۲۸ بهمن ۱۳۹۸، ۱۵:۲۵

سومین کانون ریزگردها فراموش شد

خورشید از شرق کرمان طلوع نمی‌کند / ۲۰۰ روز زیر بارش خاک

خورشید از شرق کرمان طلوع نمی‌کند / ۲۰۰ روز زیر بارش خاک

کرمان - مردم شرق کرمان پس از بیش از ۱۰ روز طوفان شن حالا با ریزگردها درگیر شده‌اند میزان آلودگی هوا در برخی از شهرهای به ۱۰۰ برابر حد استاندارد رسیده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: وعده‌های مسئولان برای رفع مشکل ریزگردها در شرق استان کرمان طی سال‌های اخیر مکرر تکرار شده و آنقدر این مساله عادی شده که حالا دیگر کسی به دنبال وعده هم نیست، مسئولان محلی نیز در گفتگو با مهر دائماً درخواست‌های خود از مسئولان رده بالاتر را تکرار می‌کنند.

این در حالیست که از استان کرمان به عنوان سومین کانون گرد و غبار کشور یاد می‌شود و علیرغم بارندگی‌های ابتدایی سال آبی جاری این روزها بارش‌ها در استان متوقف و در مقابل طوفان مکرر شن و ریزگردهای جای آن را گرفته است.

در حالی روز گذشته آلودگی ریزگردها فقط فهرج و ریگان را فراگرفته بود و دید افقی به شدت کاهش یافته و حتی راه‌های ترانزیتی برای ساعاتی بسته شد که امروز آلودگی تشدید شده و به شهرستان‌های نرماشیر، بم و کرمان نیز رسیده است.

طبق اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور کیفیت هوای ریگان و بم به ترتیب اعداد ۱۵۴ و ۱۶۱ را نشان می‌دهد که نسبت به استاندارد موجود در وضعیت نامطلوب قرار دارد.

طبق اعلام فرماندار ریگان وضعیت هوای ریگان هم اکنون بحرانی است و از گروه‌های حساس مانند بیماران تنفسی، سالمندان و کودکان خواسته شده نکات ایمنی را رعایت کنند.

کرمان سومین استان کشور در زمینه بحران ریزگردها محسوب می‌شود که علیرغم هشدارهای مکرر اقدام عملی برای کنترل کانون شن‌های روان انجام نشده است

در این شرایط زندگی مردم ریگان به کلی تحت تأثیر قرار گرفته است. با محمد مسلم پور یکی از ساکنان ریگان به گفتگو نشستیم، وی می‌گوید: از ابتدای هفته قبل در حالی که در سایر مناطق کشور باران و برف می‌بارید؛ در شرق استان کرمان طوفان شدید شن شروع شد و شدت طوفان تا ۹۰ کیلومتر در ساعت می‌رسید.

طوفان فروکش و ریزگردها هجوم آورند

طی سه روز گذشته بعد از فروکش کردن طوفان شن شاهد بروز ریزگردها هستیم به طوری که حتی نمی‌توان در فضای باز نفس کشید.

وی افزود: از ابتدای صبح امروز از آسمان خاک می بارد و همه جای شهر مملو از گرد و غبار شده و بدون ماسک نمی‌توان نفس کشید.

از ابتدای صبح امروز از آسمان خاک می بارد و همه جای شهر مملو از گرد و غبار شده و بدون ماسک نمی‌توان نفس کشید

این شهروند ریگانی می‌گوید: در طول سال تقریباً هر هفته مشکل ریزگردها یا طوفان شن وجود دارد اما کسی برای حل این مشکل کاری نمی‌کند و اکثر مردم به خصوص بچه‌ها دچار بیماری تنفسی و سرفه‌های مزمن شده‌اند.

وی گفت: طی سال‌های گذشته این وضعیت تقریباً فقط در ماه‌های ابتدای هر سال و همزمان با بادهای ۱۲۰ روزه سیستان ایجاد می‌شد و شامل طوفان شن بود خبری از ریزگردها نبود.

مریم ابراهیمی زن ریگانی نیز می‌گوید: حیاط خانه‌ها مملو از شن شده و ریزگردها حتی به درون خانه‌ها را هم آمده‌اند.

سکوت مسئولان در مقابل ریزگردهای شرق کرمان

وی گفت: مردم محروم ریگان سالهاست با این مشکل دست به گریبان هستند و علیرغم بارها درخواست از مسئولان هنوز نه مسئولان استان کاری کرده‌اند و نه در سطح ملی اتفاقی افتاده است.

وی ادامه داد: شدت آلودگی به حدی است که از روز گذشته حتی چشم هامان هم دچار سوزش شده است و نمی تونیم از خانه‌ها خارج شویم.

در کنار ریگان و فهرج از روز گذشته شهر بم هم با این مشکل مواجه شده و در شهر کرمان نیز آلودگی هوا در حال افزایش است.

۲۰۰ روز آلوده در شرق کرمان طی یک سال

امید خارزمی، فعال محیط زیست در گفتگو با مهر می‌گوید: تنها راه مقابله با ریزگردها در ریگان توسعه درختهای اطراف ریگان و کشت کهور و گز در کانون‌های شنی است اما خشکسالی موجب شده این درختان تخریب شوند.

تنها راه مقابله با ریزگردها در ریگان توسعه درختهای اطراف ریگان و کشت کهور و گز در کانون‌های شنی است

وی افزود: متأسفانه آتش سوزی و بهره برداری از چوب این درختان که گاه توسط افراد سود جو انجام می‌شود نیز به این درختان صدمه زده است.

وی بیان کرد: خشکسالی موجب شده کانون‌های محلی ریزگردها در شرق کرمان افزایش یابد و کاهش رطوبت سبب شده وضعیت بدتر شود.

خارزمی به تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر شاهد گرم‌تر شدن دمای هوا و افزایش بادهای ۱۲۰ روزه هستیم و یکی از دلایل افزایش ریزگردها همین مساله است.

وی ادامه داد: تقریباً هر سال ۲۰۰ روز مردم ریگان شاهد بروز ریزگردها و طوفان شن هستند و نباید فراموش کرد که در کنار تغییرات اقلیمی احداث سد در بالا دست یکی دیگر از دلایل کاهش رطوبت در پایین دست سد نساء است.

نباید فراموش کرد که در کنار تغییرات اقلیمی احداث سد در بالا دست یکی دیگر از دلایل کاهش رطوبت در پایین دست سد نساء است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: این روزها شاهد افزایش ریزگردها و کاهش دید افقی به خصوص در شرق استان کرمان هستیم.

مرجان شاکری گفت: بعد از طوفان شن پدیده ریزگردها در ریگان و فهرج تشدید شده و میزان آلودگی هوا رو به افزایش است.

وی تصریح کرد: خشکسالی و از نابودی رودخانه‌ها موجب شده بستر آنها به یکی از کانون‌های جدی ریزگردها تبدیل شوند و با وزش باد شاهد بروز ریزگردها باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: در سال جاری ۷۲ میلیارد تومان برای مبارزه با ریزگردها اختصاص یافته اما برای کنترل ریزگردها در جنوب و شرق استان کرمان نیاز به حمایت در سطح ملی داریم.

کد خبر 4855208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha