خبرگزاری مهر - گروه استانها: دانشگاه علوم پزشکی کرمان طی یک ماه گذشته هر روز آخرین آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ را منتشر میکند، استان کرمان هم اکنون ۳۱۱ بیمار قطعی مبتلا به کرونا را در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاههای کرمان، رفسنجان، بم سیرجان و جیرفت در خود جای داده است و در هر یک از این شهرها نقاهتگاه هایی نیز در نظر گرفته شده که بیماران پس از بهبودی در آنها نگهداری میشوند.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کرمان
طبق اعلام استاندار کرمان مهمترین مرکز بستری بیماران کرونایی در استان بیمارستان افضلی پور با ظرفیت ۳۰۰ تخت کرونایی است، هر چند آمار بیماران کرونایی در کرمان با تلاش کادر درمانی و همراهی مردم مانند برخی از استانهای مجاور سیر صعودی پلهای نداشته است اما سیر صعودی بیماری در کرمان هر چند با شیب اندک ادامه دارد.
آنچه که در روزهای اخیر در کرمان نگران کننده است افزایش عبور و مرور در معابر عمومی، ترافیک سنگین در برخی از مناطق شهر و حضور کارمندان در ادارات و احتمال انتقال ویروس به خانهها است
این رویه باعث شده کرمان به مرور زمان به تکمیل تختهای بستری نزدیک تر شود و در صورت جهش جدی در آمار مبتلایان مانند آنچه که در شهر یزد روی داده است کرمان میتواند وارد بحران شود.
اما آنچه که در روزهای اخیر در کرمان نگران کننده است افزایش عبور و مرور در معابر عمومی، ترافیک سنگین در برخی از مناطق شهر و حضور کارمندان در ادارات و احتمال انتقال ویروس به خانهها است.
هر چند در دو روز ابتدایی نوروز به دلیل عدم همراهی برخی از دستگاهها شاهد حضور مسافران در استان کرمان بودیم اما با پیگیریهای رسانهای و تلاش مجدانه استاندار کرمان پستهای قرنطینه کارآمد تر از قبل از ورود مسافران جلوگیری کردند و تأثیر حضور مسافران نوروزی در شیوع ویروس کنترل شد.
نگرانی از پیگیریهای برخی از مسئولان برای بازگشایی اصناف
اما در روزهای اخیر پیگیریهای برخی از نمایندههای مجلس برای بازگشایی برخی از اصناف، بی قانونی برخی از واحدهای صنفی به خصوص در بخش کشاورزی و بی توجهی برخی از شهروندان برای رعایت قوانین فاصله گذاری اجتماعی نگرانیهای جدی ایجاد کرده است.
محمد ثمره، رئیس روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با مهر اظهارداشت: استان کرمان مانند سایر استانها از ظرفیت محدودی تخت بستری و توان کادر درمانی برخوردار است ضمن اینکه طی دو ماه گذشته کادر درمانی زیر فشار جدی قرار داشتهاند و نباید به گونهای برخورد شود که شاهد موج شیوع کرونا در کرمان باشیم.
مردم هوشیار باشند کرونا در کمین است
وی با تاکید بر لزوم تعطیلی اصناف و اجرای مصوبات ستاد کرونا در کرمان گفت: مردم باید بدانند که رعایت قانون فاصله گذاری اجتماعی بسیار جدی است و خطر کرونا بر طرف نشده است و اگر کرمان مانند یزد شاهد موج بزرگ شیوع کرونا باشد با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.
استان کرمان مانند سایر استانها از ظرفیت محدودی تخت بستری و توان کادر درمانی برخوردار است ضمن اینکه طی دو ماه گذشته کادر درمانی زیر فشار جدی قرار داشتهاند
وی از مسئولان و مردم کرمان خواست همچنان با رعایت نکات بهداشتی از شیوع کرونا در کرمان جلوگیری کنند و با تصمیمهای مناسب از ایجاد زمینه برای شیوع کرونا جلوگیری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان اوضاع عادی نشده است بلکه تعداد بیماران هر چند با شیب اندک اما در حال افزایش است و با نخستین اشتباه کرمان شاهد یک جهش در تعداد بیماران خواهد بود.
وحید طباطبایی افزود: طبق آخرین آمار در کرمان ۳۱۱ نفر بیمار قطعی مبتلا به کرونا وجود دارد و هر روز تعداد قابل توجهی از افزاد مشکوک به کرونا به مراکز درمانی مراجعه و مورد غربالگری قرار میگیرند.
وی گفت: تا امروز تعداد فوتیها نیز ۳۶ مورد بوده است که امیدواریم با همکاری مردم این روند متوقف شود.
۳۰ نفر از کادر درمانی کرمان به کرونا مبتلا شده اند
وی ادامه داد: باید محدودیتهای طرح فاصله گذاری اجتماعی به صورت جدی در کرمان رعایت شود چون در وضعیتی قرار داریم که در صورت اولین اشتباه به سرنوشت استانی دچار میشویم که با تعداد بالای بیمار مواجه هستند.
در صورت اولین اشتباه به سرنوشت استانی دچار میشویم که با تعداد بالای بیمار مواجه هستند
وی با اشاره به اینکه رفتار ویروس کرونا شناخته شده نیست و تنها راه مقابله با بیماری رعایت اصول بهداشتی است به همین دلیل از مردم میخواهیم در خانهها بمانند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ مورد جدید مثبت در استان کرمان اضافه شده و شش نفر هم ترخیص شدهاند که ۳۰ مورد پرسنل درمانی شامل پزشکان و پرستاران است و شش نفر در آی سی یو بستری هستند.
وی تاکید کرد که استان کرمان وضعیت مناسبی ندارد و در صورت افزایش ناگهانی تعداد بیماران همان طور که در برخی از استانهای روی داده است با مشکل جدی در بستری و درمان مواجه میشویم.
راه اندازی یک نقاهتگاه از سوی ارتش
هم اکنون در کنار به کارگیری یک هتل برای راه اندازی نقاهتگاه یک مرکز دیگر نیز با همکاری ارتش در کرمان راه اندازی شده است.
یکی دیگر از مشکلات موجود در کرمان مصرف غیر قابل کنترل و روز افزون آب در شهر کرمان است بطوریکه مصرف آب در کرمان در حال حاضر ۱۰ درصد افزایش یافته و این در حالیست که دبی آب در کرمان ۱۰ درصد کاهش یافته است.
کمبود جدی دستکش و ماسک در کرمان
از سوی دیگر هر چند مردم برای تأمین مواد ضدعفونی با مشکل مواجه نیستند اما در داروخانهها و مراکز فروش لوازم پزشکی خبری از ماسک و به خصوص دستکش نیست.
هر چند گروههای مردم نهاد، بسیج و سازمانهای مختلف تلاش زیادی برای تولید ماسک و دست کش انجام میدهند اما نیاز مردم به این اقلام هنوز تأمین نشده است.
نظر شما