به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو سوا، "فؤاد سنیوره" با ارسال نامه ای به "بان کی مون" دبیرکل سازمان ملل متحد خواستاراتخاذ تدابیری برای تصویب طرح تشکیل دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق درشورای امنیت شد.
این درخواست نخست وزیرلبنان درحالی صورت گرفت که این طرح درموسسات ونهادهای قانونی لبنان مورد تصویب قرار نگرفت و با مخالفت بیشتر گروههای سیاسی لبنان از جمله حزب الله، جریان ملی آزاد و جنبش امل روبرو شده است.
منابع دیپلماتیک دراین باره احتمال دادند: شورای امنیت سازمان ملل متحد طی روزهای آتی طرح تشکیل دادگاه بین المللی را به تصویب کند.
حمایت گروه 14 مارس از نامه سنیوره به بان کی مون:
بعد از پایان نشست سران گروه 14 مارس دربیانیه ای اعلام شد: 14 مارس حمایت مطلق خود را از نامه فؤاد سنیوره به دبیرکل سازمان ملل متحد مبنی براتخاذ تدابیر لازم برای تصویب طرح تشکیل دادگاه بین المللی در شورای امنیت اعلام می دارد.
گزارش کمیته تحقیق سازمان ملل متحد:
"سرژ برامرتز" قاضی بلژیکی و رئیس تیم بین المللی بررسی ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان، گزارش جدید خود را درباره ترور رفیق حریری پایان ماه ژوئن به شورای امنیت ارائه می دهد.
گفتگوی تلفنی نبیه بری و عمرو موسی:
"عمرو موسی" دبیرکل اتحادیه عرب روزگذشته در تماسی تلفنی با نبیه بری رئیس پارلمان لبنان درباره آخرین تحولات لبنان و منطقه رایزنی کرد.
از سوی دیگر"انورالخلیل" از نمایندگان وابسته به جنبش امل درپارلمان لبنان این مسئله که تماس تلفنی مذکورتلاشی برای احیای ابتکارعمل عمرو موسی برای حل بحران این کشوراست را، رد کرد.
این نماینده پارلمان بعد از دیدارش با "میشل عون" رئیس جریان ملی آزاد لبنان گفت : "نبیه بری" توافقات درباره انتخابات رئیس جمهوری جدید را تایید می کند و این به معنی دورکردن کسی نیست.
ادامه رایزنی های نبیه بری و امیل لحود:
انورالخلیل از نمایندگان جنبش امل در پارلمان لبنان دیداربین امیل لحود رئیس جمهوری و نبیه بری را بعید ندانست؛ به گفته وی، تماس های تلفنی بری ولحود همچنان ادامه دارد.
سفر غیرمنتظره معاون وزیرامورخارجه آمریکا به بیروت:
"دیوید ولش" معاون کاندولیزا رایس وزیرامور خارجه آمریکا روز سه شنبه بدون اطلاع قبلی وارد بیروت شد.
روزنامه النهار( وابسته به گروه 14 مارس) به نقل از مسئول آمریکایی، هدف "ولش" را ازاین سفر تاکید برحمایت آمریکا از دولت لبنان و فراکسیون اکثریت پارلمان و همچنین حمایت از طرح تشکیل دادگاه بین المللی درچارچوب فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد عنوان کرد.
معاون "رایس" دراین سفرخود با فؤاد سنیوره نخست وزیر و "نصرالله صفیر" اسقف اعظم مارونی های لبنان مذاکره می کند.
این سفر در حالی انجام می شود که بیشتر شخصیتهای سیاسی و مذهبی لبنان از جمله علامه فضل الله بارها از دخالت آمریکا در امور داخلی لبنان انتقاد کرده اند.
ورود هیئتی سوئیسی به بیروت:
النهاردراین باره گزارش داد: یک هیئت سوئیسی روزگذشته وارد بیروت شد و قراراست درمدت اقامت خود درلبنان با مقامهای این کشورد درباره اوضاع لبنان و دیگر تحولات منطقه بحث و تبادل نظر کنند.
سفر رئیس پارلمان اروپا به بیروت:
منابع آگاه درلبنان از سفرآتی رئیس پارلمان اتحادیه اروپا به بیروت با هدف دیدار با مقامهای لبنانی خبر دادند؛ قراراست رئیس پارلمان اروپا 31 ماه جاری میلادی(10 خرداد) به بیروت برود.
نظر شما