پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

شنبه ۲۶ بهمن ماه؛

شب شیخ آقابزرگ تهرانی برگزار می شود

شب شیخ آقابزرگ تهرانی برگزار می شود

شب شیخ آقابزرگ تهرانی همراه با حضور اساتید و کارشناسان بعد از ظهر شنبه ۲۶ بهمن ماه در دائره المعارف بزرگ اسلامی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، شیخ آقابزرگ تهرانی، عالم و دانشمند بزرگ جهان اسلام و تشییع در شب یازدهم ربیع‌الاول ۱۲۹۳ در محله پامنار تهران به دنیا آمد. در سنین ابتدای جوانی برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه نجف رفت. پس از درگذشت آخوند خراسانی به کاظمین و سپس در همان سال به سامرّا کوچید و تا سال ۱۳۵۴ در این شهر زندگی کرد.

سال ۵۴ به نجف رفت و تا پایان عمر در آنجا ماند و در دوازدهم اسفند ۱۳۴۸ درگذشت. بر پایه وصیتش در کتابخانه‌اش در نجف به خاک سپرده شد. فقه، حدیث، تراجم و کتابشناسی، چهار رشته تخصصی ایشان بود.

بیش از سی عنوان کتاب از آقا بزرگ تهرانی باقی ماند که شامل هفتاد جلد می‌شود. «طبقات اعلام الشیعه» (یازده جلد)، «الذریعه الی تصانیف الشیعه» (۲۹ جلد) که دربرگیرنده دوازده هزار صفحه وزیری است و در آن بیش از ۵۵ هزار اثر شیعه معرفی شده است. اکنون بیش از صد سال از نگارش این اثر بی‌مانند شیخ آقا بزرگ تهرانی می‌گذرد.

فرهنگ مکتوب شیعه وامدار این کتاب و نویسنده‌اش است و بدرستی می‌توان گفت او آغازگر تألیف دایره‌المعارف در جهان شیعه است.

در شب شیخ آقابزرگ تهرانی سخنرانان: سید کاظم موسوی بجنوردی، سید عبدالله انوار، محمد علی مهدوی راد، رسول جعفریان، احمد پاکتچی، سید محمد منصور طباطبایی و علی دهباشی درباره وجوه کار سترگ و ماندگار آثار زنده یاد شیخ آقابزرگ تهرانی سخنرانی خواهند کرد و فیلم مستندی به کارگردانی عبدالعلی حسینیون درباره زندگی و آثار آقابزرگ تهرانی به نمایش در می‌آید.

این مراسم در ساعت پنج بعد از ظهر شنبه ۲۶ بهمن ماه در دایره المعارف بزرگ اسلامی واقع در کاشانک برگزار می‌شود.

کد خبر 4850972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha