گیاهی شناخته شده داریم بنابراین کشور هم از نظر اکوسیستم و هم از نظر ژنتیکی و هم از نظر گونههای جانوری و گیاهی دارای تنوع بالایی است.
کلانتری افزود: با این کار ارزشمندی که در موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی انجام شده منابع ذخیره گاهی و بانکهای ژن را تجمیع کرده و این فضا اکنون آماده بهره برداری برای مراکز علمی تحقیقاتی است و این کار ادامه نیز خواهد داشت.
وی در پایان گفت: در تحقیقاتی که انجام شده خوشبختانه ۹۷.۵ درصد مردم ایران محیط زیست را به خوبی میشناختند که نشان از این است که افکار عمومی مردم به سمت آگاه سازی و تنویر افکار و اشاعه فرهنگ محیط زیستی خوب پیش رفته است.
نظر شما