به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف بن علوی وزیر مسئول در امور خارجی عمان عصر امروز با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار و پیرامون روابط دو جانبه و اوضاع منطقه گفتگو کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در این دیدار با اشاره به اوضاع عراق ، وضعیت این کشور را فاجعه بار عنوان کرد و گفت: نحوه عملکرد اشغالگران در عراق با وضعیت کنونی این کشور رابطه مستقیم دارد و با توجه به این موضوع افق روشنی برای حل مسائل و مشکلات مردم دیده نمی شود.
وی افزود: اسناد تاریخی در ویتنام و افغانستان گواه عدم موفقیت اشغالگران در رسیدن به اهداف خویش است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همین سیاست ها در فلسطین را نیز باعث ادامه بحران عنوان کرد و افزود: عدم توجه به خواست اصلی و حقوق مردم فلسطین ، اوضاع آن منطقه را نیز دچار بن بست کرده و این معضل تا زمانی که مردم فلسطین احساس کنند به حقوق خودشان دست نیافته اند ادامه خواهد یافت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی نفع جمهوری اسلامی ایران را در ایجاد صلح و ثبات در منطقه به ویژه عراق عنوان کرد و گفت: عراق یکپارچه و متحد در پناه دین اسلام و با حاکمیت اکثریت مردم همراه با حفظ حقوق اقلیت خواست و سیاست ایران است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گسترش همکاری های جمهوری اسلامی ایران و عمان را پراهمیت عنوان کرد و افزود: زمینه های گسترده ای برای همکاری دو کشور به ویژه در زمینه های علمی ، آموزشی - اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که آنها را باید فعال کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی پرونده استفاده صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران از انرژی هسته ای را سیاسی عنوان کرد و افزود: ایران از مسیر قانونی خود در استفاده از انرژی هسته ای خارج نشده و با تهدید و ارعاب طرف های مقابل از حق مردم خود در این خصوص صرفنظر نخواهد کرد و مذاکره را تنها راه حل این موضوع می داند.
یوسف بن علوی وزیر مسئول در امور خارجی عمان نیز در این دیدار مناسبات دوجانبه و همکاری های دو کشور به ویژه در زمینه های سیاسی و اقتصادی را مطلوب عنوان و اظهار امیدواری کرد این روابط بیش از پیش گسترش یابد.
وی با اشاره به اوضاع منطقه به ویژه عراق ، اوضاع این کشور در زمینه های سیاسی و اجتماعی را نگران کننده بیان کرد و افزود: حل این مشکلات نیازمند وحدت نظر همه مسئولان عراقی و جدی گرفتن نقش مردم در اداره این کشور است.
مدیر مسئول در امور خارجی عمان نقش کشورهای همسایه عراق را نیز در رفع مشکلات این کشور پراهمیت عنوان کرد و گفت: نقش جمهوری اسلامی ایران در کاهش دردهای مردم عراق بسیار موثر بوده است.
در ادامه این دیدار آیت الله هاشمی رفسنجانی با ابراز تاسف از بروز مجدد اختلافات میان فتح و حماس گفت: کشورهای اسلامی بویژه کشورهای عربی باید با نظارت و جدیت بیشتر زمینه وحدت گروههای فلسطینی و تشکیل دولت وحدت ملی را محقق کنند.
یوسف بن علوی با اشاره به مسئله هسته ای ایران تاکید کرد: در درستی مواضع و صلح آمیز بودن برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران تردیدی نداریم و سابقه ایران نشان می دهد این کشور برای صلح و ثبات در منطقه اهمیت قائل است.
نظر شما