به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز (پنجشنبه) در محل یادمان شهدای هفتم تیر در جمع اعضای قرارگاه مردمی مدافعان سلامت با بیان اینکه جهاد همیشه در صحنههای نظامی نیست، بلکه بستر اصلی جهاد خدمت به مردم است، تصریح کرد: مدل مدیریت قرارگاهی، بسیج مردمی و فضای جهادی و کار برای خدا، چهار رکن مدیریت انقلابی و جهادی هستند.
وی افزود: ایام ماه شعبان که ماه مدافعان و پاسداران اسلام است را تبریک عرض میکنم. از اولین آنان حضرت ابا عبدالله (ع) تا آخرین آنان حضرت ولیعصر (عج) را به شما مدافعان سلامت تبریک عرض میکنم و خسته نباشید می گویم و امیدوارم که خدای متعال و حضرت ولیعصر (عج) نامهی اعمال جهادی شما را در این شرایطی که بسیاری از مستضعفان دستشان به آسمان بلند بود که خدایا یک فریادرسی برای ما برسان، ان شا الله مورد تأیید و امضای ایشان قرار بگیرد. امیدوار هستیم که با یک آمادگی بیشتر به استقبال ماه مبارک رمضان برویم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تشکر میکنم از اینکه با همان روحیه جهادی و رزمندگی و به موقع به یاری مردم شتافتید. این کار خودش جهاد بزرگی است. جهاد همیشه در صحنههای نظامی نیست. بستر اصلی جهاد خدمت به مردم است. از باند و فرودگاه خدمت به مردم است که میتوانیم به آسمان پرواز کنیم. آیه ولایت که نازل شده هم موید این موضوع است. صحابه رسول خدا در حال نماز در مسجدی بودند و سائلی وارد میشود و درخواست کمک میکند. امیرالمومنین (ع) انگشترشان را در هنگام رکوع به او اهدا میکنند. این کارها که شما برای خدمت به مردم انجام میدهید هم مصداق جهاد فی سبیل الله است و خوب است که با همین روحیه در ماه مبارک رمضان ادامه دهید.
رئیس ستاد جهادی توانمندسازی محرومان کشور گفت: کار شما هم الگوی مبارزه با بیماری کرونا است و هم الگویی برای دوران پسا کرونایی است. بچهها و یاران انقلاب در زندگی یاد گرفته اند که حال و آینده را با هم ببینیم. هیچ وقت محدود به مسائل حال به تنهایی تکیه نکنید. حال و آینده را با هم ببینید.
سرلشکر رضایی ادامه داد: اگر غیر از این بود، سپاه با این عظمتش شکل نمیگرفت و بعد از جنگ همه به خانههایشان میرفتند و اصلاً چیزی نمیماند که برای آینده باشد. رزمندگان ما نه تنها در صحنه نبرد صدام شکست دادند و سرزمینهای اشغالی را آزاد کردند، آینده امنیت ملی ایران در صحنه نبرد رقم زدند.
وی اظهار داشت: اتفاقاً این کرونا یک فرصتی است که هم در رابطه با سلامت مردم و با این بیماری مبارزه کنیم و هم تلاش کنیم در رابطه با تولید الگوهای پسا کرونایی نوآوریهایی داشته باشیم که در جامعه الگوسازی کنند و آینده را بسازند.
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس با اشاره به تجربیات جهادی گفت: مدل مدیریت قرارگاهی، بسیج مردمی و فضای جهادی و کار برای خدا، چهار رکن مدیریت دفاع مقدس هستند. مدیریت باید قرارگاهی باشد و هیچ مانعی و سدی را در این مدیریت نداریم. مردم ما هم با قدرتهای خدادادی توان بالایی دارد. سرمایههای انسانی و مادی و فکری و علمی فراوانی در بین مردم است. مساله سوم، فضای جهادی و جهادی کردن محیط است و در آخر کار برای خداست، ان شا الله این الگو توسط شما جهادگران تکمیل شود. فناوری انقلاب هم این بوده که تهدید تبدیل به فرصت شود و فرصت مورد بهره برداری قرار گیرد.
رضایی با تاکید بر استفاده و بهره برداری از فرصتها گفت: الان مدتها است که یک سد آهنینی در مقابل زیاده خواهیهای آمریکا در ایران، درست شده است. یک فرصت بزرگی است که خدای متعال و رهبر انقلاب برای ما درست کرده اند؛ اما چقدر توانسته ایم از این سد آهنین نفوذ ناپذیر رهبری در برابر آمریکا و غرب و تکنوکرات ها و لیبرالها استفاده کنیم؟ معمولاً ایستادگی فرصت سازی میکند ولی این مدیریت جهادی است که فرصتها را به بهره برداری میرساند.
وی افزود: انقلاب از تهدید استبداد شاه، فرصت سازی و بهره برداری کرد. جمهوری اسلامی شکل گرفت و به سرنوشت انقلاب مشروطه دچار نشد. در جنگ هم بعثیون، بخشهایی از سرزمین ما را اشغال کردند و ما ضمن رفع این تهدید، امنیت را شکل دادیم. موشکهای نقطه زدن همان بهره برداری از فرصتهای جنگ تحمیلی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کرونا نشان داد که یک خلاهایی در کشور ما و در دنیا بوده است. این حفرهها را نمایان کرد. بعضی کشورها آسیب بیشتر دیدند و برخیها آسیب کمتر دیدند. کرونا که در همه جا رفته. چرا ایتالیا و اسپانیا و ایالت نیویورک آمریکا اینطور به صورت فاجعه بار با کرونا روبرو شدند. در خود کشور ما هم با وجود اینکه راندمانمان از بسیاری از کشورهای دیگر بهتر بوده، اما ضعفهایی را نشان داد. تازه اگر نهادهای مردمی و انگیزههای غیر حکومتی، یعنی پاداشهای معنوی در میان نبود با پاداشهایی نظیر حقوق و دستمزد نمیشد جلوی این بیماری را در ایران گرفت.
سرلشکر رضایی به تحلیل پیامدهای کرونا در کشور پرداخت و افزود: کرونا یک دولت ثانویه را به صحنه کشاند. حتی پزشکان و پرستاران ما جلوتر از بخش رسمی کشور بودند. خود مردم جلوتر از دولت به صحنه آمدند. وقتی به ندای رهبر انقلاب لبیک داده شد از آنهایی که در دولت بودند و از آنهایی که بیرون از دولت بودند، قبل از اینکه پروتکلها و دستورالعملها برسد، وارد صحنه شدند. این عامل مهمی است و باید بررسی کرد.
وی اضافه کرد: ما باید روی ریل خودمان حرکت کنیم. روی مسیری که شهدا و امام شهدا و رهبری برای ما ترسیم کردند، روی نقشهی راه خودمان حرکت کنیم. در این مسیر دو رکن اساسی داریم که انقلاب ما را سرآغاز عصر جدید در عالم میکند. یکی مردم هستند. مردمی کردن امور، از جنگ تا اقتصاد و سلامت. رکن دیگر، الهی کردن امور است. خدایی کردن اداره کشور است. اینکه کار برای خدا صورت بگیرد. این دو رکن را هر جا به کار بردیم، پیروزیهای چشمگیری نصیبمان شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به فاجعه انسانی در کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: علت اینکه در نیویورک این فاجعه پدید آمده ناشی از این است که ارکان تمدن قدیم که فناوری و بنگاه داری بوده است، جواب نمیدهد. بنگاههای بیمارستانی و تختهای بیمارستانی شکست خوردند. تمدن غرب فناوری برجسته دارد اما تکیه به این فناوری، عصر جدید را جوابگو نیست. مردم داری و تکیه به ذات مقدس پروردگار و کار برای خدا، اساس و پایه جمهوری اسلامی و جنگ بوده، چرا در اقتصاد و فرهنگ و سلامت و صنعت این اصول را پیاده نکنیم؟ ما با همین اصول در انقلاب و جنگ و اخیراً سلامت از فناوری در کنار این اصول استفاده کردیم.
رضایی با اشاره به یادداشت اخیر خود در موضوع جهان پساکرونا گفت: پیش بینی میشود که قدرت از غرب به شرق منتقل شود. من در آن یادداشت عرض کردم که آسیا و چین دهههای آینده را شکل میدهند. دیگر اروپا و آمریکای بعد از کرونا به جایگاه دوم و سوم سقوط خواهند کرد. در بیست سال آینده وضع اروپا که خیلی بد خواهد شد، مگر کشوری مثل آلمان که خودش را سرپا نگه دارد. آمریکا هم اگر زور بزند، در رتبه دوم خواهد ماند. حتی ممگن است ایالتهای آمریکا، به کشورهای مشترک المنافع تبدیل شوند. تمدنهایی تخریب و تمدنهایی ساخته خواهند شد.
وی افزود: از نظر فناوری و اقتصاد چین میتواند نیازهای دنیا را پاسخگو باشد ولی مساله تنها فناوری نیست. مساله اینجاست که انسان از تنهایی خارج شود. تمدن غرب انسان را تنها کرده است. ارتباطش را با خدا، خانواده و دیگران و دین قطع کرده. این بشر غربی، انسان تنهاست. این حادثه از بیماری بدتر از کرونا، رونمایی کرد. این تنهایی بشر از طریق فن آوری و شبکه و ارتباطات مجازی حل شدنی نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که چه کسی میتواند انسان را از تنهایی نجات دهد، گفت: آیا بودا و کنفسیوس میتوانند تنهایی بشر را جواب بدهند؟ این فقط اسلام ناب است که پاسخی به این تنهایی دارد و مهمترین نقطه در اسلام، موضوع انتظار و مهدویت است. اسلام ناب و مهدویت میتواند به مشکل تنهایی انسان پاسخ دهد.
رئیس ستاد جهادی توانمندسازی محرومان کشور خطاب به جهادگران عرصه سلامت گفت: برای عصر پس از کرونا و جامعه مهدوی الگوسازی کنید تا امکانات و دنیا را آماده کنیم تا حضرت تشریف بیاورند و دنیا را نجات دهند. اگر بخواهیم در دنیا حرف تازه داشته باشیم باید در کشور خودمان، شروع کنیم. از فضای آموزش و پرورش و دانشگاه گرفته تا فضای شهرسازی را مناسب کنیم. در محیط اسلامی و مهدوی نیاز به الگوهایی داریم که الان میتوانید بسازید. وقتی سیل و زلزله و بیماری به وجود میآید، فرصت ساخت الگو هم پدیدار میشود و باید غنیمت شمارد. با دید سیاسی و بنگاه داری غربی نمیتوان به همه خلاءها پاسخ گفت و کشور را اداره کرد.
رضایی در پایان گفت: تشکر میکنم از مدافعان سلامت که به صورت خاموش و بدون تبلیغات گسترده کارهای بزرگی کرده اند. البته رسانه ملی، ارتش و سپاه ما همه فعالیت کرده اند. برخی جزو وظایف قانونی شأن بوده ولی شما به وظیفه الهی و خودجوش عمل کرده اید و به صحنه آمده اید.
در این مراسم، حمیدرضا دانایی، دبیر جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی تهران و مسئول قرارگاه مردمی مدافعان سلامت تهران و حسن مرادی مسئول کمیته طلاب و روحانیون قرارگاه مدافعین سلامت و میثم نعمتی مسئول اتاق فرهنگی قرارگاه و عبدالحسین مسلمی و رسول شکری نیا و سعید سعادتی از دیگر مسئولین قرارگاه مدافعان سلامت، گزارشی از فعالیتهای این نهاد مردمی برای مقابله با کرونا ارائه کردند.
نظر شما