۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۱۵

محمدرضا کارگر مطرح کرد؛

بیش از ۵۰۰ هزار شیء موزه‌ای در سامانه جام مستندنگاری شد

بیش از ۵۰۰ هزار شیء موزه‌ای در سامانه جام مستندنگاری شد

مدیرکل امورموزه‌های کشور گفت: مستندنگاری، سامان‌دهی و ثبت اموال فرهنگی تاریخی موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی در سامانه جام از مرز ۵۰۰ هزار شیء گذشت.

به‌گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی‌تاریخی گفت: تاکنون اطلاعات ۵۱۸ هزار و ۷۴۳ قلم از اموال منقول فرهنگی تاریخی موزه‌ها و مجموعه‌های خصوصی با هدف نظارت، کنترل، بهینه‌سازی مستندنگاری و سامان‌دهی اطلاعات عمومی تخصصی در این سامانه وارد شده است.

وی مستندنگاری اطلاعات مربوط به اشیای فرهنگی تاریخی را یکی از مهم‌ترین و اولین اقدامات در راستای حفاظت و مؤثرترین روش مستندنگاری را مکانیزه کردن اطلاعات اشیا به‌منظور بهره‌برداری مختلف از این اطلاعات برشمرد.

کارگر با بیان بر اینکه هدف نهایی سامانه جم، ثبت و ورود اطلاعات تمام اموال منقول فرهنگی تاریخی در اختیار تمام دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی سراسر کشور است، افزود: تاکنون موزه هنرهای معاصر، بانک مسکن، مؤسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران و برخی مجموعه‌های خصوصی نسبت به ورود اطلاعات در این سامانه اقدام کرده و دسترسی بسیاری از موزه‌های دیگر مانند آستان قدس رضوی، بنیاد ایران‌شناسی، موزه المپیک و غیره نیز به این سامانه فراهم شده است.

شبکه جامع اموال منقول فرهنگی تاریخی شامل بخش‌های تخصصی زیادی از جمله مستندنگاری تمام اشیای موجود در موزه‌ها از قبیل اشیای مطالعاتی، تقلبی و اموال فرهنگی تاریخی، اختصاص کد رهگیری به تمام اموال منقول فرهنگی تاریخی، مستندنگاری اموال منقول فرهنگی تاریخی در بخش اطلاعات عمومی و تخصصی برای پیشبرد اهداف پژوهشی، کنترل اشیا در مبادی ورودی، کنترل وضعیت سرقت اشیا و اعلام آن‌ها به تمامی مراجع ذی‌ربط، اقدام به موقع برای خروج اشیای سرقتی، اطلاع‌رسانی از مبادی ورودی در زمان توقیف اشیا به وزارت میراث‌فرهنگی، مکانیزه کردن تمام فرایندهای مربوط به صدور مجوزهای مربوط به موزه‌های خصوصی، مجموعه‌داران خصوصی و برگزاری حراج اموال منقول فرهنگی تاریخی مجاز است.

سامانه جامع اموال منقول فرهنگی تاریخی (جام) حاصل ۱۰ سال تلاش کارشناسی مستمر کارشناسان اداره‌کل موزه‌ها در حوزه کارشناسی اشیا و تمام موضوعات و مباحث مربوط به اموال منقول فرهنگی تاریخی به منظور حفاظت از آثار منقول است.

این سامانه با همکاری حوزه فناوری و اطلاعات در حال حاضر یکی از ارزشمندترین سامانه‌های پویای وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که از سوی سایر دستگاه‌های دربردارنده اموال فرهنگی تاریخی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد خبر 4920677

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha